Σχετικα με Περιβάλλον Τελικής Φάσης και Anjuta

Συζητήσεις για προετοιμασία για τον διαγωνισμό, online διαγωνισμούς, βιβλία προγραμματισμού και αλγορίθμων, και όλων των σχετικών.
kostassite
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: Δευ Δεκ 21, 2009 10:21 pm
Επικοινωνία:

Σχετικα με Περιβάλλον Τελικής Φάσης και Anjuta

Δημοσίευση από kostassite » Κυρ Μαρ 28, 2010 7:15 pm

Εχω το εξης πρόβλημα με το iso του pdp.
Δε έχει μέσα το autoconf automake make και κάποιες libraries με αποτέλεσμα να χρειάζετε να τις κατεβαζω. Αν και είναι απενεργοποιημένο το δίκτυο ενεργοποιείτε ευκολα οπότε τα πέρασα με το synaptic. Κάνω κάτι λάθος και νομίζω οτι δε τα έχει αυτα ή οντως λοίπουν??
Επίσης σχετικα με το Anjuta για να τρέξεις μετα απο κάθε αλλαγή πρέπει να κανεις compile μετα build και μετα execute ή γίνετε και με πιο γρήγορο τρόπο? Δήλαδη να πατάς μονο execute και να τρέχει η τελευταία μορφή του προγραμματος??

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Σχετικα με Περιβάλλον Τελικής Φάσης και Anjuta

Δημοσίευση από chris » Τρί Μαρ 30, 2010 8:01 pm

Δεν ξέρω για το πρώτο. Όσο για το anjuta απλά χρησιμοποίησε το σαν editor μόνο. Δεν έχω δοκιμάσει να κάνω compile από εκεί κατευθείαν. Έχω την εντύπωση πάντως πως ένα build - execute αρκεί. Φυσικά αν θέλεις το τελευταίο compiled πρόγραμμα κάνεις απλά ένα execute.

Με ένα console addon όμως (ή απλά ανοίγοντας την κονσόλα) μπορείς να χτηπήσεις ένα gcc/g++ program.cpp και τελείωσες...

Εγώ δεν μπήκα καν στην σκέψη να δοκιμάσω το περιβάλλον. Δεν νομίζω να διαφέρει ιδιαίτερα από οποιαδήποτε διανομή linux...
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

Virus•Hacker•Kontos
Δημοσιεύσεις: 170
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 26, 2009 9:59 pm

Re: Σχετικα με Περιβάλλον Τελικής Φάσης και Anjuta

Δημοσίευση από Virus•Hacker•Kontos » Τετ Μαρ 31, 2010 12:20 am

θα ελεγα δεν διαφερει καθολου εκτος απο το οτι ειναι φτιαγμενο με γραφικα που εμφανιζουν το λογοτυπο ΙΟΙ...
DFS Hole:
Spoiler: show
http://virushackerwhizkid.blogspot.com/ ... ze-it.html
DFS = Deep Freeze System
Είμαι σίγουρος ότι το πιστέψατε.

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Σχετικα με Περιβάλλον Τελικής Φάσης και Anjuta

Δημοσίευση από chris » Τετ Μαρ 31, 2010 2:41 pm

Virus•Hacker•Kontos έγραψε:θα ελεγα δεν διαφερει καθολου εκτος απο το οτι ειναι φτιαγμενο με γραφικα που εμφανιζουν το λογοτυπο ΙΟΙ...
:O
το φόντο του desktop εννοείς;
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Σχετικα με Περιβάλλον Τελικής Φάσης και Anjuta

Δημοσίευση από Κηπουρίδης » Τετ Μαρ 31, 2010 2:46 pm

Eίμαι λίγο offtopic βέβαια αλλά .......
Στον DDD έκανα από βλακεία undisplay τις μεταβλητές i και j από ένα μου πρόγραμμα ( τις παρακολουθούσα από το Display Local Variables ) και τώρα ό,τι κι αν ανοίξω δεν με δείχνει αυτές τις μεταβλητές . Ξέρει κανείς πώς να τις επαναφέρω ;

Εντάξει , το διόρθωσα μπαίνοντας στο HOMEFOLDER/.ddd/init ( παρεπιπτόντως ο φάκελος .ddd είναι κρυφός , οπότε αν κανείς έχει το ίδιο πρόβλημα ας μπει από κονσόλα ή απλά να γράψει ολογράφως την διεύθυνση , και στο αρχείο init έκανα ένα search και βρήκα τις μεταβλητές που είχα κάνει undisplay όλες μαζεμένες . Διέγραψα εκείνη τη γραμμή και τώρα είμαι μια χαρά .
Εικόνα

kostassite
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: Δευ Δεκ 21, 2009 10:21 pm
Επικοινωνία:

