Θα μπορούμε να γράφουμε Python στους επόμενους διαγωνισμούς;

Γενικά θέματα για το διαγωνισμό. Ερωτήσεις, προτάσεις και ό,τι άλλο ταιριάζει.
Απάντηση
Δημήτρης Μπουγάς
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τρί Αύγ 08, 2017 9:03 pm

Θα μπορούμε να γράφουμε Python στους επόμενους διαγωνισμούς;

Δημοσίευση από Δημήτρης Μπουγάς »

Θέλω να ασχοληθώ με το διαγωνισμό αλλά θα ήθελα ακόμα και να ασχοληθώ με python, θα έχω τη δυνατότητα να παντρέψω αυτά τα δύο σε επόμενους διαγωνισμούς;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κηπουρίδης την Τρί Αύγ 08, 2017 11:08 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Αλλαγή των κεφαλαίων γραμμάτων.
Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 385
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Θα μπορούμε να γράφουμε Python στους επόμενους διαγωνισμ

Δημοσίευση από Κηπουρίδης »

Δημήτρης Μπουγάς έγραψε:Θέλω να ασχοληθώ με το διαγωνισμό αλλά θα ήθελα ακόμα και να ασχοληθώ με python, θα έχω τη δυνατότητα να παντρέψω αυτά τα δύο σε επόμενους διαγωνισμούς;
Η python είναι πράγματι μία πανέμορφη γλώσσα. Είναι απλή, έχει τεράστια βιβλιοθήκη, λύνει τα χέρια για οποιαδήποτε ερασιτεχνική ενασχόληση. Επίσης υποχρεώνει να μάθουμε και σωστό identation.
Δυστυχώς η python είναι interpreted γλώσσα, και για πολλούς λόγους τα ίδια ακριβώς πράγματα να κάνεις με τη C, θα τρέξει δραματικά πιο αργά.

Για τον τελευταίο λόγο αποφεύγεται η python σε διαγωνισμούς, καθώς αυτός που τη γράφει θα έχει μεγάλο μειονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Επιπλέον ο διαγωνισμός εστιάζει στην ικανότητα να λύνουμε. Με την python μπορεί κάποια πράγματα να λύνονται σε μία γραμμή επειδή είναι έτοιμα υλοποιημένα, χωρίς όμως να καταλαβαίνει ο προγραμματιστής γιατί λειτουργούν. Το τελευταίο αυτό θα οδηγούσε σε πλεονέκτημα αυτών με μεγάλη μνήμη αντί αυτών με δημιουργική σκέψη, πράγμα που επίσης αποφεύγεται.

Αν κάτι αλλάξει και μπει η python μπορείς να ενημερωθείς και από το pdp.gr (στην ενότητα κανονισμός) αλλά, απ' όσο ξέρω, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στα σχέδια.

Όσο για την προσωπική συμβουλή, πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα, οπότε μην αποθαρρύνεσαι που δεν παντρεύονται. Και από τα 2 έχεις να κερδίσεις πάρα πολλά, διάλεξε όποιο σου ταιριάζει περισσότερο. Η python από τη μία σου επιτρέπει γρήγορα να κάνεις ωραίες δουλειές, που θα μπορείς να δείχνεις και στους φίλους σου (πχ πρόγραμμα που να ελέγχει μία σελίδα και να σε ενημερώνει αν πόσταρε ο τάδε χρήστης). Με το διαγωνισμό, απ' την άλλη, θα μάθεις πώς να υλοποιείς αυτά που οι python-ίστες χρησιμοποιούν έτοιμα, χωρίς να θεωρείς τίποτα δοσμένο.
Λύσεις θεμάτων ΠΔΠ: https://pdp-archive.github.io/
Μπούσουλας διαβάσματος ΠΔΠ: http://snf-800715.vm.okeanos.grnet.gr/PDP/
Tutorials: https://kallinikos.github.io/
Επίσημο forum ΠΔΠ: https://www.pdpforum.eu.org/forum/
Απάντηση