Ερωτηση για τον Διαγωνισμο

Γενικά θέματα για το διαγωνισμό. Ερωτήσεις, προτάσεις και ό,τι άλλο ταιριάζει.
mr.muffin
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 20, 2010 11:32 am

Ερωτηση για τον Διαγωνισμο

Δημοσίευση από mr.muffin »

Δεν ξερω αν το ειδατε αλλα στο τελος του προβληματος εχει εναν Μεγιστος Χρονος 1 sec. Αν καταλαβα σωστα ειναι ο μεγιστος χρονος που θα τρεχει το προγραμμα, κατι που εξαρταται απο πολλα(επεξεργαστη κτλπ). Επισης η πληροφορια που μου δινει οτι 1<=Ν<=1.000.000 ειναι δεδομενο ή ειναι κατι που θα ελενξω εγω οπως επισης και το 1<=χ<=1.000. Αξιζει να σημιωσω παρ'ολα αυτα οτι ο μεγιστος χρονος που περνει να ανηξει ενα αρχειο με 1.000.000 τιμες οπως το μεγιστο του προβληματος ειναι 5 δευτερολεπτα....

Virus•Hacker•Kontos
Δημοσιεύσεις: 170
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 26, 2009 9:59 pm

Re: Ερωτηση για τον Διαγωνισμο

Δημοσίευση από Virus•Hacker•Kontos »

Κατ' αρχάς, καλως όρισες στο forum και στον διαγωνισμό να φανταστώ.

Καλά κατάλαβες.

Ναι υποτίθεται πως δεν έχουν σφάλματα τα αρχεια εισοδου που δοκιμαζουν το προγραμμά σου, συνεπώς δεν χρειάζεται να ελέχνεις αν πραγματικά το Ν ειναι μεγαλύτερο απο 1 και μικρότερο απο 1.000.000 .

Δεδομένου ότι όλες οι λύσεις τεστάρονται στον ίδιο υπολογιστή, και εφόσον είναι διαγωνισμός δεν πρέπει να σε ανησυχεί το τι CPU, RAM κλπ έχει ο υπολογιστής, αλλά κατα τα άλλα δεν ακούγεται λογικό το να χρειάζεσαι 5 δευτερόλεπτα για 5.000.008 byte (=~ 5 ΜΒ) στην χειρότερη περίπτωση που έχεις 1,000,000 τιμές να είναι όλες 1,000. Ακόμα και αν διάβαζες απο την Αυστραλία μέσω ίντερνετ λιγότερο χρόνο θα έκανες.
Spoiler: show
Εκτός και αν διαβάζεις απο δισκέτα, που δεν ξέρω πόσο χρόνο κάνει 1ον για απόκριση και 2ον για αντιγραφή... :lol:
DFS Hole:
Spoiler: show
http://virushackerwhizkid.blogspot.com/ ... ze-it.html
DFS = Deep Freeze System
Είμαι σίγουρος ότι το πιστέψατε.

mr.muffin
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 20, 2010 11:32 am

Re: Ερωτηση για τον Διαγωνισμο

Δημοσίευση από mr.muffin »

οκ σωστος, μου πηρε 0.186 να διαβασω το αρχειο μονο στο κανονικο μου pc. :oops:
Παρ'ολα αυτα στην παρατηρηση γραφει "Είναι φανερό ότι η μεγιστοποίηση κέρδους σε μια χρηματιστηριακή συναλλαγή, μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους και όχι κατ' ανάγκη με το μέγιστο λόγο πώληση / αγορά. Ο ΠΔΠ όμως έχει αντικείμενο την Πληροφορική και οι κώδικες που υποβάλλονται πρέπει να υπολογίζουν ακριβώς αυτό που ζητείται." Δηλαδη με αναγκαζει να κανω πανω απο 500.000.000 διαιρεσεις και συγκρισεις σε 1 δευτερολεπτο, πραγμα το οποιο διαφερει δραματικα απο υπολογιστη σε υπολογιστη, ο δικος μου ο υπολογιστης που δεν ειναι τοσο καλος μπορει να το κανει σε 5 δευτερολεπτα αλλα ο υπολογιστης που θα εχει η επιτροπη σε 1 δευτερολεπτο, πως θα ξερω αν πρεπει να βελτιοσω τον κωδικα μου ή να τον κανω submit.

