Πρόγραμμα ολόσωστο, Σύστημα Λάθος

Γενικά θέματα για το διαγωνισμό. Ερωτήσεις, προτάσεις και ό,τι άλλο ταιριάζει.
papalife
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 05, 2009 8:50 pm

Πρόγραμμα ολόσωστο, Σύστημα Λάθος

Δημοσίευση από papalife »

Υπάρχει περιπτωση να σου λέει οτι απέτυχε το πρόγραμμα σου το σύστημα ελέγχου στο Hellenico ενω τρέχοντας το τοπικά εσυ για διαφορετικά δεδομένα να σου δίνει τα σωστά αποτελέσματα. Αντιμετωπίζω τέτοιο πρόβλημα.

Και τα τμήματα εμφανιζονται κατα φθίνουσα σειρά βλάβης τμήματος και στην περίπτωση που τα τμήματα έχουν ιδια τιμή βλάβης εμφανίζεται αυτο με τον μικρότερο αριθμό τμήματος πρώτα και έπειτα το αλλο.

Μήπως ξεχνάω κάτι?

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Πρόγραμμα ολόσωστο, Σύστημα Λάθος

Δημοσίευση από chris »

Σου βγαίνουν όλα τα testcase λάθος;
Αν ναι, μην ξεχνάς το \n στο τέλος κάθε γραμμής, και της τελευταίας. Επίσης, πρόσεξε λίγο αυτό...
Τα αρχεία εξόδου με όνομα hydrogen.out είναι αρχεία κειμένου με
την εξής δομή: Η πρώτη γραμμή έχει έναν ακέραιο αριθμό, τον
αριθμό ...
Αν όχι, μάλλον κάνεις κάτι λάθος στον κώδικά σου :)
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

papalife
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 05, 2009 8:50 pm

Re: Πρόγραμμα ολόσωστο, Σύστημα Λάθος

Δημοσίευση από papalife »

Πρώτον με τίποτα να εχω λάθος στον κώδικα. Δεύτερον οταν λές να μην ξεχνώ το \n στο τέλος κάθε γραμμης τι εννοείς? Θα πρέπει να βάλω πληκτρολογωντας και \n σε καθε γραμμη γιατι νομίζω πως δεν χρειαζεται καθως το \n το θεωρούμε οτι σε κάθε γραμμή υπάρχει(στο τέλος). Τα αρχεία in, out τι ρολο παιζουν για εμενα που ειμαι τοπικά στο συστημα? Απάντηση: Στο να ελέγχω τα αποτελέσματα του αλγορίθμου αν είναι σωστά ή οχι. Επιπλεον σε αυτό που λες οτι στο out αρχειο να υπάρχει ενας ακέραιος ο οποίος θα είναι το πλήθος των τμημάτων με βλάβες ναι οκ εντάξει.

Τα δεδομένα δεν θα τα πέρνω απο το αρχείο εισόδου(in) και μέσω του αλγορίθμου θα γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες όπου θα γεμίζει το αρχείο εξόδου με τα τμήματα που έχουν βλάβες και πάνω πάνω θα υπάρχει το πλήθος των τμημάτων αυτών? Αυτό πρέπει να είναι

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Πρόγραμμα ολόσωστο, Σύστημα Λάθος

Δημοσίευση από chris »

papalife έγραψε:Πρώτον με τίποτα να εχω λάθος στον κώδικα. Δεύτερον οταν λές να μην ξεχνώ το \n στο τέλος κάθε γραμμης τι εννοείς? Θα πρέπει να βάλω πληκτρολογωντας και \n σε καθε γραμμη γιατι νομίζω πως δεν χρειαζεται καθως το \n το θεωρούμε οτι σε κάθε γραμμή υπάρχει(στο τέλος). Τα αρχεία in, out τι ρολο παιζουν για εμενα που ειμαι τοπικά στο συστημα? Απάντηση: Στο να ελέγχω τα αποτελέσματα του αλγορίθμου αν είναι σωστά ή οχι. Επιπλεον σε αυτό που λες οτι στο out αρχειο να υπάρχει ενας ακέραιος ο οποίος θα είναι το πλήθος των τμημάτων με βλάβες ναι οκ εντάξει.

