Σελίδα 1 από 3

Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 02, 2011 4:50 pm
από mariosal
Είσοδος: Δύο ακέραιοι αριθμοί χωρισμένοι από ένα κενό στο αρχείο «sum.in».
Έξοδος: Το άθροισμα αυτών με τον χαρακτήρα νέας γραμμής στο αρχείο «sum.out».

C

Κώδικας: Επιλογή όλων

#include <stdio.h>

int main( void ) {
    int a, b;

    FILE *file = fopen( "sum.in", "r" );
        fscanf( file, "%d %d", &a, &b );
    fclose( file );

    file = fopen( "sum.out", "w" );
        fprintf( file, "%d\n", a + b );
    fclose( file );

    return 0;
} 
C++

Κώδικας: Επιλογή όλων

#include <fstream>

using namespace std;

int main( void ) {
    int a, b;

    ifstream fin( "sum.in" );
        fin >> a >> b;
    fin.close();

    ofstream fout( "sum.out" );
        fout << a + b << '\n';
    fout.close();

    return 0;
} 
Pascal
[pastebin]http://pastebin.com/mx9XkkL6[/pastebin]

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 02, 2011 7:06 pm
από sotiris
Μπράβο Μάριε! Νομίζω ότι αυτά θα βοηθήσουν πολλούς να λυθούν οι απορίες τους σχετικά με το άνοιγμα αρχείων (ειδικά όσο αφορά την Pascal ) και ακόμα και τους νέους συμμετέχοντες :D

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 02, 2011 7:09 pm
από zaxeilasfc
Αυτό δεν παίζει σαν λύση ?( οτι λειτουργεί, λειτουργεί... είμαι πιο αργό μήπως?):

Κώδικας: Επιλογή όλων


#include <fstream>

int main() {
int a, b;
ofstream fin("sum.in");
ifstream fout("sum.out");

fin>>a>>b;
fout<<a+b<<endl;
fin.close();
fout.close();

return 0;
}

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 02, 2011 7:20 pm
από mariosal
zaxeilasfc έγραψε:Αυτό δεν παίζει σαν λύση ?( οτι λειτουργεί, λειτουργεί... είμαι πιο αργό μήπως?):

Κώδικας: Επιλογή όλων


#include <fstream>

int main() {
int a, b;
ofstream fin("sum.in");
ifstream fout("sum.out");

fin>>a>>b;
fout<<a+b<<endl;
fin.close();
fout.close();

return 0;
}
Η λύση σου είναι βραδύτερη από την δική μου, άλλωστε σου έχει ξεφύγει το

Κώδικας: Επιλογή όλων

using namespace std;

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 02, 2011 7:23 pm
από zaxeilasfc
Το θεώρησα αυτονόητο...! το εννούσα.. νταξ...! ειναι πιο αργή όμως ε?

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 02, 2011 8:57 pm
από mariosal
Στη λύση της C++, πλέον, χρησιμοποιούνται ρεύματα, ώστε να επωφεληθούν οι προγραμματιστές από τα όποια οφέλη της βιβλιοθήκης ονόματι fStream.
zaxeilasfc έγραψε:ειναι πιο αργή όμως ε?
Η χρήση των ρευμάτων της fStream έναντι των συναρτήσεων της stdio, εφ´ όσον δεν υπάρχει κάποιος λόγος, θεωρείται κακή επιλογή, διότι τα ρεύματα είναι βραδύτερα των συναρτήσεων.

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 02, 2011 9:46 pm
από thetrojan01
mariosal έγραψε:Στη λύση της C++, πλέον, χρησιμοποιούνται ρεύματα, ώστε να επωφεληθούν οι προγραμματιστές από τα όποια οφέλη της βιβλιοθήκης ονόματι fStream.
zaxeilasfc έγραψε:ειναι πιο αργή όμως ε?
Η χρήση των ρευμάτων της fStream έναντι των συναρτήσεων της stdio, εφ´ όσον δεν υπάρχει κάποιος λόγος, θεωρείται κακή επιλογή, διότι τα ρεύματα είναι βραδύτερα των συναρτήσεων.
Κοίτα, στα περισσότερα προβλήματα μην περιμένεις να σωθείς απ' το πώς θα διαβάσεις/γράψεις.
Το θέμα είναι τι επεξεργασία θα κάνεις. ;)

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 02, 2011 9:51 pm
από mariosal
thetrojan01 έγραψε:Κοίτα, στα περισσότερα προβλήματα μην περιμένεις να σωθείς απ' το πώς θα διαβάσεις/γράψεις.
Το θέμα είναι τι επεξεργασία θα κάνεις. ;)
Αυτό ισχύει, όμως ένα από τα προβλήματα που βασίζονται κατά το πλείστον στην ανάγνωση αρχείου είναι αυτό της πρώτης φάσεως του φετινού ΠΔΠ!

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 02, 2011 10:16 pm
από Κηπουρίδης
Ὅπως καὶ νὰ διαβάσεις, ἡ πολυπλοκότητα εἶναι ἡ ἴδια. Μὴν ἀφιερώσεις πάνω ἀπὸ δύο ὧρες τῆς ζωῆς σου γιὰ νὰ βρεῖς πῶς σὲ βολεύει νὰ διαβάζεις ἀρχεία.

