Υπόδειγμα Λύσεως

Γενικά θέματα για το διαγωνισμό. Ερωτήσεις, προτάσεις και ό,τι άλλο ταιριάζει.
BasilisP
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 04, 2010 9:09 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από BasilisP » Σάβ Ιαν 15, 2011 6:36 pm

Το λινκ για την Pascal δεν λειτουργεί, οπότε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Program Sum;

Var
            a, b : integer;
            fin, fout : text;

Begin
            assign(fin, 'sum.in');
            reset(fin);
            assign(fout, 'sum.out');
            rewrite(fout);

            readln(fin, a);
            readln(fin, b);

            writeln(fout, a+b);

            close(fin);
            close(fout);

            halt(0);

End.
;)

G7Rider
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 22, 2011 7:01 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από G7Rider » Σάβ Ιαν 22, 2011 7:04 pm

Μήπως γίνεται να ξαναβάλεις το υπόδειγμα λύσης της πασκαλ.Επειδή έχω ενα ψιλοπροβληματάκι και μάλλον είναι στο άνοιγμα των αρχείων...

Άβαταρ μέλους
zaxeilasfc
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: Δευ Οκτ 18, 2010 8:15 pm
Τοποθεσία: Macintosh HD

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από zaxeilasfc » Σάβ Ιαν 22, 2011 7:50 pm

Κώδικας: Επιλογή όλων

Program Test;
Var fin, fout: text;
    a, b: word;
Begin
    Assign(fin, 'test.in'); Reset(fin);
    Assign(fout, 'test.out'); Rewrite(fout);
    Readln(fin, a, b);
    Writeln(fout, a + b);
    Close(fin); Close(fout);
End.
Αυτός είναι ο κώδικας. Έχεις ακόμα πρόβλημα;;;

G7Rider
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 22, 2011 7:01 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από G7Rider » Κυρ Ιαν 23, 2011 1:43 pm

Μπορρεί να μου κάνει πρόβλημα το γεγονός ότι χρησιμοποιώ το ίδιο όνομα μεταβλητής και για το αρχείο εισόδου κ εξόδου;;;

Άβαταρ μέλους
zaxeilasfc
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: Δευ Οκτ 18, 2010 8:15 pm
Τοποθεσία: Macintosh HD

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από zaxeilasfc » Κυρ Ιαν 23, 2011 1:55 pm

Τι εννοείς ? Δήλωνεις μεταβλητή π.χ. test: integer;
και απο κάτω ανοίγεις αρχείο με όνομα test ?

Υ.Γ.: Άσχετος απο Pascal.! :P

G7Rider
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 22, 2011 7:01 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από G7Rider » Κυρ Ιαν 23, 2011 1:59 pm

Όχι αλλα κάτι τέτοιο:
f:text
assign(f,'profit.in')
...
close(f)
...
assign(f,'profit.out')
Ωστόσο το δοκίμασα και αυτό και συνεχίζει να βγάζει σφάλμα.Όπότε μάλλον το πρόβλημα είναι όχι στο άνοιγμα αλλά στο διάβασμα των αρχείων.

BasilisP
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 04, 2010 9:09 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από BasilisP » Κυρ Ιαν 23, 2011 2:50 pm

Είναι δύο τα προβλήματα..πρώτον θες δύο μεταβλητες για τα αρχεία, πχ: fin και fout..δεύτερον, για να τεστάρεις το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου, πρέπει να αλλάξουν τα assign και να γίνουν έτσι:
assign(fin, 'c:\test.in');

assign(fout, 'c:\test.out');

G7Rider
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 22, 2011 7:01 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από G7Rider » Κυρ Ιαν 23, 2011 2:57 pm

Τα ονόματα των μεταβλητών στο αρχείο τα είχα αλλάξει.Παντως τώρα που έβαλα και την διαδρομη μπροστα δεν μου έβγαλε καν αναμονη στην υποβολη αλλά μου έβγαλε κατ'ευθειαν χ


ΥΓ:Μήπως θες να σου στείλω τα μέρη του κώδικα με το διάβασμα των αρχείων μήπως μπορέσεις να καταλάβεις καλύτερα τι έχω κάνει;

BasilisP
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 04, 2010 9:09 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από BasilisP » Κυρ Ιαν 23, 2011 5:51 pm

Δεν είμαι σίγουρος ότι επιτρέπεται...Καλύτερα να ρωτήσεις τον Λουκά (thetrojan01) ;)

G7Rider
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 22, 2011 7:01 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από G7Rider » Κυρ Ιαν 23, 2011 6:20 pm

Δεν ξέρω ότι και να κάνω μου βγάζει το ίδιο σφάλμα.Είναι απαραίτητη η χρήση πουθενά μες στο πρόγραμμα μήπως οι eoln,eof(;;;) γιατί δεν τις χρησιμοποιώ πουθενά και ίσως κολάω εκεί...

BasilisP
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 04, 2010 9:09 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από BasilisP » Κυρ Ιαν 23, 2011 6:38 pm

Όχι, δεν είναι απαραίτητη...Εξάλλου, αν δεις τις λύσεις σε C και C++, δεν τα χρησιμοποιούν... ;)

G7Rider
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 22, 2011 7:01 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από G7Rider » Κυρ Ιαν 23, 2011 7:01 pm

Μήπως θέλει πουθενά χαρακτήρα νέας γραμμής (;)γιατι ούτε αυτον χρησιμοποιω πουθενα(λεει κατι σχεετικο στον κανόνα 8 του διαγωνισμού)...