Re: Σχετικα με Περιβάλλον Τελικής Φάσης και Anjuta

Δημοσίευση από kostassite » Πέμ Απρ 01, 2010 2:43 pm

Πως χρησιμοποιείτε ο ddd. δε μπορω να κανω open το source file μου. μονο το a.out μπορω να ανοιξω αλλα σε αυτό δε μπαίνουν breakpoints(λογικο)

Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Σχετικα με Περιβάλλον Τελικής Φάσης και Anjuta

Δημοσίευση από Κηπουρίδης » Πέμ Απρ 01, 2010 2:50 pm

Έστω fire.c το source file σου . Ανοίγεις κονσόλα και πατάς :
gcc -g -o fire fire.c
Και μεταγλωτίζεται έτσι ώστε να μπορέσει να το διαβάσει ο debugger .
Μετά πατάς :
ddd fire
και ανοίγει . Από εκεί και πέρα είναι πολύ απλό . Breakpoint βάζεις με διπλό click δίπλα από την γραμμή , Data => Display Local Variables για να παρακολουθείς τις μεταβλητές , διπλό κλικ πάνω σε μια μεταβλητή για να την παρακολουθήσεις , F2 Run , F6 Next , F9 Continue κι είσαι κομπλέ .
Εικόνα

kostassite
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: Δευ Δεκ 21, 2009 10:21 pm
Επικοινωνία:

Re: Σχετικα με Περιβάλλον Τελικής Φάσης και Anjuta

Δημοσίευση από kostassite » Πέμ Απρ 01, 2010 3:03 pm

Eυχαριστω και εσπαγα το κεφαλι μου να το βρώ. Παντως οσο και linuxas και ας είμαι στο θεμα debuggers και προγραμματισμο ειναι καλύτερα σε mac με xcode.

Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Σχετικα με Περιβάλλον Τελικής Φάσης και Anjuta

Δημοσίευση από Κηπουρίδης » Πέμ Απρ 01, 2010 3:11 pm

Μπα , εγώ καθόλου Linuxas δεν είμαι , έτοιμα τα βρήκα όλα αυτά , γενικά με το θέμα terminal δεν έχω ασχοληθεί .
Έλα ρε , είναι τόσο βολικά τα mac σε προγραμματισμό ; Ενθαρρυντικό αυτό .
Εικόνα

kostassite
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: Δευ Δεκ 21, 2009 10:21 pm
Επικοινωνία:

Re: Σχετικα με Περιβάλλον Τελικής Φάσης και Anjuta

Δημοσίευση από kostassite » Πέμ Απρ 01, 2010 3:29 pm

Ειναι παρα πολυ βολικα σε ολα. Γενικα αν είσαι γρηγορος χρηστης. ξερεις απο αυτους που εχουν διαφορα ανοιχτα και μεσα σε δευτερολεπτα αλλαζουν συνεχεια παραθυρα ειναι το παν γιατι εχουν διαφορες δικες τους λειτουργειες. οταν λες ετοιμα που τα βρήκες;Επισης ξέρεις αν το περιβαλλον εχει καπου libraries reference η κανα API;

Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Σχετικα με Περιβάλλον Τελικής Φάσης και Anjuta

Δημοσίευση από Κηπουρίδης » Πέμ Απρ 01, 2010 4:15 pm

1 ) Δεν έχω ιδέα τι εστί API και Libraries Reference :mrgreen:
2 ) Κι εγώ δύο μέρες έχει που το χρησιμοποιώ , τίποτα δεν ξέρω . Από ότι θυμάμαι είχα κατεβάσει το manual για τον DDD , αν και δεν βοήθησε καθόλου , μόνο στο πώς να ανοίξω το πρόγραμμα , κατά τα άλλα πιο πολύ με δυσκόλεψε παρά με βοήθησε . Αυτό πρέπει να είχα διαβάσει αν δεν κάνω λάθος , αλλά το παράτησα πολύ νωρίς :P http://www.gnu.org/manual/ddd/ ( βασικά μόνο αυτό που σε είπα παραπάνω είδα και το έκλεισα ! ) .
Εικόνα

kostassite
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: Δευ Δεκ 21, 2009 10:21 pm
Επικοινωνία:

Re: Σχετικα με Περιβάλλον Τελικής Φάσης και Anjuta

Δημοσίευση από kostassite » Πέμ Απρ 01, 2010 6:27 pm

Εννοω αν υπαρχει κάπου μεσα στο περιβάλλον να δούμε αυτα
http://en.wikipedia.org/wiki/C_standard_library -->ISO C library headers

Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Σχετικα με Περιβάλλον Τελικής Φάσης και Anjuta

Δημοσίευση από Κηπουρίδης » Πέμ Απρ 01, 2010 7:06 pm

A , τώρα σε κατάλαβα ! Αργώ , πολύ αργώ !
Δεν έχω ιδέα , πέντε λεπτά μόνο το είδα το περιβάλλον οπότε ας απαντήσει κανένας που ξέρει ή κανένας που έχει ξαναδώσει .
Εικόνα

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Σχετικα με Περιβάλλον Τελικής Φάσης και Anjuta

