Κριτήρια κατάταξης

Γενικά θέματα για το διαγωνισμό. Ερωτήσεις, προτάσεις και ό,τι άλλο ταιριάζει.
Απάντηση
ilpap
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Τρί Μαρ 04, 2014 12:26 pm

Κριτήρια κατάταξης

Δημοσίευση από ilpap »

Ποια είναι τα κριτήρια κατάταξης στη Β Φάση;
Εγώ ήξερα ότι μετρά:
Α) Βαθμολογία.
Β) Χρόνος εκτέλεσης (σε περίπτωση ισοβαθμίας)
Όμως ένας φίλος μου και εγώ συγκρίναμε τα αποτελέσματά μας και είχαμε και οι δύο 100%, κι εγώ είχα 1.8 sec και αυτός 2.2 και ήταν σε πιο πάνω θέση από εμένα. Γιατί; Μπορεί να παίζει ρόλο ότι γράφει σε C ενώ εγώ σε C++;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κηπουρίδης την Σάβ Δεκ 29, 2018 1:28 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 385
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Κριτήρια κατάταξης

Δημοσίευση από Κηπουρίδης »

Τα κριτήρια κατάταξης είναι πράγματι αυτά.
Να επισημάνω (αν και το ξέρεις ήδη) ότι για να θεωρηθεί ως σωστό ένα testcase πρέπει να τρέξει μέσα στο χρόνο που δίνει η εκφώνηση (συνήθως κάτι μεταξύ 1 και 5 δευτερόλεπτα). Αν τρέξει μέσα σε αυτό το χρόνο, ανεξάρτητα από το αν θα πάρει 0.001 δευτερόλεπτο ή 0.9, θα βαθμολογηθεί ως σωστό.

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις αν αυτή η σύγκριση που κάνατε ήταν σε τοπικό υπολογιστή ή ο χρόνος που κάνατε στο hellenico; Στην πρώτη περίπτωση, η διαφορά των υπολογιστών μπορεί να έκανε τα προγράμματα να τρέξουν σε άλλους χρόνους στο hellenico, καθώς το υλικό είναι διαφορετικό και τέτοιες μικροδιαφορές είναι αναμενόμενες.
Από την άλλη πλευρά αν αυτό που λες είναι ο χρόνος στο hellenico, πιθανότατα δεν ασχολήθηκε απλώς η επιτροπή με το να γράψει τα ονόματα με τη σωστή σειρά. Αυτό γιατί δεν υπάρχει καμμία διαφορά, εάν έχετε την ίδια βαθμολογία θα προκριθείτε και οι 2 στην επόμενη φάση κανονικότατα.

Προφανώς αν έφτανε το πράγμα τόσο οριακά που έπρεπε μόνο ένας από τους δύο να προκριθεί σε επόμενη φάση, θα λάμβαναν υπόψιν τους σωστούς χρόνους, αλλά πίστεψέ με, αυτό δε θα γίνει ποτέ :)
Αν η βαθμολογία είναι ίδια, τότε θα βρεθεί τρόπος/αίθουσα/έξτρα υπολογιστές ώστε να προκριθείτε και οι δύο, καθώς τέτοιες ασήμαντες διαφορές δεν είναι δυνατόν να θεωρηθούν ικανές να αποκλείσουν έναν ορεξάτο διαγωνιζόμενο!
Λύσεις θεμάτων ΠΔΠ: https://pdp-archive.github.io/
Μπούσουλας διαβάσματος ΠΔΠ: http://snf-800715.vm.okeanos.grnet.gr/PDP/
Tutorials: https://kallinikos.github.io/
Επίσημο forum ΠΔΠ: https://www.pdpforum.eu.org/forum/
Απάντηση