Τα δεδομένα δεν θα τα πέρνω απο το αρχείο εισόδου(in) και μέσω του αλγορίθμου θα γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες όπου θα γεμίζει το αρχείο εξόδου με τα τμήματα που έχουν βλάβες και πάνω πάνω θα υπάρχει το πλήθος των τμημάτων αυτών? Αυτό πρέπει να είναι
Ποτέ μην λές ποτέ. Ειδικά όταν μιλάς για κώδικα :P

Το /n δεν εννοείται. Αν εσύ στο αρχείο εξόδου τα βγάζεις όλα σε μια γραμμή τότε είναι εκεί το λάθος

Επίσης:
Στα windows το hydrogen.in με το HyDroGEN.in είναι το ίδιο πράγμα. Στα linux όμως όχι :) Γράφεις στο σωστό αρχείο εξόδου;

Αν δεν τίποτα από αυτά πεθαίνω: :P
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

papalife
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 05, 2009 8:50 pm

Re: Πρόγραμμα ολόσωστο, Σύστημα Λάθος

Δημοσίευση από papalife »

Ξεκινω το πρόγραμμα με

#include


int main(void)
{

Το πρόγραμμα μου

return 0;
}


Το αρχείο εισοδου για παράδειγμα αποτελείται απο:
Παράδειγμα εισόδου

10
1 34
2 11
17 2
18 1
19 5
20 6
9001 0
1111 0
701 0
111 11

Παράδειγμα εξόδου

7
1
2
111
20
19
17
18

Ετσι εμφανίζονται τα αποτελέσματα όπως ακριβώς ζητά

Μπορεί να φταιει ο τρόπος με τον οποίο φτάνω στο αποτέλεσμα?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος papalife την Τετ Δεκ 09, 2009 12:46 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Πρόγραμμα ολόσωστο, Σύστημα Λάθος

Δημοσίευση από chris »

Κρύβε λόγια!, δεν άφησες τίποτα.
Δεν ξέρω τι να πώ, κόλλησα, ας πεί καμιά ιδέα κάποιος άλλος.
Τέλος πάντων, την αλλαγή σειράς πως την κάνεις; Και δεν είναι καλό να χρησιμοποιείς fstream σε διαγωνισμούς. Επίσης βγάλε το ios::trunc δεν χρειάζεται. btw, δεν ήξερα οτί μπορείς να ανοίγεις αρχεία κατευθείαν, όπως το κάνεις εσύ. Όχι ότι θα έχει διαφορά, άλλα δοκίμασε το infile.open("hydrogen.in"); και infile.close; πριν το τελικό return.
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

papalife
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 05, 2009 8:50 pm

Re: Πρόγραμμα ολόσωστο, Σύστημα Λάθος

Δημοσίευση από papalife »

Αλλαγή σειράς με endl. Γιατι δεν είναι καλό να χρησιμοποιώ fstream, δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα αρχεία μπορείς να τα ανοίγεις κατευθείαν χωρίς να χρειάζεται να δηλώσης για παράδειγμα


Έχει σημασία αν το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί με φυσαλιδα αρα ποιο καθυστερημενη εκτέλεση?
Έχει σημασια αν το προγραμμα ειναι 100 γραμμες ή 30?