Virus•Hacker•Kontos
Δημοσιεύσεις: 170
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 26, 2009 9:59 pm

Re: Ερωτηση για τον Διαγωνισμο

Δημοσίευση από Virus•Hacker•Kontos »

Μπορείς να κάνεις πολλές υποβολές χωρίς να υπάρχουν ποινές.
Όσο για τις διαιρέσεις που χρειάζεται να κάνεις, αυτό ειναι το κομμάτι του διαγωνισμού. :D
Το πρόβλημα λύνεται μέσα στο χρόνο χωρις να χρειάζεται να έχεις υπερυπολογιστή.
Απλά πρέπει να βρείς εναν καλύτερο τρόπο, για να λύσεις το πρόβλημα...

Στην τελική για αυτό είναι διαγωνισμός, όποιος λύσει καλύτερα θα πάρει καλύτερη θέση.
DFS Hole:
Spoiler: show
http://virushackerwhizkid.blogspot.com/ ... ze-it.html
DFS = Deep Freeze System
Είμαι σίγουρος ότι το πιστέψατε.

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Ερωτηση για τον Διαγωνισμο

Δημοσίευση από chris »

Αρχικά καλωσήρθες :). Συνήθως, με οποιαδήποτε (σωστή) λύση και να λύσεις το πρόβλημα της Α' φάσης περνάς, άσχετα με το αν η λύση σου δεν είναι η καλύτερη. Κάνε μια δυό υποβολές, όπως είπε και ο Virus•Hacker•Kontos. Και ρίξε και μια ματιά στο FAQ.

αχαχα: :P
Είναι φανερό ότι η μεγιστοποίηση κέρδους σε μια χρηματιστηριακή συναλλαγή, μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους και όχι κατ' ανάγκη με το μέγιστο λόγο πώληση / αγορά. Ο ΠΔΠ όμως έχει αντικείμενο την Πληροφορική και οι κώδικες που υποβάλλονται πρέπει να υπολογίζουν ακριβώς αυτό που ζητείται.
Το παραπάνω είναι απάντηση σε τούτα και σε τούτα. Τελικά όντως διαβάζουν το φόρουμ αναλυτικά. :)
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

mr.muffin
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 20, 2010 11:32 am

Re: Ερωτηση για τον Διαγωνισμο

Δημοσίευση από mr.muffin »

μια τελευταια ερωτηση, στις επομενες φασεις του διαγωνισμου, αν θα ειμαι εκει, θα μπορω να εχω προσβαση στο internet για την αναζητηση libraries ή function για την επιλυση του προβληματος?

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Ερωτηση για τον Διαγωνισμο

Δημοσίευση από chris »

mr.muffin έγραψε:μια τελευταια ερωτηση, στις επομενες φασεις του διαγωνισμου, αν θα ειμαι εκει, θα μπορω να εχω προσβαση στο internet για την αναζητηση libraries ή function για την επιλυση του προβληματος?
Στο internet όχι. Τώρα για μια συνάρτηση μπορεί να έχει reference σε κάποιο IDE, αλλά μην βασίζεσαι εκεί.
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

Άβαταρ μέλους
zaxeilasfc
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: Δευ Οκτ 18, 2010 8:15 pm
Τοποθεσία: Macintosh HD

Re: Ερωτηση για τον Διαγωνισμο

Δημοσίευση από zaxeilasfc »

chris έγραψε:Το παραπάνω είναι απάντηση σε τούτα και σε τούτα. Τελικά όντως διαβάζουν το φόρουμ αναλυτικά.?
Αμαν... με έχουν βάλει στο μάτι τώρα με τα πόστ που έκανα...!! :lol:

@ Virus Hacker Kontos: Λύνεται με N=1.000.000 σε χρόνο 1 sec? Γιατί και εμένα μου κάνει γύρω στα 3-4 sec να μου δώσει το profit.out.

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Ερωτηση για τον Διαγωνισμο

Δημοσίευση από thetrojan01 »

zaxeilasfc έγραψε:Λύνεται με N=1.000.000 σε χρόνο 1 sec?
Ναι. Δες τους χρόνους μου στο προηγούμενο thread.
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

mr.muffin
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 20, 2010 11:32 am

Re: Ερωτηση για τον Διαγωνισμο

Δημοσίευση από mr.muffin »

οταν δηλονω table σε c++ με 1.000.000 στοιχεια μου βγαζει overflow, και δεν απορω γιατι... προσπαθω να το λυσω με λαθος τροπο?

edit: Επισης 1.000.000 ημερες ειναι 2 739 χρονια... δεν νομιζω το χρηματηστηριο να λειτουργει τοσα χρονια... ;)

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Ερωτηση για τον Διαγωνισμο

Δημοσίευση από chris »

mr.muffin έγραψε:οταν δηλονω table σε c++ με 1.000.000 στοιχεια μου βγαζει overflow, και δεν απορω γιατι... προσπαθω να το λυσω με λαθος τροπο?

edit: Επισης 1.000.000 ημερες ειναι 2 739 χρονια... δεν νομιζω το χρηματηστηριο να λειτουργει τοσα χρονια... ;)
Βασικά είναι 2737 χρόνια. (ένας χρόνος = 365 1/4 μέρες :P) :ugeek:

Το αν προσπαθείς αν το λύσεις με λάθος τρόπο δεν μπορούμε να το απαντήσουμε. Πάντως μόλις δοκίμασα να δηλώσω array 100.000.000 (ναι, σίγουρα τόσο) στοιχείων με g++ σε linux και δουλεύει. Με ένα μηδενικό παραπάνω όμως με σταματάει ο compiler. Ένα εκατομμύριο ints δεν είναι ούτε 2 MB.
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Ερωτηση για τον Διαγωνισμο

Δημοσίευση από thetrojan01 »

Ξέρω γω, δοκίμασε με new-delete/malloc()-free() αν το θεωρείς απαραίτητο.
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

userresu
Δημοσιεύσεις: 191
Εγγραφή: Τρί Δεκ 16, 2008 9:53 pm

Re: Ερωτηση για τον Διαγωνισμο

Δημοσίευση από userresu »

μήπως το δηλώνεις μέσα στη main() ;

mr.muffin
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 20, 2010 11:32 am

Re: Ερωτηση για τον Διαγωνισμο

Δημοσίευση από mr.muffin »

Οκ κατι γινεται... μου περνει 11 με 12 δευτερολεπτα να το τρεξω με 1.000.000 αριθμους στο λαπτοπ μου με τα παρακατω...
CPU: Intel Core Duo 2.13GHz
Ram: 4GB - 1GB(hardware)= 3GB
32-bit - windows 7

ποσα θα παρει να τρεξει σε ενα απο τα pc της επιτροπης? ;)

Άβαταρ μέλους
zaxeilasfc
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: Δευ Οκτ 18, 2010 8:15 pm
Τοποθεσία: Macintosh HD

Re: Ερωτηση για τον Διαγωνισμο

Δημοσίευση από zaxeilasfc »

Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι Και πολύ δυνατή η λύση σου. Προσπάθησε να σκεφτείς Κάτι καλύτερο-"γρηγορότερο"....
Spoiler: show
Παιδιά δεν το θεωρώ τυχαίο που στο profit.out η τιμή είναι 1000.000 ε?
ΥΓ. Σόρυ για τα greeklish. Ξέρω, είναι αντιαισθητικά, αλλά το iPad δεν γράφει ελληνικά ακόμη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος thetrojan01 την Δευ Νοέμ 22, 2010 7:24 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Greeklish -> Greek

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Ερωτηση για τον Διαγωνισμο

Δημοσίευση από chris »

mr.muffin έγραψε:Οκ κατι γινεται... μου περνει 11 με 12 δευτερολεπτα να το τρεξω με 1.000.000 αριθμους στο λαπτοπ μου με τα παρακατω...
CPU: Intel Core Duo 2.13GHz
Ram: 4GB - 1GB(hardware)= 3GB
32-bit - windows 7