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 02, 2011 10:57 pm
από sotiris
Εάν μπορεί κάποιος ας γράψει κανένα παράδειγμα όπου να περιέχει if,for , while και στις 3 γλώσσες .

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 02, 2011 11:35 pm
από thetrojan01
sotiris έγραψε:Εάν μπορεί κάποιος ας γράψει κανένα παράδειγμα όπου να περιέχει if,for , while και στις 3 γλώσσες .
όποιος θέλει να απαντήσει να κάνει νέο thread στο "Προγραμματισμός" παρακαλώ ;)

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 03, 2011 10:53 am
από chris
sotiris έγραψε:Εάν μπορεί κάποιος ας γράψει κανένα παράδειγμα όπου να περιέχει if,for , while και στις 3 γλώσσες .
Γιατί μου φένεται πως αυτό το βρίσκεις σε 3 λεπτά με το google;

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 03, 2011 11:31 pm
από sotiris
chris έγραψε:
sotiris έγραψε:Εάν μπορεί κάποιος ας γράψει κανένα παράδειγμα όπου να περιέχει if,for , while και στις 3 γλώσσες .
Γιατί μου φένεται πως αυτό το βρίσκεις σε 3 λεπτά με το google;
Και εμένα γιατί μου φαίνεται ότι αυτό το έχεις ξαναπεί?

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 03, 2011 11:33 pm
από thetrojan01
sotiris έγραψε:
chris έγραψε:
sotiris έγραψε:Εάν μπορεί κάποιος ας γράψει κανένα παράδειγμα όπου να περιέχει if,for , while και στις 3 γλώσσες .
Γιατί μου φένεται πως αυτό το βρίσκεις σε 3 λεπτά με το google;
Και εμένα γιατί μου φαίνεται ότι αυτό το έχεις ξαναπεί?
Και έχει απόλυτο δίκιο.

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 03, 2011 11:38 pm
από sotiris
thetrojan01 έγραψε:
sotiris έγραψε:
chris έγραψε:
sotiris έγραψε:Εάν μπορεί κάποιος ας γράψει κανένα παράδειγμα όπου να περιέχει if,for , while και στις 3 γλώσσες .
Γιατί μου φένεται πως αυτό το βρίσκεις σε 3 λεπτά με το google;
Και εμένα γιατί μου φαίνεται ότι αυτό το έχεις ξαναπεί?
Και έχει απόλυτο δίκιο.
1)Δεν διευκρίνησες ποιος είχε δίκιο :|
2)Δεν νομίζω να ήταν και μεγάλος κόπος να έγραφε κάποιος ένα παράδειγμα εδώ πέρα.
3)Δεν πειράζει αφήστε το. Μην γράφετε παράδειγμα.

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 04, 2011 12:03 am
από thetrojan01
1) Αναφέρομαι στον ομιλητή του τελευταίου quote, άρα ΣΟΥ λέω ότι ο CHRIS είχε δίκιο.
2+3) Ούτως ή άλλως είναι OFF TOPIC.

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 04, 2011 1:42 am
από Κηπουρίδης
thetrojan01 έγραψε:1) Αναφέρομαι στον ομιλητή του τελευταίου quote, άρα ΣΟΥ λέω ότι ο CHRIS είχε δίκιο.
2+3) Ούτως ή άλλως είναι OFF TOPIC.
1) Ἄρα ΣΕ λέει ὅτι...
2,3) , ὄχι 2+3)
Πολὺ μὲ ἀρέσει νὰ εἶμαι κομπλεξικός:). Πλάκα κάνω.
Θὰ γράψω ἐγὼ γιὰ C/C++ μιὰς καὶ δὲν ξέρω Pascal, ἀλλὰ ἐξήγησέ με τί ἀκριβὼς ζητάς.

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 04, 2011 1:57 am
από thetrojan01
Κηπουρίδης έγραψε: Θὰ γράψω ἐγὼ γιὰ C/C++ μιὰς καὶ δὲν ξέρω Pascal, ἀλλὰ ἐξήγησέ με τί ἀκριβὼς ζητάς.
ΣΕ, ΑΛΛΟ, ΘΡΕΝΤ! :evil:
:D

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 04, 2011 6:55 pm
από kernelpanic
chris έγραψε:
sotiris έγραψε:Εάν μπορεί κάποιος ας γράψει κανένα παράδειγμα όπου να περιέχει if,for , while και στις 3 γλώσσες .
Γιατί μου φένεται πως αυτό το βρίσκεις σε 3 λεπτά με το google;
Μα φυσικά γιαί εσύ
SEARCH
THE
FANTASTIC
WEB.

Αλλά, ποτέ δε ξανακούστηκε καινούριος/άσχετος να
SEARCH
THE
FANTASTIC
WEB,

εκτός από τα σουμεριακά παραμύθια. Α ναι, και το Nick Marvel.

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 05, 2011 1:23 pm
από chris
@kernelpanic xD
Είμαι αισχρός. Ζητάω συγγνώμη.
Spoiler: show
@sotiris: Και γιατί μου φένεται ότι παρόλο που το έχω ξαναπεί δεν το έμαθες;
Τέσπα. Κάντε ότι νομίζετε, πάντως εδώ, 2 μέρες μετά δεν έχει ανέβει ούτε ένα παράδειγμα. Στο γούγλη θέλει λιγότερο από 3 λεπτά τελικά.