Δεν μπορώ να καταλάβω???????????? :? :? :? :roll: :roll: :roll: :| :| :|
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος papalife την Τετ Δεκ 09, 2009 12:45 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Πρόγραμμα ολόσωστο, Σύστημα Λάθος

Δημοσίευση από chris »

Το ξαναλέω: ΚΡΥΒΕ ΛΟΓΙΑ. Κάνε edit οπωσδήποτε.
Ξέρω τι κάνει το ios::trunuc άλλα δεν χρειάζεται.
Αντικατέστησε τα endl με \n. Κάτι μου λέει πως το endl βάζει *windows newlines*, και όχι UNIX.
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

papalife
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 05, 2009 8:50 pm

Re: Πρόγραμμα ολόσωστο, Σύστημα Λάθος

Δημοσίευση από papalife »

Ουτε το πρόβλημα ειναι στο '\n' με το endl. Πραγματικα απογοητεύτηκα :(

sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: Πρόγραμμα ολόσωστο, Σύστημα Λάθος

Δημοσίευση από sotiris »

Περί <fstream> και FILE έχω διαβάσει πως ότι το FILE είναι πιο γρήγορο. Το ποσοστο πρέπει να είναι 25% καλύτερης απόδοσης. Οι λόγοι είναι διότι το FILE είναι λίγο παλιός τύπος δεδομένου δημιουργημένος από τότε που δημιουργήθηκε η C με αποτέλεσμα να είναι πιο αναπτυγμένος από ότι η <fstream> .
Εικόνα

papalife
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 05, 2009 8:50 pm

Re: Πρόγραμμα ολόσωστο, Σύστημα Λάθος

Δημοσίευση από papalife »

SOTIRIS έγραψε:Περί <fstream> και FILE έχω διαβάσει πως ότι το FILE είναι πιο γρήγορο. Το ποσοστο πρέπει να είναι 25% καλύτερης απόδοσης. Οι λόγοι είναι διότι το FILE είναι λίγο παλιός τύπος δεδομένου δημιουργημένος από τότε που δημιουργήθηκε η C με αποτέλεσμα να είναι πιο αναπτυγμένος από ότι η <fstream> .


Δηλαδή να πάω και να αλλάξω τα streams με αυτά της C: FILE* infile=

sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: Πρόγραμμα ολόσωστο, Σύστημα Λάθος

Δημοσίευση από sotiris »

Όπως θες. Απλά να το έχεις υπόψιν.
Εικόνα

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Πρόγραμμα ολόσωστο, Σύστημα Λάθος

Δημοσίευση από chris »

SOTIRIS έγραψε:Οι λόγοι είναι διότι το FILE είναι λίγο παλιός τύπος δεδομένου δημιουργημένος από τότε που δημιουργήθηκε η C με αποτέλεσμα να είναι πιο αναπτυγμένος από ότι η <fstream>
Το file είναι πιο αναπτυγμένο; Δεν θα το έλεγα. Είναι πάντως πιο γρήγορο, λόγου του τρόπου που λειτουργεί.
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: Πρόγραμμα ολόσωστο, Σύστημα Λάθος

Δημοσίευση από sotiris »

Φυσικά και είναι πιο γρήγορο και καλύτερο Χρήστο το FILE. Πριν κάτι χρόνια ήθελαν να ελέγχουν το σύστημα όσο το δυνατόν καλύτερα πόσο μάλλον τα αρχεία.
Εικόνα

Rania
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 09, 2009 7:37 pm

Re: Πρόγραμμα ολόσωστο, Σύστημα Λάθος

Δημοσίευση από Rania »

Εχω κι εγω ενα προβλημα με τον κωδικα μου.. τα παραδειγματα που εχει στην εκφωνηση της ασκησης μου τα βγαζει ολοσωστα. Ειπα κι εγω η καψερη να κανω ενα testcase απο αυτα που ειχατε ανεβασει στο αλλο thread με τα 10000 τμηματα, και ναι μεν μου εβγαζε σωστα τα αποτελεσματα αλλα ταξινομημενα λαθος απ'οτι ελεγε το αλλο αρχειο. Γιατι; Σε μεγαλυτερους αριθμους παθαινει τραλαλα η μεθοδος ταξινομησης που εχω χρησιμοποιησει? :shock:
Αν μπορει να μου δωσει καποιος ενα hint, μια μικρη βοηθειουλα εστω.. Το πολυ πολυ να αλλαξω μεθοδο ταξινομησης.
(btw χρησιμοποιω Pascal)

