Σελίδα 1 από 1

Αρχαία version c++?

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 01, 2021 7:20 pm
από _kountardas
Καλησπέρα σε όλους,
Είμαι καινούργιος στον διαγωνισμό και φέτος υπέβαλα πρώτη φορά λύση(σε c++) για τον διαγωνισμό και μου έβγαζε σφάλματα ενώ στον δικό μου compiler(Visual Studio) τα έβγαζε εντάξει. Μετά από λίγο ψάξιμο, βρήκα ότι αυτά τα λάθη που μου έβγαζε ήταν επειδή χρησιμοποιούσα μια πιο πρόσφατη έκδοση της C++ σε σχέση με το compiler του ΠΔΠ. Ευτυχώς εγώ τελικά βρήκα λύση για να δουλέψει και στα δύο, αλλά ξέρουμε τι γίνεται σχετικά με αυτό και αν πρόκειται να αναβαθμισθεί; :?:
Edit: Σόρρυ αν αυτό είναι repost

Re: Αρχαία version c++?

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 01, 2021 8:35 pm
από Κηπουρίδης
Καλησπέρα και καλώς όρισες στο forum!

Κοιτώντας τα παλιά θέματα του διαγωνισμού, είδα ότι χρησιμοποιούνται οι εξής εντολές για μεταγλώττιση:

C: gcc -std=c99 -O2 -DCONTEST -s -static -lm
C++: g++ -std=c++11 -O2 -DCONTEST -s -static -lm
Free Pascal: fpc -O2 -dCONTEST –XS
Java: javac

Δε γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος σκοπός να αλλάξει αυτό. Έχω την εντύπωση ότι το σκεπτικό του διαγωνισμού είναι να δίνεται προτεραιότητα στους αλγορίθμους, και όχι στην βαθιά γνώση της γλώσσας, οπότε δε το βλέπω να αλλάζει σύντομα.

Πάντως αν μπορείς να κάνεις μια συνοπτική παρουσίαση του τι άλλαξες, ίσως βοηθήσεις και επόμενους!

Καλή σου συνέχεια, και εδώ είμαστε για ό,τι θες να συζητήσουμε.

Re: Αρχαία version c++?

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 01, 2021 10:02 pm
από _kountardas
Ευχαριστώ καταρχάς :)
Σχετικά με τον κώδικα αυτό που χρησιμοποιούσα ήταν ένα lambda expression
Spoiler: show

Κώδικας: Επιλογή όλων

check = find_if(list.begin(), list.end(), 
      [&test](const auto& ac) { 
 
      return ac.id == struct.id; 
    }); 
και αυτό που χρειάστηκε να αλλάξω ήταν το auto& ac με list type& ac (example (struct name)& ac)

Προσπάθησα να γίνω όσο πιο κατανοητός γίνεται χωρίς να δώσω κάποια απάντηση στο θέμα του ΠΔΠ καθώς ακόμη οι υποβολές είναι ανοικτές.

Ευχαριστώ παρεμπιπτόντως για την απάντηση, επίσης μια άλλη γρήγορη ερώτηση καθώς είμαι νέος εδώ πέρα. Μήπως υπάρχει κανένα "chat room" ή community από άτομα που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, εκτός από αυτό το φόρουμ?Γιατί αυτό θα ήταν πολύ ενδιαφέρον νομίζω(φάση discord ή κάτι αντίστοιχο)

Re: Αρχαία version c++?

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 01, 2021 10:46 pm
από chpipis
Ναι, αν ενδιαφέρεσαι υπάρχει αυτός ο discord server (https://discord.gg/T8Ycgba6J3) που φτιάχτηκε πέρυσι από έναν άλλον διαγωνιζόμενο. Είναι μέσα ~60 άτομα αλλά τους τελευταίους μήνες δεν είναι και πολύ ενεργός.

Επίσης, δεν ξέρω αν το έχεις υπόψη σου αλλά, θα σου πρότεινα να συμμετέχεις στις κλήσεις που διοργανώνει ο Βαγγέλης (@Κηπουρίδης) για τις μηνιαίες προκλήσεις του φόρουμ. Μπορείς να βρεις την τρέχουσα πρόκληση του Φεβρουαρίου εδώ viewtopic.php?f=3&t=2511. Νομίζω ότι είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος για να γνωριστείς και με άλλους διαγωνιζόμενους :D

Τέλος, υπάρχει άλλος ένας international discord server (https://discord.gg/algorithms) που έχει πολλούς competitive programmers από όλον τον κόσμο και κυρίως από την κοινότητα του codeforces.

Re: Αρχαία version c++?

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 01, 2021 11:23 pm
από _kountardas
Αααα πολύ ωραία ευχαριστώ chpipis.
Να σου πω την αλήθεια είδα λίγο την τελευταία πρόκληση και σκέφτομαι να πάρω μέρος απλά λογικά θα την δω από τετάρτη εξ ολοκλήρου :D.Ευχαριστώ όλους πάντως, θα με βρείτε και στο discord πλέον αν είναι ;)