[FAQ] Συχνές Απορίες σχετικά με τον ΠΔΠ

Γενικά θέματα για το διαγωνισμό. Ερωτήσεις, προτάσεις και ό,τι άλλο ταιριάζει.
Απάντηση
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm

[FAQ] Συχνές Απορίες σχετικά με τον ΠΔΠ

Δημοσίευση από thetrojan01 »

Συχνές Απορίες σχετικά με τον Διαγωνισμό Πληροφορικής
Εικόνα

Εδώ μπορείτε να βρείτε απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τον διαγωνισμό που ακούγονται συχνά.

Πιστέψτε με, αν πατήσετε F11 και βάλετε τον web browser σας σε Full Screen λειτουργία, θα είναι πολύ καλύτερα! :P

τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη 23 Δεκ. 2010 00.00μμ ώρα Ελλάδας
Ε. Τι είναι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός πληροφορικής;
Α. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής, όπως λέει και το όνομά του είναι ένας διαγωνισμός για παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου με ιδιαίτερες γνώσεις στους υπολογιστές, προγραμματισμό και αλγορίθμους.


Ε. Τι κάνουμε εκεί δηλαδή;
Α. Στον ΠΔΠ (Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής), όπως και σε πολλούς άλλους διαγωνισμούς τέτοιου είδους, μας δίνονται κάποια θέματα/προβλήματα, για τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας κάποιον χρόνο για να τα λύσουμε. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής χωρίζεται σε φάσεις.


Ε. Πώς διαγωνιζόμαστε;
Α. Πάμε στον ιστότοπο του ΠΔΠ (http://www.pdp.gr) και αφού διαβάσουμε τα περί κανονισμού κτλ, κάνουμε εγγραφή στο σύστημα, ακολουθόντας τις οδηγίες του site. Απ' την αρχή κάθε σχολικού έτους, ο διαγωνισμός αρχίζει με την Α φάση. Μας δίνεται ένα θέμα απ' το site του http://www.pdp.gr και έχουμε στη διάθεσή μας παραπάνω από 2 μήνες για να γράψουμε ένα πρόγραμμα σε C, C++ ή Pascal, που να παράγει σωστή απάντηση (δίνονται αρκετές διευκρινήσεις στο θέμα). Μετά απ' το τέλος της προθεσμίας, τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στο επίσημο website του ΠΔΠ ή/και θα ειδοποιηθούμε με email.

Ε. ΩΧ! Ο Ιστότοπος του ΠΔΠ δε λέει τίποτα για εγγραφή! Τι συμβαίνει;
Α. Προφανώς, το σύστημα των εγγραφών για τον διαγωνισμό δε θα έχει ανοίξει ακόμα. Μείνετε συντονισμένοι στο website του ΠΔΠ για να ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες της προθεσμίας για νέες εγγραφές.

Ε. Πέρασα την Α φάση. Τι κερδίζω;
Α. Μπορείτε πλέον να συνεχίσετε στη Β φάση όπου έχετε 1-2 μήνες να γράψετε ένα πρόγραμμα που να λύνει το θέμα της Β φάσης. Αν τα καταφέρετε κι εκεί, θα πάτε στην Αθήνα (ίσως και στη Θεσσαλονίκη), κάπου μέσα στο Πάσχα, πιθανότατα σε εργαστήρια κάποιου Πανεπιστημίου για την Γ φάση, όπου θα διαγωνιστείτε ταυτόχρονα με όλους τους άλλους μαθητές που προκρίθηκαν επίσης.


Ε. Όλοι πάνε στην Αθήνα; Ακόμα κι αν μένουν στη Ρόδο/Θεσσαλονίκη/<άλλη_πόλη_εδώ>;
Α. Τα τελευταία χρόνια (από το 2014) διοργανώνεται Γ' Φάση και στη Θεσσαλονίκη.