ποσα θα παρει να τρεξει σε ενα απο τα pc της επιτροπης? ;)
Δεν θα έχει τεράστια διαφορά. Σίγουρα δηλαδή δεν θα είναι κάτω από 1 δεύτερο. Όσο για RAM φαντάζομαι πως θα υπάρχει όριο στα 64 ή 32 MB όπως συνήθως.
userresu έγραψε:μήπως το δηλώνεις μέσα στη main() ;
Εγώ δήλωσα τον πίνακα μου μέσα στην main, και όπως είπα με g++ δουλεύει μέχρι 100 εκατομμύρια.

Κατα λάθος πήγα να κάνω edit και έκανα διπλοποστάρισμα οπότε έσβησα το δεύτερο ποστ και έκανα το edit εδώ.
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Ερωτηση για τον Διαγωνισμο

Δημοσίευση από thetrojan01 »

zaxeilasfc έγραψε:ΥΓ. Σόρυ για τα greeklish. Ξέρω, είναι αντιαισθητικά, αλλά το iPad δεν γράφει ελληνικά ακόμη.
Δεν είναι μόνο η αντιαισθητικότητά τους... Δημοσιεύσεις (άρα και λύσεις/χρήσιμες απαντήσεις) μπορούν να αναζητηθούν ευκολότερα αν ξέρουμε ότι όλα είναι γραμμένα στα Ελληνικά. :)

Σε παρακαλώ, αν δε σου κάνει κόπο, όταν γράφεις στο iPad (μέχρι να βγει ο iOS 4) κάνε ένα από τα δύο παρακάτω:
[*] Πήγαινε στο http://tools.wcl.ece.upatras.gr/degreeklish/indexen.php και μετέτρεψε το μήνυμά σου σε καθαρά Ελληνικά
[*] Μην γράφεις συντομογραφημένες γρεκικοεγγλέζικες λέξεις (πχ. Sry, gt, dn), για να μπορώ να κάνω την μετατροπή σε ελληνικά ευκολότερα.
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

mr.muffin
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 20, 2010 11:32 am

Re: Ερωτηση για τον Διαγωνισμο

Δημοσίευση από mr.muffin »

Δεν υπαρχει.... απλος δεν υπαρχει θα βαρεσω το κεφαλι μου στον τοιχο... και ειμουν τοσο σιγουρος για την λυση που αναροτιομουν τι μπορει να πηγε στραβα.... Μολις δηλωσα σε int τις μεταβλητες που διαβαζε (αντι για float) γλιτωσα 10 δευτερολεπτα....

1.197 δευτερολεπτα πως σας φενονται? Θα γινει στρογγυλοποιηση? Ή οτι ειναι πανω απο 1.000 δευτερολεπτο delete?

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Ερωτηση για τον Διαγωνισμο

Δημοσίευση από thetrojan01 »

mr.muffin έγραψε:Δεν υπαρχει.... απλος δεν υπαρχει θα βαρεσω το κεφαλι μου στον τοιχο... και ειμουν τοσο σιγουρος για την λυση που αναροτιομουν τι μπορει να πηγε στραβα.... Μολις δηλωσα σε int τις μεταβλητες που διαβαζε (αντι για float) γλιτωσα 10 δευτερολεπτα....

1.197 δευτερολεπτα πως σας φενονται? Θα γινει στρογγυλοποιηση? Ή οτι ειναι πανω απο 1.000 δευτερολεπτο delete?
Δε ξέρω αν θα κάνουν delete, πάντως όταν λένε ένα δευτερόλεπτο εννοούν _ακριβώς_ αυτό που λένε ;)
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

mr.muffin
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 20, 2010 11:32 am

Re: Ερωτηση για τον Διαγωνισμο

Δημοσίευση από mr.muffin »

τελιωσα στα 0.445 :) Καλη μου τυχη!!!

Απάντηση