Hellenico

Συζητήσεις για προετοιμασία για τον διαγωνισμό, online διαγωνισμούς, βιβλία προγραμματισμού και αλγορίθμων, και όλων των σχετικών.
Απάντηση
alexandros
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Τετ Μαρ 17, 2010 7:20 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από alexandros » Πέμ Μάιος 20, 2010 3:07 pm

tester έγραψε:
chris έγραψε:@tester:
Κηπουρίδης έγραψε:Πρέπει να το κλείσεις ολόκληρο σε μια μεγάλη for που να ελατώνει το k ώστε να ελέγχεις και τις περιπτώσεις που το k είναι μικρότερο του K που σε δίνεται .
;)
Το έχω κάνει αυτό.
Μήπως ο κώδικάς σου δεν υπολογίζει σωστά τον ελάχιστο αριθμό αντικαταστάσεων;

Θα μπορούσε να μου δώσει κανείς κάποια βοήθεια για τα τρία πρώτα προβλήματα της 2.3; Δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω.

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Hellenico

Δημοσίευση από thetrojan01 » Κυρ Ιουν 06, 2010 8:32 pm

Παιδιά, έχω κολλήσει στο dna... Μου βγάζει όλα τα τεστ σωστά ΕΚΤΩΣ του 10! :o
Πού μπορεί να έχω λάθος; Απ' ό,τι είδα ο αλγόριθμος που ακολουθώ πρέπει να είναι παρόμοια σκέψη με του Κηπουρίδη.
---------------------------
λύθηκε, δήλωνα λάθος ορισμό μεγέθους του πίνακα που θα χρησιμοποιούσα και η βλακεία δε μου πέταγε segmentation fault στο Hellenico.
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

errietta
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: Τετ Απρ 28, 2010 10:50 am
Επικοινωνία:

Re: Hellenico

Δημοσίευση από errietta » Τρί Ιουν 15, 2010 1:23 pm

Στο sort3 έχω 6/10 σωστά >:O


Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Hellenico

Δημοσίευση από thetrojan01 » Τρί Ιουν 15, 2010 2:26 pm

errietta έγραψε:Στο sort3 έχω 6/10 σωστά >:O
κάνε το με χαρτί και μολύβι...
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

errietta
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: Τετ Απρ 28, 2010 10:50 am
Επικοινωνία:

Re: Hellenico

Δημοσίευση από errietta » Τρί Ιουν 15, 2010 2:47 pm

thetrojan01 έγραψε:
errietta έγραψε:Στο sort3 έχω 6/10 σωστά >:O
κάνε το με χαρτί και μολύβι...
Το έκανα αυτό
βασικά σκαρφίστικα κάτι λίγο τρελό: αντί να κάνω ακριβώς σορτάρισμα λίγο πολύ έβαζα τους αριθμούς με τη σωστή σειρά και μετρούσα τις αλλαγές.
;p


Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Hellenico

Δημοσίευση από thetrojan01 » Τρί Ιουν 15, 2010 3:24 pm

errietta έγραψε: Το έκανα αυτό
βασικά σκαρφίστικα κάτι λίγο τρελό: αντί να κάνω ακριβώς σορτάρισμα λίγο πολύ έβαζα τους αριθμούς με τη σωστή σειρά και μετρούσα τις αλλαγές.
;p
εε....... το ίδιο πράγμα δεν έκανες; μονάχα που μετρούσες τις αλλαγές.
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

errietta
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: Τετ Απρ 28, 2010 10:50 am
Επικοινωνία:

Re: Hellenico

Δημοσίευση από errietta » Τρί Ιουν 15, 2010 3:29 pm

thetrojan01 έγραψε:
errietta έγραψε: Το έκανα αυτό
βασικά σκαρφίστικα κάτι λίγο τρελό: αντί να κάνω ακριβώς σορτάρισμα λίγο πολύ έβαζα τους αριθμούς με τη σωστή σειρά και μετρούσα τις αλλαγές.
;p
εε....... το ίδιο πράγμα δεν έκανες; μονάχα που μετρούσες τις αλλαγές.
Ναι αλλά αντί να κάνω αντικαταστάσεις με τη λογική που έχουν τα σωρταρίσματα μέτρισα πόσες φορές εμφανίζεται το κάθε νούμερο και μετά τα έβαλα από την αρχή με τη σειρα δεν ξέρω αν κατάλαβες τι εννοώ


Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Hellenico

Δημοσίευση από thetrojan01 » Τρί Ιουν 15, 2010 4:46 pm

errietta έγραψε:
thetrojan01 έγραψε:
errietta έγραψε: Το έκανα αυτό
βασικά σκαρφίστικα κάτι λίγο τρελό: αντί να κάνω ακριβώς σορτάρισμα λίγο πολύ έβαζα τους αριθμούς με τη σωστή σειρά και μετρούσα τις αλλαγές.
;p
εε....... το ίδιο πράγμα δεν έκανες; μονάχα που μετρούσες τις αλλαγές.
Ναι αλλά αντί να κάνω αντικαταστάσεις με τη λογική που έχουν τα σωρταρίσματα μέτρισα πόσες φορές εμφανίζεται το κάθε νούμερο και μετά τα έβαλα από την αρχή με τη σειρα δεν ξέρω αν κατάλαβες τι εννοώ
ααααα πιστεύω ναι, ουσιαστικά έτσι λύνεται το πρόβλημα αυτό... *ουψ!* :lol:
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

errietta
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: Τετ Απρ 28, 2010 10:50 am
Επικοινωνία:

Re: Hellenico

Δημοσίευση από errietta » Τρί Ιουν 15, 2010 4:55 pm

Τότε τι κάνω λάθος?? :|


Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Hellenico

Δημοσίευση από thetrojan01 » Τρί Ιουν 15, 2010 5:17 pm

errietta έγραψε:Τότε τι κάνω λάθος?? :|
δες το PM box σου ;)
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Hellenico

Δημοσίευση από chris » Τετ Ιουν 16, 2010 7:00 pm

thetrojan01 έγραψε:
errietta έγραψε:Τότε τι κάνω λάθος?? :|
δες το PM box σου ;)
Είναι πολύ πιο περίπλοκο πρόβλημα από ότι φένεται, και είναι κρίμα να λύνεται σε PM. Το θεωρώ το πιο δύσκολο σε όλο το κεφάλαιο 1.
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από sotiris » Σάβ Ιουν 19, 2010 4:17 pm

Παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω τι λάθος κάνω στο 3ο πρόβλημα της ενότητας 1.4 . Πιστεύω ότι η διαδικασία μου είναι σωστή εώς ένα σημείο.
Το λάθος μου πρέπει να είναι στο τέλος που ζητάει
"Ο αριθμός θα πρέπει να είναι στρογγυλοποιημένος στο 3ο δεκαδικό ψηφίο. "
Εάν δεν κάνω λάθος ζητάει στρογγυλοποιήση στα χιλιοστά.
:(
Εικόνα

Virus•Hacker•Kontos
Δημοσιεύσεις: 170
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 26, 2009 9:59 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Virus•Hacker•Kontos » Σάβ Ιουν 19, 2010 6:04 pm

sotiris έγραψε:Παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω τι λάθος κάνω στο 3ο πρόβλημα της ενότητας 1.4 . Πιστεύω ότι η διαδικασία μου είναι σωστή εώς ένα σημείο.
Το λάθος μου πρέπει να είναι στο τέλος που ζητάει
"Ο αριθμός θα πρέπει να είναι στρογγυλοποιημένος στο 3ο δεκαδικό ψηφίο. "
Εάν δεν κάνω λάθος ζητάει στρογγυλοποιήση στα χιλιοστά.
:(
Σωτήρη ρώτησα τον καθηγητή της φυσικής μου εχθές. Πιστευω πως ξέρει, και λέει πως στρογγυλοποιημένο στο 3ο δεκαδικό ψηφίο είναι π.χ. ο αρθμός:
1,25916689 σε 1,26000000
Γιατί το 3ο δεκαδικό ψηφίο είναι στρογγυλοποιημένο... Παρόλα αυτά η διατύπωση μπορεί να μην αντιστιχεί σε αυτό που ζητάει η άσκηση, οπότε θα μπορούσε να σε βοηθήσει κάποιος που έχει κάνει ήδη την άσκηση.
DFS Hole:
Spoiler: show
http://virushackerwhizkid.blogspot.com/ ... ze-it.html
DFS = Deep Freeze System
Είμαι σίγουρος ότι το πιστέψατε.

Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Κηπουρίδης » Σάβ Ιουν 19, 2010 6:10 pm

Δεν χρειάζεται τίποτα , βρείτε εσείς τον σωστό αριθμό και εκτυπώστε τον έτσι :

fprintf ( out , "%.3lf\n" , MaxM ) ;

Κι είστε κομπλέ .
Εικόνα

sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από sotiris » Σάβ Ιουν 19, 2010 7:36 pm

Κηπουρίδης έγραψε:Δεν χρειάζεται τίποτα , βρείτε εσείς τον σωστό αριθμό και εκτυπώστε τον έτσι :

fprintf ( out , "%.3lf\n" , MaxM ) ;

Κι είστε κομπλέ .
Εγώ βασικά εκτύπωνα
fprintf(fout,"%.3f\n",total);
δοκίμασα το fprintf(fout,"%.3lf\n",total); που είπες αλλά δεν άλλαξε κάτι. Συνέχεια μου βγάζει σωστά μόνο το 1ο και το 5ο τεστ.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Hellenico

Δημοσίευση από thetrojan01 » Σάβ Ιουν 19, 2010 8:46 pm

sotiris έγραψε:
Κηπουρίδης έγραψε:Δεν χρειάζεται τίποτα , βρείτε εσείς τον σωστό αριθμό και εκτυπώστε τον έτσι :

fprintf ( out , "%.3lf\n" , MaxM ) ;

Κι είστε κομπλέ .
Εγώ βασικά εκτύπωνα
fprintf(fout,"%.3f\n",total);
δοκίμασα το fprintf(fout,"%.3lf\n",total); που είπες αλλά δεν άλλαξε κάτι. Συνέχεια μου βγάζει σωστά μόνο το 1ο και το 5ο τεστ.
Αυτό που λέει ο Κηπουρίδης, Σωτήρη, είναι ότι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΙΟ ΠΡΙΝ.
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από sotiris » Κυρ Ιουν 20, 2010 4:00 pm

Στην ενότητα 2.1 με μπερδεύει το 2ο πρόβλημα με τα "Φώτα" και το 3ο με τα "Ρολόγια".
Στα "Φώτα" δεν έχω πρόβλημα στο διάβασμα του αρχείου απλώς με μπερδεύει λίγο σχετικά με τις καταστάσεις που αναφέρει. Στα ρολόγια αυτό που με μπερδεύει όταν λέει δεξιόστροφα , όπως το βλέπω προς στα <- ή προς τα ->? Μάλλον το 2ο.Και για να γίνει μία κίνηση δεν πρέπει πέρας και αρχή να συμφωνούν?
Εικόνα

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Hellenico

Δημοσίευση από chris » Κυρ Ιουν 20, 2010 4:10 pm

sotiris έγραψε:Στην ενότητα 2.1 με μπερδεύει το 2ο πρόβλημα με τα "Φώτα" και το 3ο με τα "Ρολόγια".
Στα "Φώτα" δεν έχω πρόβλημα στο διάβασμα του αρχείου απλώς με μπερδεύει λίγο σχετικά με τις καταστάσεις που αναφέρει. Στα ρολόγια αυτό που με μπερδεύει όταν λέει δεξιόστροφα , όπως το βλέπω προς στα <- ή προς τα ->?
1) Ξεμπερδέψου, μην ζητάς έτοιμο walkthrough!
2) ... όπως γυρνάει το ρολόι ...
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

alexandros
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Τετ Μαρ 17, 2010 7:20 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από alexandros » Κυρ Ιουν 20, 2010 10:15 pm

Μπορεί να μου διευκρινίσει κάποιος στο Έλεγχος Εταιρειών στη 2.3 τι εννοεί ότι "Η εταιρεία Α = Η εταιρεία Β" και "Η Εταιρεία A ελέγχει K (K >= 1) εταιρείες C1, ..., CK όπου η κάθε εταιρεία Ci κατέχει xi% της εταιρείας B και x1 + .... + xK > 50%";

Επίσης, μπορεί να με βοηθήσει κάποιος στο Αγώνας Δρόμου στη 2.3; Τα testcases 8 και 9 βγαίνουν λανθασμένα.

Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Κηπουρίδης » Τρί Ιουν 22, 2010 4:23 pm

Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοεί , αν πόσταρες ολόκληρα τα κείμενα όμως μπορεί να καταφέρναμε να βοηθήσουμε ( δεν έχουν φτάσει οι περισσότεροι ως εκεί ) .
Εικόνα

Απάντηση