Ε. Και τι κάνουμε στη Γ φάση λοιπόν;
Α. Στη Γ φάση (γνωστή και ως 'τελική' φάση), δίνονται συνήθως τρία θέματα κλιμακούμενης δυσκολίας, και 4 ώρες για να τα λύσουν οι μαθητές. (το διαγωνιστικό περιβάλλον θα είναι γνωστό από το τέλος της Β φάσης, συνήθως πρόκειται για κάποια διανομή Linux. Ναι, θα έχετε και link για LiveCD!!!). Αν τα καταφέρετε και στη Γ φάση, τότε συγχαρητήρια!!! Προκριθήκατε στο camp!


Ε. Κάτσε· ένα ένα μου τα λες... Τι camp!?
Α. Μετά από τη Γ φάση, συνήθως 10 μέρες αφού κλείσουν τα σχολεία, διεξάγεται μια σειρά “σεμιναρίων”/μαθημάτων πάνω στους αλγορίθμους, που λέγεται 'camp'. Στο τέλος του καμπ, υπάρχουν συνήθως 2 μέρες εξέτασης. Με το γνωστό τρόπο, σαν τη Γ φάση. Θα έχετε κάποιο χρόνο για να λύσετε κάποια θέματα. Σύμφωνα με τη βαθμολογία που μάζεψαν οι μαθητές στη Γ φάση και στο camp, οργανόνωνται: η Εθνική Ομάδα Πληροφορικής και η Εθνική Ομάδα νέων (για τους μαθητές γυμνασίου). Συνήθως υπάρχουν 4 βασικοί μαθητές σε κάθε ομάδα.


Ε. Hooray! Μπήκα σε μια απ' τις ομάδες; Και τώρα;
Α. Τώρα είστε έτοιμοι να διαγωνιστείτε στη Βαλκανιάδα και στην Ολυμπιάδα!


Ε. Δηλαδή θα διαγωνίζομαι ομαδικά;
Α. ΟΧΙ! Όλοι οι διαγωνισμοί είναι ατομικοί!


Ε. Για μισό, δηλαδή δεν κερδίζω τίποτα απ' τον διαγωνισμό, εκτώς από εμπειρίες κτλ;
Α. Οκ, αν σε καίει τόσο να κερδίσεις κάτι... Ο νόμος λέει:
Κάτοχοι απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Λύκειο, έχουν διακριθεί στην Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα, Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής, ή Χημείας και τους έχει απονεμηθεί πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (Χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο) εγγράφονται καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε πανεπιστημιακά τμήματα, εφόσον για την εισαγωγή τους σε αυτά το μάθημα στο οποίο έχουν διακριθεί στις Ολυμπιάδες, εξετάζεται ως μάθημα κατεύθυνσης.

Ε. Πηγαίνω Γ' Λυκείου και έμαθα οτί αν πάρω μετάλλιο στην Ολυμπιάδα μπορώ να περάσω σε όποια σχολή θέλω. Μιας και είμαι καλός στους υπολογιστές και βαριέμαι να διαβάσω για το σχολείο, λέω να παρατήσω τις πανελλήνιες και να ασχοληθώ με τον διαγωνισμό. Έχω ελπίδες;
Α: ΟΧΙ! Αν είχες, θα το ήξερες.


Ε. Για μισό λεπτό. Μου είπες ότι για τη Γ φάση και το camp θα πάμε πιθανότατα σε κάποια πόλη λ.χ. Αθήνα. Τι γίνεται για εμάς που μένουμε αλλού;
Α. Θα ενημερωθείτε και από την ΕΠΥ ξεχωρίστα για το θέμα της διαμονής. Παλιότερα η ΕΠΥ έκανε κράτηση σε ένα ξενοδοχείο για τους μαθητές εκτώς Αθηνών (λ.χ.), πλέον τα λεφτά λιγόστεψαν... Αν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα η ΕΠΥ θα μπορέσει να σας φέρει σε επικοινωνία με κάποιο Αθηναίο (λ.χ.) συν-διαγωνιζόμενό σας που μπορεί να σας φιλοξενήσει. Πάντως δεν υπάρχει κάτι στάνταρ...

