Υπόδειγμα Λύσεως

Γενικά θέματα για το διαγωνισμό. Ερωτήσεις, προτάσεις και ό,τι άλλο ταιριάζει.
Άβαταρ μέλους
mariosal
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 20, 2010 12:00 am
Τοποθεσία: Χολαργός, Ελλάδα
Επικοινωνία:

Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από mariosal » Κυρ Ιαν 02, 2011 4:50 pm

Είσοδος: Δύο ακέραιοι αριθμοί χωρισμένοι από ένα κενό στο αρχείο «sum.in».
Έξοδος: Το άθροισμα αυτών με τον χαρακτήρα νέας γραμμής στο αρχείο «sum.out».

C

Κώδικας: Επιλογή όλων

#include <stdio.h>

int main( void ) {
    int a, b;

    FILE *file = fopen( "sum.in", "r" );
        fscanf( file, "%d %d", &a, &b );
    fclose( file );

    file = fopen( "sum.out", "w" );
        fprintf( file, "%d\n", a + b );
    fclose( file );

    return 0;
} 
C++

Κώδικας: Επιλογή όλων

#include <fstream>

using namespace std;

int main( void ) {
    int a, b;

    ifstream fin( "sum.in" );
        fin >> a >> b;
    fin.close();

    ofstream fout( "sum.out" );
        fout << a + b << '\n';
    fout.close();

    return 0;
} 
Pascal
[pastebin]http://pastebin.com/mx9XkkL6[/pastebin]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος thetrojan01 την Κυρ Ιαν 02, 2011 8:46 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Λόγος: Το υπόδειγμα για C++ χρησιμοποιεί ρεύματα

sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από sotiris » Κυρ Ιαν 02, 2011 7:06 pm

Μπράβο Μάριε! Νομίζω ότι αυτά θα βοηθήσουν πολλούς να λυθούν οι απορίες τους σχετικά με το άνοιγμα αρχείων (ειδικά όσο αφορά την Pascal ) και ακόμα και τους νέους συμμετέχοντες :D
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
zaxeilasfc
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: Δευ Οκτ 18, 2010 8:15 pm
Τοποθεσία: Macintosh HD

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από zaxeilasfc » Κυρ Ιαν 02, 2011 7:09 pm

Αυτό δεν παίζει σαν λύση ?( οτι λειτουργεί, λειτουργεί... είμαι πιο αργό μήπως?):

Κώδικας: Επιλογή όλων


#include <fstream>

int main() {
int a, b;
ofstream fin("sum.in");
ifstream fout("sum.out");

fin>>a>>b;
fout<<a+b<<endl;
fin.close();
fout.close();

return 0;
}

Άβαταρ μέλους
mariosal
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 20, 2010 12:00 am
Τοποθεσία: Χολαργός, Ελλάδα
Επικοινωνία:

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από mariosal » Κυρ Ιαν 02, 2011 7:20 pm

zaxeilasfc έγραψε:Αυτό δεν παίζει σαν λύση ?( οτι λειτουργεί, λειτουργεί... είμαι πιο αργό μήπως?):

Κώδικας: Επιλογή όλων


#include <fstream>

int main() {
int a, b;
ofstream fin("sum.in");
ifstream fout("sum.out");

fin>>a>>b;
fout<<a+b<<endl;
fin.close();
fout.close();

return 0;
}
Η λύση σου είναι βραδύτερη από την δική μου, άλλωστε σου έχει ξεφύγει το

Κώδικας: Επιλογή όλων

using namespace std;

Άβαταρ μέλους
zaxeilasfc
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: Δευ Οκτ 18, 2010 8:15 pm
Τοποθεσία: Macintosh HD

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από zaxeilasfc » Κυρ Ιαν 02, 2011 7:23 pm

Το θεώρησα αυτονόητο...! το εννούσα.. νταξ...! ειναι πιο αργή όμως ε?