Chapeiro
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 02, 2010 3:20 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από Chapeiro » Κυρ Ιαν 23, 2011 7:45 pm

G7Rider έγραψε:Μήπως θέλει πουθενά χαρακτήρα νέας γραμμής (;)γιατι ούτε αυτον χρησιμοποιω πουθενα(λεει κατι σχεετικο στον κανόνα 8 του διαγωνισμού)...
Όπως λέει και στον κανόνα ΠΡΕΠΕΙ να τον χρησιμοποιήσεις. Η τελευταία γραμμή του αρχείου εξόδου πρέπει να τελειώνει με τον χαρακτήρα νέας γραμμής ( φυσικά, εννοείται ότι χρειάζεται και αν υπάρχουν αλλαγές γραμμής στα αρχεία εισόδου...)
To err is human - and to blame it on a computer is even more so. R. Orben

Belief is the death of intelligence. R. A. Wilson

Genius always finds itself a century too early. R. W. Emerson

G7Rider
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 22, 2011 7:01 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από G7Rider » Κυρ Ιαν 23, 2011 8:10 pm

Chapeiro έγραψε:
G7Rider έγραψε:Μήπως θέλει πουθενά χαρακτήρα νέας γραμμής (;)γιατι ούτε αυτον χρησιμοποιω πουθενα(λεει κατι σχεετικο στον κανόνα 8 του διαγωνισμού)...
Όπως λέει και στον κανόνα ΠΡΕΠΕΙ να τον χρησιμοποιήσεις. Η τελευταία γραμμή του αρχείου εξόδου πρέπει να τελειώνει με τον χαρακτήρα νέας γραμμής ( φυσικά, εννοείται ότι χρειάζεται και αν υπάρχουν αλλαγές γραμμής στα αρχεία εισόδου...)

Γι'αυτο δεν χρησιμοποιώ απλά μια readln ή μια writeln(για να αλλάξω γραμμή δηλαδη);

Chapeiro
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 02, 2010 3:20 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από Chapeiro » Κυρ Ιαν 23, 2011 8:37 pm

G7Rider έγραψε:
Chapeiro έγραψε:
G7Rider έγραψε:Μήπως θέλει πουθενά χαρακτήρα νέας γραμμής (;)γιατι ούτε αυτον χρησιμοποιω πουθενα(λεει κατι σχεετικο στον κανόνα 8 του διαγωνισμού)...
Όπως λέει και στον κανόνα ΠΡΕΠΕΙ να τον χρησιμοποιήσεις. Η τελευταία γραμμή του αρχείου εξόδου πρέπει να τελειώνει με τον χαρακτήρα νέας γραμμής ( φυσικά, εννοείται ότι χρειάζεται και αν υπάρχουν αλλαγές γραμμής στα αρχεία εισόδου...)

Γι'αυτο δεν χρησιμοποιώ απλά μια readln ή μια writeln(για να αλλάξω γραμμή δηλαδη);
Δεν ξέρω από pascal, αλλά συνήθως (σε άλλες γλώσσες π.χ. java) αρκούν.
BTW, δοκίμασες να χρησιμοποιήσεις άλλη μεταβλητή για το αρχείο εξόδου και άλλη για το εισόδου ?
To err is human - and to blame it on a computer is even more so. R. Orben

Belief is the death of intelligence. R. A. Wilson

Genius always finds itself a century too early. R. W. Emerson

G7Rider
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 22, 2011 7:01 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από G7Rider » Κυρ Ιαν 23, 2011 9:52 pm

Aν μπορεί κάποιος που γνωρίζει από πασκαλ να δωσει παράδειγμα χρήσης του $0Α;;;

Άβαταρ μέλους
mariosal
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 20, 2010 12:00 am
Τοποθεσία: Χολαργός, Ελλάδα
Επικοινωνία:

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από mariosal » Κυρ Ιαν 23, 2011 9:56 pm

Παῖδες, αὕτη ἡ λύσις.

[pastebin]http://pastebin.com/7MiM3f5Y[/pastebin]

BasilisP
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 04, 2010 9:09 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από BasilisP » Κυρ Ιαν 23, 2011 10:04 pm

Ξέχασες το halt(0); ;)

Φιλικά, πάντα! :D

G7Rider
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 22, 2011 7:01 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από G7Rider » Κυρ Ιαν 23, 2011 10:11 pm

Ευχαριστώ για την λύσην αλλά ουδεν εβρίσκω τον χαρακτήραν '$0Α'.Διότι επι αυτής της λύσεως έχω ήδη επιληφθείν αλλά ο μεταφραστής εξακολουθεί να θεωρεί τον κωδικάν μου λανθάνωντα.

Άβαταρ μέλους
mariosal
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 20, 2010 12:00 am
Τοποθεσία: Χολαργός, Ελλάδα
Επικοινωνία:

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από mariosal » Κυρ Ιαν 23, 2011 10:15 pm

Η χρήση του «$0Α» δεν είναι αναγκαία.

Απάντηση