Πρόβλημα με "Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

Συζητήσεις για προετοιμασία για τον διαγωνισμό, online διαγωνισμούς, βιβλία προγραμματισμού και αλγορίθμων, και όλων των σχετικών.
Thanos506
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τρί Ιαν 04, 2011 9:09 pm

Πρόβλημα με "Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

Δημοσίευση από Thanos506 » Τρί Ιαν 04, 2011 9:17 pm

Ε...
Γλώσσα Προγραμματισμού: Pascal
Παίρνω όλο αυτό το error στο compiler της ιστοσελίδας.

ενδεικτικός κώδικας:

Κώδικας: Επιλογή όλων

c:= 223/10000;
Assign(OutFile,'file.out');
Rewrite(OutFile);
Writeln(OutFile,c:1:3);
Close(OutFile);
το c είναι real

καμιά ιδέα? φτέει το ":1:3"?

Άβαταρ μέλους
mariosal
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 20, 2010 12:00 am
Τοποθεσία: Χολαργός, Ελλάδα
Επικοινωνία:

Re: Πρόβλημα με "Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

Δημοσίευση από mariosal » Τρί Ιαν 04, 2011 9:31 pm

Κώδικας: Επιλογή όλων

writeln( fout, P:0:3 );

Thanos506
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τρί Ιαν 04, 2011 9:09 pm

Re: Πρόβλημα με "Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

Δημοσίευση από Thanos506 » Τρί Ιαν 04, 2011 9:36 pm

... ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση, αλλά αλλάζωντας το 1 σε 0 δεν άλλαξε τίποτα.
Πάλι το ίδιο error.

Άβαταρ μέλους
kernelpanic
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 8:16 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Πρόβλημα με "Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

Δημοσίευση από kernelpanic » Τρί Ιαν 04, 2011 9:40 pm

Κώδικας: Επιλογή όλων

halt(0);
Το συζητήσαμε ήδη, κοίτα τα topic καλύτερα πριν ρωτήσεις επόμενη φορά. :)
99 little bugs in the code,
99 bugs in the code,
Fix one bug,
Compile again,
104 little bugs in the code.

Thanos506
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τρί Ιαν 04, 2011 9:09 pm

Re: Πρόβλημα με "Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

Δημοσίευση από Thanos506 » Τρί Ιαν 04, 2011 9:47 pm

(έχω διαβάσει τα άλλα topic)
Παιδιά ... ευχαρίστως να σας κάνω post όλο τον κώδικα, αλα δεν επιτρέπετε, ... εννοώ εντάξει το παρέληψα.
To halt(0); το έχω βάλει.

Απλά όλα φένονται σωστά , αλλά βγένει το error

OutputFile : text;
BestKerdos : real;

Κώδικας: Επιλογή όλων

   Assign(OutputFile,'profit.out');
   Rewrite(OutputFile);
   Writeln(OutputFile,XXXXXXXXX);
   Close(OutputFile);
   halt(0);
με σωστή απάντηση το 2.000
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος thetrojan01 την Τετ Ιαν 05, 2011 6:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: .

Άβαταρ μέλους
mariosal
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 20, 2010 12:00 am
Τοποθεσία: Χολαργός, Ελλάδα
Επικοινωνία:

Re: Πρόβλημα με "Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

Δημοσίευση από mariosal » Τρί Ιαν 04, 2011 10:07 pm

Είχα λύσει και εγώ το πρόβλημα στην Pascal και μου εμφάνιζε το ίδιο μήνυμα. Το λάθος μου ήταν ότι έβγαινα εκτός μνήμης λόγω της αναγνώσεως άγνωστης διευθύνσεως μνήμης.

Thanos506
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τρί Ιαν 04, 2011 9:09 pm

Re: Πρόβλημα με "Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

Δημοσίευση από Thanos506 » Τρί Ιαν 04, 2011 10:12 pm

...Δηλαδή δεν πρέπει να έχει μέσα κάτι σαν ... ενα πίνακα με 1.000.000 γραμμές?

Μου φένετε λίγο αδικία να αφιερώνεις τον λίγο χρόνο που έχεις για να λύσεις το πρόβλημα, και αφου το λύνεις να μην αξιολογηθεί επειδεί κατι.. κάπου... έγινε.

Thanos506
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τρί Ιαν 04, 2011 9:09 pm

Re: Πρόβλημα με "Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

Δημοσίευση από Thanos506 » Τρί Ιαν 04, 2011 10:21 pm

Και επίσης δεν μου βγάζει αποτέλεσμα και στην 4η εκτέλεση

"4 Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

δεν υπάρχει "Προβολή"

Thanos506
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τρί Ιαν 04, 2011 9:09 pm

Re: Πρόβλημα με "Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

Δημοσίευση από Thanos506 » Τρί Ιαν 04, 2011 10:41 pm

Εντόπισα ότι το πρόβλημα είναι σε ένα συγεκριμένο σημείο του κώδικα, στο διάβασμα απο το αρχείο 'profit.in' . Νομίζω πως δεν πρέπει να το κάνω post αλλα μπορεί κάποιος να του ρίξει μια ματιά? (μόνο εκείνο το σημείο)

Thanos506
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τρί Ιαν 04, 2011 9:09 pm

Re: Πρόβλημα με "Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

Δημοσίευση από Thanos506 » Τρί Ιαν 04, 2011 10:55 pm

Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια. :D
Τελικά ξανα έγραψα τον τρόπο που διάβαζε τους αριθμούς και όλα καλά. :D

το error πρεπει να προέρχεται από το "while not Eof(DataFile) do begin" αν κάποιος ενδιαφέρετε. (αν ειχα κάνει βλακεία μην με βρίσετε... :lol: )

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Πρόβλημα με "Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

Δημοσίευση από thetrojan01 » Τετ Ιαν 05, 2011 3:57 am

Thanos506 έγραψε:Νομίζω πως δεν πρέπει να το κάνω post αλλα μπορεί κάποιος να του ρίξει μια ματιά? (μόνο εκείνο το σημείο)
Παρακαλώ,
να μην το ξαναδώ δημοσιευμένο από κανέναν αυτό,
όταν ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη
:!:
Thanos506 έγραψε:Μου φένετε λίγο αδικία να αφιερώνεις τον λίγο χρόνο που έχεις για να λύσεις το πρόβλημα, και αφου το λύνεις να μην αξιολογηθεί επειδεί κατι.. κάπου... έγινε.
That's life dude. So is programming. Φρόντισε ώστε να μη σου γίνει τίποτα πουθενά.
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: Πρόβλημα με "Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

Δημοσίευση από sotiris » Τετ Ιαν 05, 2011 12:52 pm

thetrojan01 έγραψε:That's life dude. So is programming. Φρόντισε ώστε να μη σου γίνει τίποτα πουθενά.
Ο thetrojan01 έδωσε σωστή απάντηση (100%) :) .
Εικόνα

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Πρόβλημα με "Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

Δημοσίευση από chris » Τετ Ιαν 05, 2011 1:12 pm

Γίνομαι ο κακός και λέω πως μου φένεται ότι αρχίζουμε να παραβοηθιόμαστε.
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

thanos713
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: Τετ Αύγ 11, 2010 5:59 pm

Re: Πρόβλημα με "Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

Δημοσίευση από thanos713 » Τετ Ιαν 05, 2011 6:30 pm

Συμφωνώ, μόνο που εμένα μου φΑΙνεται πως παραβοηθιόμαστε...

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Πρόβλημα με "Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

Δημοσίευση από chris » Τετ Ιαν 05, 2011 6:51 pm

Απωλλογουμε. Αν βρω κανέναν spelling checker θα τον εγκαταστήσω αμέσως!
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Πρόβλημα με "Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

Δημοσίευση από thetrojan01 » Τετ Ιαν 05, 2011 7:28 pm

thanos713 έγραψε:Συμφωνώ, μόνο που εμένα μου φΑΙνεται πως παραβοηθιόμαστε...
μιλάς κι εσύ που στα ποστς σου έχεις ξεχάσει πόσους τόνους και... "αν κάποιος ενδιαφέρετε"...
Γραμματικά λάθη, ακόμα χειρόοοτερα! :D
Spoiler: show
ΠΛΑΚΙΙΙΤΣΑΑΑΑ! ... αλλά τα έκανες τα λάθη :lol:
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

Άβαταρ μέλους
mariosal
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 20, 2010 12:00 am
Τοποθεσία: Χολαργός, Ελλάδα
Επικοινωνία:

Re: Πρόβλημα με "Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

Δημοσίευση από mariosal » Τετ Ιαν 05, 2011 7:47 pm

ΩΣΠΕΡ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΟΣ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΔΕΠΟΤΕ ΛΑΘΟΣ, ΜΟΝΟΝ ΣΥ!
Spoiler: show
ΛΟΓΙΑ ΕΚΦΡΑΣΙΣ
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΕΠΙΔΩΣΟΜΕΝ ΚΑΘΕ ΕΚΑΣΤΗΝ ΔΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑΝ, ΟΠΟΤΕ ΧΡΗ ΠΑΥΕΙΝ ΠΟΙΕΝ ΑΥΤΟ!

Άβαταρ μέλους
kernelpanic
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 8:16 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Πρόβλημα με "Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

Δημοσίευση από kernelpanic » Τετ Ιαν 05, 2011 9:26 pm

Thanos506 έγραψε:Εντόπισα ότι το πρόβλημα είναι σε ένα συγεκριμένο σημείο του κώδικα, στο διάβασμα απο το αρχείο 'profit.in'
Από ένα σημείο και μετά το πρόβλημα παύει να είναι τεχνικό και γίνεται θέμα προς αξιολόγηση στους διαγωνισμούς πληροφορικής. Θα καταβέρεις να βρεις πώς σε βολεύει να κάνεις την αποσφαλμάτωση;
Spoiler: show
Να κάτι που αξίζει πάνω από 2 ώρες σκέψης :roll:
mariosal έγραψε:Ο ΠΑΝ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΟΣ
Η περιφόνησή σου για την ανθρώπινη ζωή με θλίβει.
Όταν τελειώσω μαζί σου δε θα βρίσκουν δείγμα DNA να μαζέψουν.
Dixi. :ugeek:
99 little bugs in the code,
99 bugs in the code,
Fix one bug,
Compile again,
104 little bugs in the code.

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Πρόβλημα με "Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

Δημοσίευση από thetrojan01 » Πέμ Ιαν 06, 2011 2:34 am

mariosal έγραψε:ΩΣΠΕΡ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΟΣ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΔΕΠΟΤΕ ΛΑΘΟΣ, ΜΟΝΟΝ ΣΥ!
Spoiler: show
ΛΟΓΙΑ ΕΚΦΡΑΣΙΣ
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΕΠΙΔΩΣΟΜΕΝ ΚΑΘΕ ΕΚΑΣΤΗΝ ΔΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑΝ, ΟΠΟΤΕ ΧΡΗ ΠΑΥΕΙΝ ΠΟΙΕΝ ΑΥΤΟ!
Αν πατήσεις λίγο CAPS LOCK έτσι ώστε να σβήσει το σχετικό φωτάκι, ή απελευθερώσεις το Shift θα βοηθήσει. ... και το Παν του πυρήνος καταντάει γελοίο αν το πάρεις στην κυριολεξία ;)

@kernelpanic: Dixi χιχι :P
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

thanos713
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: Τετ Αύγ 11, 2010 5:59 pm

Re: Πρόβλημα με "Λανθασμένος κωδικός εξόδου (42) "

Δημοσίευση από thanos713 » Πέμ Ιαν 06, 2011 12:21 pm

thetrojan01 έγραψε:
thanos713 έγραψε:Συμφωνώ, μόνο που εμένα μου φΑΙνεται πως παραβοηθιόμαστε...
μιλάς κι εσύ που στα ποστς σου έχεις ξεχάσει πόσους τόνους και... "αν κάποιος ενδιαφέρετε"...
Γραμματικά λάθη, ακόμα χειρόοοτερα! :D
Spoiler: show
ΠΛΑΚΙΙΙΤΣΑΑΑΑ! ... αλλά τα έκανες τα λάθη :lol:
Έχεις κανένα link; A, και να μην είναι greeklish στο fb...

Απάντηση