Δημοσίευση από chris » Πέμ Απρ 01, 2010 10:35 pm

(Ούαο, ούτε που το κατάλαβα και έγινα και "παλιός" :lol: )

Πέρσι δεν θυμάμαι να είχε, αν και να είχε, δεν θα το πρόσεχα :P (είχα πολύ άγχος... :? )
Θα έπρεπε πάντως να έχει ένα reference. Καλού κακού πάντως αποστηθίστε ότι μπορείτε ;)
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

Virus•Hacker•Kontos
Δημοσιεύσεις: 170
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 26, 2009 9:59 pm

Re: Σχετικα με Περιβάλλον Τελικής Φάσης και Anjuta

Δημοσίευση από Virus•Hacker•Kontos » Παρ Απρ 02, 2010 1:05 pm

ε τα κλασσικα τα εχω ηδη, αλλα δεν μπορω να φανταστω τον εαυτο μου να προσπαθω να μαθω παπαγαλια εντολες C++ οπως τα αρχαια!...

λυω λυεις λυει ...
fscanf("%d",&κατι); fprintf("%d",κατι); fopen κλπ....
DFS Hole:
Spoiler: show
http://virushackerwhizkid.blogspot.com/ ... ze-it.html
DFS = Deep Freeze System
Είμαι σίγουρος ότι το πιστέψατε.

Άβαταρ μέλους
kernelpanic
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 8:16 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Σχετικα με Περιβάλλον Τελικής Φάσης και Anjuta

Δημοσίευση από kernelpanic » Σάβ Απρ 03, 2010 1:17 pm

Έχεις κι σκονάκι:

man scanf
man printf
man qsort
man mitsos
man kitsos
man fopen
man fread
man fwrite
man strcpy
κτλ...
99 little bugs in the code,
99 bugs in the code,
Fix one bug,
Compile again,
104 little bugs in the code.

Virus•Hacker•Kontos
Δημοσιεύσεις: 170
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 26, 2009 9:59 pm

Re: Σχετικα με Περιβάλλον Τελικής Φάσης και Anjuta

Δημοσίευση από Virus•Hacker•Kontos » Σάβ Απρ 03, 2010 2:33 pm

χαχα, καλο!... Καλα που το ειπες γιατι δεν θα το σκεφτομουν μονος μου...

Ετσι και αλλιως ομως υπαρχουν στο ANJUTA αρκετα στοιχεια αμα ξεχασεις κατι στην συνταξη μιας εντολης...
DFS Hole:
Spoiler: show
http://virushackerwhizkid.blogspot.com/ ... ze-it.html
DFS = Deep Freeze System
Είμαι σίγουρος ότι το πιστέψατε.

kostassite
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: Δευ Δεκ 21, 2009 10:21 pm
Επικοινωνία:

Re: Σχετικα με Περιβάλλον Τελικής Φάσης και Anjuta

Δημοσίευση από kostassite » Σάβ Απρ 03, 2010 3:17 pm

Virus•Hacker•Kontos έγραψε:χαχα, καλο!... Καλα που το ειπες γιατι δεν θα το σκεφτομουν μονος μου...

Ετσι και αλλιως ομως υπαρχουν στο ANJUTA αρκετα στοιχεια αμα ξεχασεις κατι στην συνταξη μιας εντολης...
Σε ποιο σημειο εχει το anjuta τετοιο πραγμα;Το autocomplete λες; Επίσης ρε παιδια τα libraries παιζει να τα βρουμε;

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Σχετικα με Περιβάλλον Τελικής Φάσης και Anjuta

Δημοσίευση από thetrojan01 » Δευ Απρ 05, 2010 1:11 am

kernelpanic έγραψε:Έχεις κι σκονάκι:

man scanf
man printf
man qsort
[...]
επίσης $info printf etc

Δε θυμάμαι αν αυτό με τον man το είχα βρει την ώρα του διαγωνισμού ψάχνοντας έναν format specifier για την scanf, ή την ίδια μέρα αλλά μετά την εκδήλωση στη φόρθνετ, όταν γύρισα σπίτι... :lol:

Πάντως, έχουμε και την stdlib.h και όλες τις βιβλιοθήκες στο σύστημά μας, να ναι καλά η όλη φύση του χτισήματος ενός προγράμματος :lol:
Spoiler: show
θέλει κι ερώτημα; στο Ubuntu: /usr/include
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

kostassite
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: Δευ Δεκ 21, 2009 10:21 pm
Επικοινωνία:

Re: Σχετικα με Περιβάλλον Τελικής Φάσης και Anjuta

Δημοσίευση από kostassite » Δευ Απρ 05, 2010 10:55 am

Ναι αλλα πως μπορουμε να δουμε τις συναρτησεις απο τις βιβλιοθηκες;
Για παραγειγμα όλες τις συναρτησεις τησ string.h πως τις βλέπω και μετα πως βρίσκω τη λειτουργεια τους;

Απάντηση