Ε. Αυτό το FAQ είναι επίσημο;
Α. Όχι, είναι τελείως ανεπίσημο. Γραμμένο από μαθητή/διαγωνιζόμενο για τη διευκόλυνση άλλων μαθητών. Δεν λαμβάνω καμία ευθύνη για το αν ό,τι λέω ισχύει ή όχι. (Υποσημείωση, από Moderator του site, πολλά χρόνια μετά την αρχική συγγραφή αυτού του κειμένου: Παρότι πλήρως ανεπίσημο, προσωπικά θεωρώ ότι είναι το καλύτερο και το πιο πλήρες σημείο για να μάθει κανείς τι τρέχει με τον ΠΔΠ)

Άρα, ανακεφαλαιόνοντας: υπάρχουν 3 φάσεις σε αυτόν τον διαγωνισμό, στόχος μας είναι να περάσουμε τις πρώτες δύο και να γράψουμε καλά στην 3η φάση (η οποία θα διεξαχθεί σε ένα συγκεκριμένο τόπο πχ. Αθήνα). Αν τα πάμε καλά τότε πάμε στο καμπ, όπου εκπαιδευόμαστε σχετικά με δομές δεδομένων και αλγορίθμους (κάνουμε γνωριμίες κτλ 8-) ), δίνουμε εξετάσεις. Αν τα πάμε καλά εκεί τότε μπαίνουμε * ή στην Εθνική Ομάδα Πληροφορικής, * ή στην Εθνική Ομάδα Πληροφορικής νέων, αν πάμε/μόλις τελειώσαμε γυμνάσιο.

Επίσης, προτείνω στους μαθητές που θέλουν να ασχοληθούν με το διαγωνισμό να διαβάσουν:
http://www.pdpforum.eu.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=1
http://pdp.gr/default.asp?pid=5&la=1


Διαγωνίζεστε ήδη;
Πρώτα απ' όλα δείτε αυτό: http://hellenico.gr/contest/index.php?page=guidelines σχετικά με το σύστημα υποβολών.
Ε: Το σύστημα υποβολών μού έδειξε ότι το πρόγραμμά μου πέτυχε σε πχ. 3 testcases! Αυτό σημαίνει ότι πέρασα;
A: Το σύστημα αξιολόγησης είναι ορισμένο απ' την επιτροπή να δείχνει έναν συγκεκριμένο αριθμό testcases (ζεύγος αρχείων input/output) που πέτυχε ή όχι το πρόγραμμά σου. Η επίσημη αξιολόγηση θα γίνει ίσως με περισσότερα testcases στο τέλος της προθεσμίας της τρέχουσας φάσης.

Ε: Υποστηρίζεται η χρήση της βιβλιοθήκης <όνομα_εδώ> στον διαγωνισμό;
A: Στον διαγωνισμό μπορεί να γίνει χρήση μόνο των standard C library (math.h, stdlib.h) και της STL της C++.

Ε: Στην τελική φάση θα μου επιτρέπεται η πρόσβαση στο interweb ή σε εγχειρίδια της STL; Αν όχι, επιτρέπεται να φέρω εγώ ένα;
Α: Η πρόσβαση στο internet δε θα επιτρέπεται. Υπάρχουν ένα εγχειρίδιο της STL στον υπολογιστή, αλλά το να φέρεις ένα απαγορεύεται.

Ε: Ωχ, τρίτη φάση και έγραψα μόνο ενάμισι πρόγραμμα! Υπάρχει περίπτωση να πάρω πόντους από το μισό πρόγραμμα;
A: Όχι. Η αξιολόγηση γίνεται σχεδόν αυτοματοποιημένα:
feedWARd έγραψε:Η αξιολόγηση πάντως διαρκεί μερικές ώρες (τρέχουμε τα αποτελέσματα πολλές φορές για επιβεβαίωση [αν και ποτέ δεν είναι διαφορετικά], διαβάζουμε τους κώδικες των υποβολών που πήραν "περίεργες" βαθμολογίες μήπως και υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σύστημα αξιολόγησης [αν και πότε δεν υπάρχει], ελέγχουμε για αντιγράφες κτλ. , parsing - ταξινόμηση - αποστολή αποτελεσμάτων δεν είναι τελείως αυτοματοποιημένα). Επίσης παίρνουν κάποιο χρόνο διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες τις οποίες δεν γνωρίζω ακριβώς. Πάντως σε καμία περίπτωση η βαθμολόγηση δεν γίνεται σύμφωνα με το αν είναι όμορφος/κομψός/whatever ο κώδικας.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:

Ε: Συμμετέχω πρώτη φορά στον διαγωνισμό και πέρασα την Α' Φάση. Τώρα;
Α: Αν ξέρεις μόνο pascal, μάθε C/C++. Αν ξέρεις C, μάθε C++. Αν ξέρεις C++,
βεβαιώσου οτί γνωρίζεις την βιβλιοθήκη STL και τους βασικούς αλγορίθμους
της. Ο χρόνος που θα αφιερώσεις για να μάθεις την STL θα σε ξεπληρώσει, μιας και
δεν θα χρειαστεί να σπαταλήσεις χρόνο και εγκεφαλική ισχύ ( :P ) για να
παπαγαλίσεις την υλοποίηση βασικών αλγορίθμων και δομών δεδομένων
(ταξινόμηση, παραγωγή μεταθέσεων, heaps κ.α.).
Εφόσον μάθεις την σύνταξη της γλώσσας είναι καιρός να αποκτήσεις ευχέρεια.
Ένας τρόπος για να το πετύχεις είναι λύνοντας απλά προγραμματιστικά
προβλήματα (π.χ. παλιά θέματα της Α' Φάσης).


Ε: Έλυσα το θέμα της Β' Φάσης. Τώρα;
Α: Εφόσον το έχεις λύσει και είσαι σίγουρος οτί είναι σωστό, κάνε υποβολή
και ξέχνα το. Δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι με ένα πρόβλημα που έχεις ήδη
λύσει.Το αν ο χρόνος εκτέλεσης θα είναι 0.125ms ή 0.123ms δεν έχει καμία διαφορά. Η κατάταξή σου στην Β' Φάση επίσης δεν έχει καμία σημασία και ο μόνος που θα την θυμάται θα είσαι εσύ.

Η ύλη του διαγωνισμού είναι πολύ μεγάλη και ο χρόνος που έχεις για να προετοιμαστείς για την τελική φάση περιορισμενός. Γι' αυτό παρατά τα minor optimizations και ασχολήσου με κάτι πιο χρήσιμο:
  • Δανείσου κάποιο βιβλίο αλγορίθμων από την βιβλιοθήκη και ξεκίνα να το διαβάζεις (κατά προτίμηση το Introduction to Algorithms, Cormen-Leiseron-Rivest-Stein *).
  • Γίνε μέλος στην ελληνική εκπαιδευτική ιστοσελίδα http://www.hellenico.gr και στην αντίστοιχη αμερικάνικη http://train.usaco.org/
  • Πάρε μέρος στους μηνιαίους online διαγωνισμούς που διοργανώνονται (
    http://contest.usaco.org , http://hsin.hr/coci/ ). Είναι ένας καλός τρόπος
    για να παρακολουθείς την βελτίωσή σου.
Ε: Πέρασα την Β' Φάση αλλά δεν έκανα αυτά που έγραψες πιο πάνω. Τώρα είμαι μια εβδομάδα πριν την τελική φάση. Τι προτείνεις να κάνω για να προετοιμαστώ;
Α: Ξέρω γω, δες κανένα παλίο θέμα. Μπορεί να ξαναβάλουν τα ίδια :P. Ναι, το 'χουν κάνει! (οκ, σχεδόν τα ίδια!)
Spoiler: show
Ε: Άκουσα οτί έχει δωρεάν τυρόπιτες και χυμούς στην τελική φάση. Ισχύει;
Α: Αν είστε καλά παιδιά :P
Δεν μπορούσα να παραλείψω ένα τέτοιο Q/A, feedWARd!!! :P
Για τυχόν διορθώσεις του FAQ στείλτε μου PM.
thetrojan01

Κώδικας: Επιλογή όλων

Credits:
--------------
thetrojan01
feedWARd
kernelpanic
sotiris
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.
Άβαταρ μέλους
compileGuy
Δημοσιεύσεις: 218
Εγγραφή: Δευ Ιαν 19, 2009 5:39 pm

Re: [FAQ] Συχνές Απορίες σχετικά με τον ΠΔΠ

Δημοσίευση από compileGuy »

Πολυ καλή δουλειά!! :D
Spoiler: show
Καλα πόση ώρα σου πήρε? :twisted:
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm

Re: [FAQ] Συχνές Απορίες σχετικά με τον ΠΔΠ

Δημοσίευση από thetrojan01 »

compileGuy έγραψε:Πολυ καλή δουλειά!! :D
Spoiler: show
Καλα πόση ώρα σου πήρε? :twisted:
Eυχαριστώ!
Κοίτα, έγραφα για 20 λεπτα το μεσημέρι, και έκανα διάφορες διορθώσεις / συμπλήρωσα κείμενο μέσα στη μέρα... και μέσα στην επόμενη μέρα xD

Όσοι "νεοφερμένοι" έχετε απορίες, μη διστάσετε! Ρωτήστε εδώ!!!
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.
Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 385
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: [FAQ] Συχνές Απορίες σχετικά με τον ΠΔΠ

Δημοσίευση από Κηπουρίδης »

Πολύ καλό ρε Λουκά . Μπράβο . Ειδικά το ότι διευκρινίζεις κάποια πράγματα απλά που όλους όμως μας καίνε κι ο ΠΔΠ δεν τα λέει ( βραβεία , να διαβάσω να μη διαβάσω , εκπαίδευση ) είναι από τα πολύ υπέρ του κειμένου σου . Κι οι ερωτήσεις έχουν μια αμεσότητα , πώς να το κάνουμε ...
Λύσεις θεμάτων ΠΔΠ: https://pdp-archive.github.io/
Μπούσουλας διαβάσματος ΠΔΠ: http://snf-800715.vm.okeanos.grnet.gr/PDP/
Tutorials: https://kallinikos.github.io/
Επίσημο forum ΠΔΠ: https://www.pdpforum.eu.org/forum/
sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: [FAQ] Συχνές Απορίες σχετικά με τον ΠΔΠ

Δημοσίευση από sotiris »

Πολύ καλό. Μόνο εκεί που αναφέρεις για τις ομάδες πρόσθεσε ότι υπάρχει η Ολυμπιακή ομάδα και η Βαλκανική και μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές γυμνασίου και μαθητές λυκείου. Επίσης διορθωσε τα Credits είναι feedWARd
Εικόνα
chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: [FAQ] Συχνές Απορίες σχετικά με τον ΠΔΠ

Δημοσίευση από chris »

Ωραίο, ειδικά το πρώτο κομμάτι.
Στην θέση σου θα τόνιζα πως το δεύτερο κομμάτι αποτελεί καθαρά προσωπικές συμβουλές. Με τα περισσότερα διαφωνώ. πχ με την απάντηση στο "Έλυσα το θέμα της Β' Φάσης. Τώρα;".

Όσο για το Introduction to Algorithms, Cormen-Leiseron-Rivest-Stein, αν μόλις έμαθες C/C++, το να επιχειρήσεις να διαβάσεις αυτό το βιβλίο είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Το θεωρώ απλά δύσκολο. Το Δομές Δεδομένων, Αλγόριθμοι και Εφαρμογές στην C/C++ (δύο βιβλία ανάλογα με την γλώσσα) που μας συνέστισε ο κ. Φωτάκης πέρσι είναι φοβερό.
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm

Re: [FAQ] Συχνές Απορίες σχετικά με τον ΠΔΠ

Δημοσίευση από thetrojan01 »

sotiris έγραψε:Πολύ καλό. Μόνο εκεί που αναφέρεις για τις ομάδες πρόσθεσε ότι υπάρχει η Ολυμπιακή ομάδα και η Βαλκανική και μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές γυμνασίου και μαθητές λυκείου. Επίσης διορθωσε τα Credits είναι feedWARd
Ευχαριστώ. Για Ολυμπιακή και βαλκανική ομάδα είναι ουσιαστικά η Εθνική... οπότε λέω να το αφήσω έτσι για να μην μπερδέψω τους καινούριους... Διορθώνω τα Credtis λοιπόν.

ΥΓ. Παρακαλώ, για διορθώσεις, μόνο PM ;) ας αφήσουμε το τόπικ για τις ερωτήσεις! :)

@chris: οκ θα το τονίσω! Πλιζ δώσε μου με PM τον αγγλικό τίτλο και συγγραφέα, ή κανένα λινκ στο άμαζον s'il vous plait! :)
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.
Άβαταρ μέλους
mariosal
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 20, 2010 12:00 am
Τοποθεσία: Χολαργός, Ελλάδα
Επικοινωνία:

Re: [FAQ] Συχνές Απορίες σχετικά με τον ΠΔΠ

Δημοσίευση από mariosal »

Ο κώδικας μεταγλωττίζεται με κάποια optimisation option ή κατευθείαν "gcc <κώδικας>";
sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: [FAQ] Συχνές Απορίες σχετικά με τον ΠΔΠ

Δημοσίευση από sotiris »

mariosal έγραψε:Ο κώδικας μεταγλωττίζεται με κάποια optimisation option ή κατευθείαν "gcc <κώδικας>";
όταν το στέλνεις τον κώδικα και αξιολογείται ναι.

Οι επιλογές του μεταγλωττιστή που χρησιμοποιούνται για τη βαθμολόγηση είναι οι εξής:

* C: gcc -std=c99 -O2 -DCONTEST -s -static -lm
* C++: g++ -O2 -DCONTEST -s -static -lm
* Pascal: gpc -O2 -DCONTEST -s
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
mariosal
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 20, 2010 12:00 am
Τοποθεσία: Χολαργός, Ελλάδα
Επικοινωνία:

Re: [FAQ] Συχνές Απορίες σχετικά με τον ΠΔΠ

Δημοσίευση από mariosal »

Μάλιστα, σε ευχαριστώ. :)
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm

Re: [FAQ] Συχνές Απορίες σχετικά με τον ΠΔΠ

Δημοσίευση από thetrojan01 »

Και να θυμάστε: τα προγράμματά σας πρέπει να επιστρέφουν πάντα 0 :) (return 0; σε C/C++ και halt(0); σε Pascal)
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.
Άβαταρ μέλους
chowon1024
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: Παρ Ιαν 21, 2011 4:39 pm

Re: [FAQ] Συχνές Απορίες σχετικά με τον ΠΔΠ

Δημοσίευση από chowon1024 »

Ήταν πολύ ενημερωτικά τα κείμενά σας ;) Είναι η πρώτη φορά που θα πάρω μέρος στο διαγωνισμό και αγχώνομαι λιγάκι...
Virus•Hacker•Kontos
Δημοσιεύσεις: 170
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 26, 2009 9:59 pm

Re: [FAQ] Συχνές Απορίες σχετικά με τον ΠΔΠ

Δημοσίευση από Virus•Hacker•Kontos »

chowon1024 έγραψε:Ήταν πολύ ενημερωτικά τα κείμενά σας ;) Είναι η πρώτη φορά που θα πάρω μέρος στο διαγωνισμό και αγχώνομαι λιγάκι...
Αν και δεν είναι το κατάλληλο μέρος να ανοίξει συζήτηση, κατ αρχήν, καλως όρισες, και δευτερον, έχεις λύσει το πρόβλημα της Α φάσης; Αν δεν το έχεις λύσει ακόμα πρέπει να βιαστείς γιατί μένει ελάχιστος χρόνος...
DFS Hole:
Spoiler: show
http://virushackerwhizkid.blogspot.com/ ... ze-it.html
DFS = Deep Freeze System
Είμαι σίγουρος ότι το πιστέψατε.
scouty
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 03, 2013 11:04 am

Re: [FAQ] Συχνές Απορίες σχετικά με τον ΠΔΠ

Δημοσίευση από scouty »

Να σε ρωτησω, λες live cd για το συστημα της τελικης φασης? τι ειναι αυτο και πως το φτιαχνω? ευχαριστω εκ των προτερων
dimitrists
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 13, 2013 8:39 pm

Re: [FAQ] Συχνές Απορίες σχετικά με τον ΠΔΠ

Δημοσίευση από dimitrists »

scouty έγραψε:Να σε ρωτησω, λες live cd για το συστημα της τελικης φασης? τι ειναι αυτο και πως το φτιαχνω? ευχαριστω εκ των προτερων
Λοιπόν ακου τι μπορεις να κάνεις... Το εκανα σημερα και λειτουργησε. Κατεβασε αρχικα το VMplayer και μετα το iso απο εδω http://pdp.gr/default.asp?pid=6&la=1&fid=3 . (Σχεδον τελειωσες :) ) Ανοιξε το VMplayer και επελεξε create new virtual machine. Εκει βρες το iso που κατεβασες προηγουμενως. Μετα θα σου πει να επιλεξεις λειτουργικό συστημα πατα other και στις δυο επιλογες. Η εγκατασταση απο εδω και περα ειναι απλη. Τελειωσε :D :D
Άβαταρ μέλους
switch
Δημοσιεύσεις: 83
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 05, 2015 11:46 am
Τοποθεσία: 127.0.0.1

Re: [FAQ] Συχνές Απορίες σχετικά με τον ΠΔΠ

Δημοσίευση από switch »

Καλησπέρα, έχω κάποιες συμπληρωματικές ερωτήσεις για τον 28ο διαγωνισμό:

α) θα αναρτηθεί live cd ή άλλο περιβάλλον υποβολής πριν την 3η φάση;

β) Το περιβάλλον θα είναι με GUI ή text mode (console) editor; Δηλαδή θα μπορεί να γίνουν ανθρώπινα τα copy-paste και οι υπόλοιποι χειρισμοί;

γ) Το camp ξεκινά 10 Μαΐου 2016, 2η μέρα μετά την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα.
Τι διάρκεια έχει συνήθως;

δ) Τι γίνεται με τα σχολικά μαθήματα γυμνασίου και λυκείου της περιόδου εκείνης; Δικαιολογούνται με κάποιο τρόπο οι απουσίες;
Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 385
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: [FAQ] Συχνές Απορίες σχετικά με τον ΠΔΠ

Δημοσίευση από Κηπουρίδης »

switch έγραψε:Καλησπέρα, έχω κάποιες συμπληρωματικές ερωτήσεις για τον 28ο διαγωνισμό:

α) θα αναρτηθεί live cd ή άλλο περιβάλλον υποβολής πριν την 3η φάση;

β) Το περιβάλλον θα είναι με GUI ή text mode (console) editor; Δηλαδή θα μπορεί να γίνουν ανθρώπινα τα copy-paste και οι υπόλοιποι χειρισμοί;

γ) Το camp ξεκινά 10 Μαΐου 2016, 2η μέρα μετά την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα.
Τι διάρκεια έχει συνήθως;

δ) Τι γίνεται με τα σχολικά μαθήματα γυμνασίου και λυκείου της περιόδου εκείνης; Δικαιολογούνται με κάποιο τρόπο οι απουσίες;
Το περιβάλλον που χρησιμοποιείτε εδώ και πολλά χρόνια είναι αυτό : https://www.dropbox.com/s/qvlexisrosw6u ... 1.iso?dl=0
Βέβαια φέτος υπάρχει η περίπτωση να αλλάξει (λόγω εισαγωγής Java).
Έχει γραφικό περιβάλλον (KDE), και πολλούς Editors (εγώ προσωπικά χρησιμοποιούσα Kate). Για την μεταγλώττιση φαντάζομαι βολεύει να χρησιμοποιηθεί το terminal.

Το camp θα κρατήσει μέχρι 13 του Μάη.
Όσο για τις απουσίες μπορεί να δοθεί χαρτί παρακολούθησης και να δικαιολογηθούν. Γενικά δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα αφού κατ εξαίρεση μπορεί να αυξηθεί το όριο επιτρεπόμενων απουσιών, και μια τέτοια περίπτωση εντάσσεται οπωσδήποτε στο κατ' εξαίρεση.
Λύσεις θεμάτων ΠΔΠ: https://pdp-archive.github.io/
Μπούσουλας διαβάσματος ΠΔΠ: http://snf-800715.vm.okeanos.grnet.gr/PDP/
Tutorials: https://kallinikos.github.io/
Επίσημο forum ΠΔΠ: https://www.pdpforum.eu.org/forum/
Απάντηση