ΕΠΙΣΗΣ

Θελω να βαλω σχολια στον κωδικα. Μπορει να πειτε οτι δεν μετραει και οτι δεν εχει σημασια αλλα θελω. :P Να τα γραψω στα ελληνικα; Γιατι εστειλα το αρχειο στον καθηγητη μου να το τσεκαρει και τα σχολια του πηγαν στα ρωσσικα-like ξερωγω. Να τα γραψω greeklish μηπως? :shock: :|
(amateur alert)

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Πρόγραμμα ολόσωστο, Σύστημα Λάθος

Δημοσίευση από chris »

@Rania
Τα σχόλια κάντα greeklish. Επίσης δεν ξέρω το κατά πόσο επιτρέπεται να τσεκάρει ο καθηγητής σου τον κώδικά σου. Τέλος πάντων :P Διάβασε ξανά ΟΛΗ την εκφώνηση, και τις σημειώσεις, μάλλον κάτι ξέχασες. Αν δεν τα βγάζει σωστά στα 10000 στοιχεία κάνεις κάποιο λάθος.

Papalife έχεις δώσει την μισή σου λύση παραπάνω, έλεος.
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

Άβαταρ μέλους
compileGuy
Δημοσιεύσεις: 218
Εγγραφή: Δευ Ιαν 19, 2009 5:39 pm

Re: Πρόγραμμα ολόσωστο, Σύστημα Λάθος

Δημοσίευση από compileGuy »

Να υπενθυμίσω: Δεν πρέπει να γράφετε στοιχεία που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που λύνετε το πρόβλημα με ότι αυτο συνεπάγεται (κώδικας,αλγόριθμοι κτλ). Όσο για τον τρόπο που διαβάζετε το περιεχόμενο δεν είναι και τραγικό να λέτε αλλα και πάλι με μέτρο

Είναι διαγωνισμός ;)

Papalife κάνε έντιτ οπωσδήποτε .....

sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: Πρόγραμμα ολόσωστο, Σύστημα Λάθος

Δημοσίευση από sotiris »

Σχετικά με τα 10000 στοιχεία που ανέφερε η Ράνια πριν. Πως επαληθεύεις το αποτέλεσμα? αφού δεν σου δίνει το .out αρχείο.
Εικόνα

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Πρόγραμμα ολόσωστο, Σύστημα Λάθος

Δημοσίευση από chris »

compileGuy έγραψε:Να υπενθυμίσω: Δεν πρέπει να γράφετε στοιχεία που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που λύνετε το πρόβλημα με ότι αυτο συνεπάγεται (κώδικας,αλγόριθμοι κτλ). Όσο για τον τρόπο που διαβάζετε το περιεχόμενο δεν είναι και τραγικό να λέτε αλλα και πάλι με μέτρο

Είναι διαγωνισμός ;)

Papalife κάνε έντιτ οπωσδήποτε .....
Δες πόσες φορές το είπα παραπάνω... ;)
SOTIRIS έγραψε:Σχετικά με τα 10000 στοιχεία που ανέφερε η Ράνια πριν. Πως επαληθεύεις το αποτέλεσμα? αφού δεν σου δίνει το .out αρχείο.
Rania έγραψε:ενα testcase απο αυτα που ειχατε ανεβασει στο αλλο thread με τα 10000 τμηματα, και ναι μεν μου εβγαζε σωστα τα αποτελεσματα αλλα ταξινομημενα λαθος απ'οτι ελεγε το αλλο αρχειο.
είχε και .out στο άλλο thread :P
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

papalife
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 05, 2009 8:50 pm

Re: Πρόγραμμα ολόσωστο, Σύστημα Λάθος

Δημοσίευση από papalife »

chris έγραψε:
Papalife έχεις δώσει την μισή σου λύση παραπάνω, έλεος.
Για ποιά λυση λες? Μήπως θέλεις να ποστάρω τον κωδικα ολόκληρω αν λες γι' αυτό ή την λογική με την οποία θα φτάσεις στο αποτέλεσμα?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος papalife την Πέμ Δεκ 10, 2009 4:34 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση