ExFinderBrowser

Το μέρος όπου μπορούν οι διαγωνιζόμενοι - και όχι μόνο - να μιλήσουν σχετικά με οτιδήποτε.
stathis
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 377
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 14, 2008 6:01 pm
Τοποθεσία: Χανιά
Επικοινωνία:

Re: ExFinderBrowser

Δημοσίευση από stathis » Κυρ Φεβ 15, 2009 6:55 pm

Η αλήθεια είναι πως μέχρι πριν από μερικά χρόνια έκανε meetings μέσα στη Microsoft με προγραμματιστές για να συζητήσουν την λειτουργία core components διαφόρων προγραμμάτων κτλ. Είχε την τάση να φωνάζει στους προγραμματιστές του, και να λέει "αυτό είναι το πιο χαζό πράγμα που έχω ακούσει ποτέ". Επέβλεπε κάθε μια γραμμή κώδικα μέχρι και τις πρώτες εκδόσεις των Windows, και έκανε αλλαγές καμιά φορά.

Είχε γράψει μπόλικα πράγματα σε κώδικα μηχανής, όπως πχ BASIC interpreter για το ALTAIR (!)

Μπορείτε να βρείτε στα γνωστά μέρη κάποια πράγματα γι' αυτόν:
- How a geek changed the world (BBC)
- Pirates of silicon valley

Ας επανέλθουμε στο θέμα μας όμως. :D

sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: ExFinderBrowser

Δημοσίευση από sotiris » Δευ Μαρ 02, 2009 12:58 pm

Σήμερα είδα το θέμα αυτό. Αυτό που θέλω να πω για τους webbrowser δεν είναι μόνο ο δικός μου webbrowser εξαρτηνώμενος από τον IE, υπάρχουν webbrowser όπως ο Firefox που εξαρτάται από τον NetScape.
Εικόνα

stathis
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 377
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 14, 2008 6:01 pm
Τοποθεσία: Χανιά
Επικοινωνία:

Re: ExFinderBrowser

Δημοσίευση από stathis » Δευ Μαρ 02, 2009 1:32 pm

Δεν εξαρτάται απ' τον netscape.
Βασίζεται στη μηχανή Gecko, που ήταν κάποτε η μηχανή του netscape, μέχρι που πήγαν τα πράγματα κατά διαόλου, και ανοίξαν τον κώδικά της.
Τώρα, εφόσον η Mozilla κάνει περισσότερα contributions στον Gecko, στην ουσία είναι αυτή που τον συντηρεί.

thelastnicholas
Δημοσιεύσεις: 74
Εγγραφή: Παρ Φεβ 13, 2009 8:07 pm

Re: ExFinderBrowser

Δημοσίευση από thelastnicholas » Δευ Μαρ 02, 2009 1:59 pm

Και υπάρχει και ακόμη μια σημαντική διαφορά. Ότι στον Firefox, όπως και στους υπολοιπους browsers που είναι βασισμένοι στη Gecko, αν δεν σου αρέσει κάτι στον τρόπο λειτουργίας της, πετάς το κομματι εκείνο και γράφεις το δικό σου. Με τον τρόπο αυτό μπορείς να επέμβεις στον "πυρήνα" του browser. Στους browser που είναι based on IE (όπως και σε όλα τα προιόντα της Microsoft :D ) δεν μπορείς να το κάνεις αυτο. Είσαι αναγκασμένος να υποστείς όλες τις βλακείες (να το πω ευγενικά) που έχει κάνει η Microsoft.

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: ExFinderBrowser

Δημοσίευση από thetrojan01 » Τρί Σεπ 22, 2009 2:07 pm

Έτσι, καταλήγουμε ότι το πρόγραμμά σου δεν είναι τίποτα παρά ένα παράθυρο στον προεγκατεστημένο Internet Explorer. Γιατί αφού δεν έχεις πχ. το flash εγκατεστημένο στον IE δεν μπορείς να δεις πχ. βίντεο στο Youtube, ενώ αν εγκαταστήσεις μετά στον IE τον flash, τότε μια χαρά θα παίζει και στο πρόγραμμά σου.

Επίσης όσον αφορά το επιχείρημά σου με τον φάηερφοξ:
1) Αν εγκαταστήσεις τον flash player στον Netscape, θα έχει μπει δηλαδή και στον Mozilla, αν τον έχεις εγκατεστημένο;
2) Εκείνοι δουλεύουν πάνω στη μηχανή τους, TraceMonkey για γρηγορότερο Javascript. Εσύ μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο;

ΟΧΙ, γιατί έχεις ουσιαστικά τοποθετημένο πάνω σε μία φόρμα ένα στιγμιότυπο του Ίντερνετ Εξπλόρερ.

Δηλαδή, ουσιαστικά έχεις κάνει ένα άλλο ίντερφεις για τον ίντερνετ εξπλόρερ.
Σόρυ, αλλά λέω τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

Άβαταρ μέλους
kernelpanic
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 8:16 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: ExFinderBrowser

Δημοσίευση από kernelpanic » Τετ Σεπ 23, 2009 6:55 pm

thetrojan01 έγραψε:Έτσι, καταλήγουμε ότι το πρόγραμμά σου δεν είναι τίποτα παρά ένα παράθυρο στον προεγκατεστημένο Internet Explorer. Γιατί αφού δεν έχεις πχ. το flash εγκατεστημένο στον IE δεν μπορείς να δεις πχ. βίντεο στο Youtube, ενώ αν εγκαταστήσεις μετά στον IE τον flash, τότε μια χαρά θα παίζει και στο πρόγραμμά σου.

Επίσης όσον αφορά το επιχείρημά σου με τον φάηερφοξ:
1) Αν εγκαταστήσεις τον flash player στον Netscape, θα έχει μπει δηλαδή και στον Mozilla, αν τον έχεις εγκατεστημένο;
2) Εκείνοι δουλεύουν πάνω στη μηχανή τους, TraceMonkey για γρηγορότερο Javascript. Εσύ μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο;

ΟΧΙ, γιατί έχεις ουσιαστικά τοποθετημένο πάνω σε μία φόρμα ένα στιγμιότυπο του Ίντερνετ Εξπλόρερ.

Δηλαδή, ουσιαστικά έχεις κάνει ένα άλλο ίντερφεις για τον ίντερνετ εξπλόρερ.
Σόρυ, αλλά λέω τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.
@ sotiris:
Δηλαδή χρησιμοποιεί τη rendering engine του IE? Πώς γίνεται αυτό, με αυτό το net framework?? :shock:
99 little bugs in the code,
99 bugs in the code,
Fix one bug,
Compile again,
104 little bugs in the code.

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: ExFinderBrowser

Δημοσίευση από chris » Τετ Σεπ 23, 2009 7:03 pm

Πριν 2.5 χρόνια είχα κάνει και εγώ έναν παρόμοιο browser σε basic (Αν και δεν βγήκα
στα Εβρίτικα Νεα να το πώ xD). Αν δεν κάνω λάθος, απλά κάνεις drag&drop ένα πεδίo browser (όπου εμφανίζεται η σελίδα, 1 textbox και ένα button. Όταν κλικάρεται το button καλείς μια συνάρτηση navigate() με παραμέτρους το όνομα του browser-κουτιού και το περιεχόμενο του textbox. Αυτό. :)
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

stathis
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 377
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 14, 2008 6:01 pm
Τοποθεσία: Χανιά
Επικοινωνία:

Re: ExFinderBrowser

Δημοσίευση από stathis » Τετ Σεπ 23, 2009 7:18 pm

chris έγραψε:Πριν 2.5 χρόνια είχα κάνει και εγώ έναν παρόμοιο browser σε basic (Αν και δεν βγήκα
στα Εβρίτικα Νεα να το πώ xD). Αν δεν κάνω λάθος, απλά κάνεις drag&drop ένα πεδίo browser (όπου εμφανίζεται η σελίδα, 1 textbox και ένα button. Όταν κλικάρεται το button καλείς μια συνάρτηση navigate() με παραμέτρους το όνομα του browser-κουτιού και το περιεχόμενο του textbox. Αυτό. :)
Ακριβώς. Επιπλέον έχει κάποια events όπως Complete, StatusChange, κτλ - δε τα θυμάμαι κι απ' έξω, με τα οποία μπορείς να αυξομειώνεις μια progressbar, να γράφεις σε μια statusbar το loading της σελίδας κ.α.
Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός του ότι όταν ο χρήστης έχει MSIE 8.0, το Web Browser control είναι σε IE7 mode by default. Κάτι που συμβαίνει και σε αυτόν τον browser.

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: ExFinderBrowser

Δημοσίευση από thetrojan01 » Σάβ Οκτ 03, 2009 2:29 am

:) αυτό για τα Εβρίτικα νέα, Χρίστο, +1 ...

Σωτήρη, αντί να γράφεις στη License του εγκαταστάτη του ExFinder μόνο αυτά που γράφεις, ανέφερε και την άδεια χρήσης σου για τον MSIE :P
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: ExFinderBrowser

Δημοσίευση από sotiris » Τετ Οκτ 14, 2009 2:10 pm

Ναι μπορεί να είναι drag&drop αλλά το συντακτικό δεν είναι Basic και είναι πιο δύσκολο.
Εικόνα

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: ExFinderBrowser

Δημοσίευση από chris » Πέμ Οκτ 15, 2009 6:41 pm

SOTIRIS έγραψε:Ναι μπορεί να είναι drag&drop αλλά το συντακτικό δεν είναι Basic και είναι πιο δύσκολο.
...
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: ExFinderBrowser

Δημοσίευση από sotiris » Πέμ Οκτ 15, 2009 7:49 pm

"(Αν και δεν βγήκα στα Εβρίτικα Νεα να το πώ xD)"
Έχει γίνει παρεξήγηση. Καταρχάς δεν πήγα εγώ στα Τρικαλινά Νέα, αυτοί με βρήκαν είτε το πιστεύετε είτε όχι , δικό σας το πρόβλημα.
Εικόνα

stathis
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 377
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 14, 2008 6:01 pm
Τοποθεσία: Χανιά
Επικοινωνία:

Re: ExFinderBrowser

Δημοσίευση από stathis » Παρ Οκτ 16, 2009 10:57 pm

SOTIRIS έγραψε:"(Αν και δεν βγήκα στα Εβρίτικα Νεα να το πώ xD)"
Έχει γίνει παρεξήγηση. Καταρχάς δεν πήγα εγώ στα Τρικαλινά Νέα, αυτοί με βρήκαν είτε το πιστεύετε είτε όχι , δικό σας το πρόβλημα.
Φαντάσου επίπεδο εφημερίδας ρε φίλε :roll: (όχι δεν απευθύνομαι σε σένα Σωτήρη)

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: ExFinderBrowser

Δημοσίευση από thetrojan01 » Παρ Οκτ 16, 2009 11:01 pm

stathis έγραψε:
SOTIRIS έγραψε:"(Αν και δεν βγήκα στα Εβρίτικα Νεα να το πώ xD)"
Έχει γίνει παρεξήγηση. Καταρχάς δεν πήγα εγώ στα Τρικαλινά Νέα, αυτοί με βρήκαν είτε το πιστεύετε είτε όχι , δικό σας το πρόβλημα.
Φαντάσου επίπεδο εφημερίδας ρε φίλε :roll: (όχι δεν απευθύνομαι σε σένα Σωτήρη)
Εμμμ ναι, συνήθως οι άνθρωποι πάνε στις εφημερίδες και οι εφημερίδες δε ψάχνουν βρώση για να ξεγελάσουν την πείνα τους για επικαιρότητα.

Καταλήγουμε: Τα Τρικαλλινά νέα είναι GTP και δεν αποτελούν αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης... Τα υπόλοιπα να τα συμπεράνετε μόνοι σας, εγώ απεργώ.
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: ExFinderBrowser

Δημοσίευση από chris » Σάβ Οκτ 17, 2009 8:57 pm

Σήμερα κουρεύτηκα. Δηλαδή, με κούρεψαν. Βέβαια λέω κουρεύτηκα, όχι με κούρεψαν.

Έχει καμιά διαφορά;
:)
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: ExFinderBrowser

Δημοσίευση από sotiris » Κυρ Οκτ 18, 2009 12:27 pm

Chris Offtopic εντέλως!
Εικόνα

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: ExFinderBrowser

Δημοσίευση από chris » Κυρ Οκτ 18, 2009 3:28 pm

SOTIRIS έγραψε:Chris Offtopic εντέλως!
Καθόλου.
chris έγραψε:Σήμερα κουρεύτηκα. Δηλαδή, με κούρεψαν. Βέβαια λέω κουρεύτηκα, όχι με κούρεψαν.Έχει καμιά διαφορά;
:)
SOTIRIS έγραψε:...δεν πήγα εγώ στα Τρικαλινά Νέα, αυτοί με βρήκαν είτε το πιστεύετε είτε όχι ...
Θέλω να πω πως δεν έχει σημασία να πήγες ή ήθραν αυτοί. Η ουσία είναι ίδια.
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: ExFinderBrowser

Δημοσίευση από thetrojan01 » Πέμ Οκτ 22, 2009 10:45 pm

chris έγραψε:Σήμερα κουρεύτηκα. Δηλαδή, με κούρεψαν. Βέβαια λέω κουρεύτηκα, όχι με κούρεψαν.

Έχει καμιά διαφορά;
:)
Έξυπνο... Αλλά υπάρχει διαφορά. Το ένα είναι σε παθητική σύνταξη, το άλλο σε ενεργητική.
Spoiler: show
Σήμερα χέστηκα. δηλαδή τα έντερά μου δεν κρατιώντουσαν και μου 'ρήξανε'. Βέβαια, λέω χέστηκα, όχι με έχεσαν.

Με μερικές παραλλαγές είναι απίθανο το τι μπορεί κανείς να παράγει από την αρχική σου πρόταση. Ευχαριστώ! Μου έδωσες μια ιδέα για το τι να κάνω όταν βαριέμαι! :D
Spoiler: show
</offtopic> όμως, γιατί έτσι και ο Στάθης έχει άσχημη μέρα και είναι φορτισμένος, τη βάψαμε!
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: ExFinderBrowser

Δημοσίευση από chris » Σάβ Οκτ 24, 2009 4:58 pm

thetrojan01 έγραψε:
chris έγραψε:Σήμερα κουρεύτηκα. Δηλαδή, με κούρεψαν. Βέβαια λέω κουρεύτηκα, όχι με κούρεψαν.

Έχει καμιά διαφορά;
:)
Έξυπνο... Αλλά υπάρχει διαφορά. Το ένα είναι σε παθητική σύνταξη, το άλλο σε ενεργητική.
Spoiler: show
Σήμερα χέστηκα. δηλαδή τα έντερά μου δεν κρατιώντουσαν και μου 'ρήξανε'. Βέβαια, λέω χέστηκα, όχι με έχεσαν.

Με μερικές παραλλαγές είναι απίθανο το τι μπορεί κανείς να παράγει από την αρχική σου πρόταση. Ευχαριστώ! Μου έδωσες μια ιδέα για το τι να κάνω όταν βαριέμαι! :D
Spoiler: show
</offtopic> όμως, γιατί έτσι και ο Στάθης έχει άσχημη μέρα και είναι φορτισμένος, τη βάψαμε!
Διάθεση λέγεται, και το κουρεύτηκα είναι μηδενική (διότι εννοείται πως δεν κουρεύτηκα μόνος μου) ενώ το με κούρεψαν παθητική :)

Αν και το "Έχει καμιά διαφορά;" αναφέρεται στο νόημα:)
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: ExFinderBrowser

Δημοσίευση από thetrojan01 » Σάβ Οκτ 24, 2009 11:23 pm

για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν έχω ξανακούσει 'μηδενική' διάθεση. Νομίζω είναι και τα δύο μέση, με τη διαφορά ότι εννοείται το π. αίτιο στην πρώτη αν δεν κάνω λάθος.
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

Απάντηση