Άβαταρ μέλους
mariosal
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 20, 2010 12:00 am
Τοποθεσία: Χολαργός, Ελλάδα
Επικοινωνία:

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από mariosal » Κυρ Ιαν 02, 2011 8:57 pm

Στη λύση της C++, πλέον, χρησιμοποιούνται ρεύματα, ώστε να επωφεληθούν οι προγραμματιστές από τα όποια οφέλη της βιβλιοθήκης ονόματι fStream.
zaxeilasfc έγραψε:ειναι πιο αργή όμως ε?
Η χρήση των ρευμάτων της fStream έναντι των συναρτήσεων της stdio, εφ´ όσον δεν υπάρχει κάποιος λόγος, θεωρείται κακή επιλογή, διότι τα ρεύματα είναι βραδύτερα των συναρτήσεων.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος thetrojan01 την Κυρ Ιαν 02, 2011 9:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Συγχόνευση δημοσιεύσεων

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από thetrojan01 » Κυρ Ιαν 02, 2011 9:46 pm

mariosal έγραψε:Στη λύση της C++, πλέον, χρησιμοποιούνται ρεύματα, ώστε να επωφεληθούν οι προγραμματιστές από τα όποια οφέλη της βιβλιοθήκης ονόματι fStream.
zaxeilasfc έγραψε:ειναι πιο αργή όμως ε?
Η χρήση των ρευμάτων της fStream έναντι των συναρτήσεων της stdio, εφ´ όσον δεν υπάρχει κάποιος λόγος, θεωρείται κακή επιλογή, διότι τα ρεύματα είναι βραδύτερα των συναρτήσεων.
Κοίτα, στα περισσότερα προβλήματα μην περιμένεις να σωθείς απ' το πώς θα διαβάσεις/γράψεις.
Το θέμα είναι τι επεξεργασία θα κάνεις. ;)
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

Άβαταρ μέλους
mariosal
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 20, 2010 12:00 am
Τοποθεσία: Χολαργός, Ελλάδα
Επικοινωνία:

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από mariosal » Κυρ Ιαν 02, 2011 9:51 pm

thetrojan01 έγραψε:Κοίτα, στα περισσότερα προβλήματα μην περιμένεις να σωθείς απ' το πώς θα διαβάσεις/γράψεις.
Το θέμα είναι τι επεξεργασία θα κάνεις. ;)
Αυτό ισχύει, όμως ένα από τα προβλήματα που βασίζονται κατά το πλείστον στην ανάγνωση αρχείου είναι αυτό της πρώτης φάσεως του φετινού ΠΔΠ!

Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από Κηπουρίδης » Κυρ Ιαν 02, 2011 10:16 pm

Ὅπως καὶ νὰ διαβάσεις, ἡ πολυπλοκότητα εἶναι ἡ ἴδια. Μὴν ἀφιερώσεις πάνω ἀπὸ δύο ὧρες τῆς ζωῆς σου γιὰ νὰ βρεῖς πῶς σὲ βολεύει νὰ διαβάζεις ἀρχεία.
Εικόνα

sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από sotiris » Κυρ Ιαν 02, 2011 10:57 pm

Εάν μπορεί κάποιος ας γράψει κανένα παράδειγμα όπου να περιέχει if,for , while και στις 3 γλώσσες .
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από thetrojan01 » Κυρ Ιαν 02, 2011 11:35 pm

sotiris έγραψε:Εάν μπορεί κάποιος ας γράψει κανένα παράδειγμα όπου να περιέχει if,for , while και στις 3 γλώσσες .
όποιος θέλει να απαντήσει να κάνει νέο thread στο "Προγραμματισμός" παρακαλώ ;)
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από chris » Δευ Ιαν 03, 2011 10:53 am

sotiris έγραψε:Εάν μπορεί κάποιος ας γράψει κανένα παράδειγμα όπου να περιέχει if,for , while και στις 3 γλώσσες .
Γιατί μου φένεται πως αυτό το βρίσκεις σε 3 λεπτά με το google;
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από sotiris » Δευ Ιαν 03, 2011 11:31 pm

chris έγραψε:
sotiris έγραψε:Εάν μπορεί κάποιος ας γράψει κανένα παράδειγμα όπου να περιέχει if,for , while και στις 3 γλώσσες .
Γιατί μου φένεται πως αυτό το βρίσκεις σε 3 λεπτά με το google;
Και εμένα γιατί μου φαίνεται ότι αυτό το έχεις ξαναπεί?
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από thetrojan01 » Δευ Ιαν 03, 2011 11:33 pm

sotiris έγραψε:
chris έγραψε:
sotiris έγραψε:Εάν μπορεί κάποιος ας γράψει κανένα παράδειγμα όπου να περιέχει if,for , while και στις 3 γλώσσες .
Γιατί μου φένεται πως αυτό το βρίσκεις σε 3 λεπτά με το google;
Και εμένα γιατί μου φαίνεται ότι αυτό το έχεις ξαναπεί?
Και έχει απόλυτο δίκιο.
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από sotiris » Δευ Ιαν 03, 2011 11:38 pm

thetrojan01 έγραψε:
sotiris έγραψε:
chris έγραψε:
sotiris έγραψε:Εάν μπορεί κάποιος ας γράψει κανένα παράδειγμα όπου να περιέχει if,for , while και στις 3 γλώσσες .
Γιατί μου φένεται πως αυτό το βρίσκεις σε 3 λεπτά με το google;
Και εμένα γιατί μου φαίνεται ότι αυτό το έχεις ξαναπεί?
Και έχει απόλυτο δίκιο.
1)Δεν διευκρίνησες ποιος είχε δίκιο :|
2)Δεν νομίζω να ήταν και μεγάλος κόπος να έγραφε κάποιος ένα παράδειγμα εδώ πέρα.
3)Δεν πειράζει αφήστε το. Μην γράφετε παράδειγμα.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από thetrojan01 » Τρί Ιαν 04, 2011 12:03 am

1) Αναφέρομαι στον ομιλητή του τελευταίου quote, άρα ΣΟΥ λέω ότι ο CHRIS είχε δίκιο.
2+3) Ούτως ή άλλως είναι OFF TOPIC.
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από Κηπουρίδης » Τρί Ιαν 04, 2011 1:42 am

thetrojan01 έγραψε:1) Αναφέρομαι στον ομιλητή του τελευταίου quote, άρα ΣΟΥ λέω ότι ο CHRIS είχε δίκιο.
2+3) Ούτως ή άλλως είναι OFF TOPIC.
1) Ἄρα ΣΕ λέει ὅτι...
2,3) , ὄχι 2+3)
Πολὺ μὲ ἀρέσει νὰ εἶμαι κομπλεξικός:). Πλάκα κάνω.
Θὰ γράψω ἐγὼ γιὰ C/C++ μιὰς καὶ δὲν ξέρω Pascal, ἀλλὰ ἐξήγησέ με τί ἀκριβὼς ζητάς.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από thetrojan01 » Τρί Ιαν 04, 2011 1:57 am

Κηπουρίδης έγραψε: Θὰ γράψω ἐγὼ γιὰ C/C++ μιὰς καὶ δὲν ξέρω Pascal, ἀλλὰ ἐξήγησέ με τί ἀκριβὼς ζητάς.
ΣΕ, ΑΛΛΟ, ΘΡΕΝΤ! :evil:
:D
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

Άβαταρ μέλους
kernelpanic
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 8:16 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από kernelpanic » Τρί Ιαν 04, 2011 6:55 pm

chris έγραψε:
sotiris έγραψε:Εάν μπορεί κάποιος ας γράψει κανένα παράδειγμα όπου να περιέχει if,for , while και στις 3 γλώσσες .
Γιατί μου φένεται πως αυτό το βρίσκεις σε 3 λεπτά με το google;
Μα φυσικά γιαί εσύ
SEARCH
THE
FANTASTIC
WEB.

Αλλά, ποτέ δε ξανακούστηκε καινούριος/άσχετος να
SEARCH
THE
FANTASTIC
WEB,

εκτός από τα σουμεριακά παραμύθια. Α ναι, και το Nick Marvel.
99 little bugs in the code,
99 bugs in the code,
Fix one bug,
Compile again,
104 little bugs in the code.

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Υπόδειγμα Λύσεως

Δημοσίευση από chris » Τετ Ιαν 05, 2011 1:23 pm

@kernelpanic xD
Είμαι αισχρός. Ζητάω συγγνώμη.
Spoiler: show
@sotiris: Και γιατί μου φένεται ότι παρόλο που το έχω ξαναπεί δεν το έμαθες;
Τέσπα. Κάντε ότι νομίζετε, πάντως εδώ, 2 μέρες μετά δεν έχει ανέβει ούτε ένα παράδειγμα. Στο γούγλη θέλει λιγότερο από 3 λεπτά τελικά.
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

Απάντηση