Σελίδα 14 από 14

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 10, 2020 4:29 pm
από Κηπουρίδης
Ωπ, δοκίμασα τώρα κι εγώ, και είναι μόνιμα σε κατάσταση αναμονής. Και σε εσένα το ίδιο συμβαίνει; Θα προσπαθήσω να ενημερώσω.

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 10, 2020 4:40 pm
από Marilenatsiop
Ναι! Ακριβώς! Κάνω υποβολή και ποτέ δεν παίρνω απάντηση....., από το απόγευμα του Σαββάτου γίνεται αυτό.... δοκίμασα και σε άλλα προβλήματα και πάλι το ίδιο....

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 10, 2020 5:14 pm
από Κηπουρίδης
Παράνοια που απαντάτε από διαφορετικό λογαριασμό, χιχιχι.
Πρέπει να λύθηκε τώρα το πρόβλημα, καλή συνέχεια!

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 10, 2020 5:32 pm
από Marilenatsiop
τώρα δουλεύει , ευχαριστώ

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 10, 2020 5:40 pm
από Marilenatsiop
Κηπουρίδης έγραψε: Τρί Νοέμ 10, 2020 5:14 pm Παράνοια που απαντάτε από διαφορετικό λογαριασμό, χιχιχι.
στο ίδιο σπίτι, διαφορετικός χρήστης συνδεδεμένος σε κάθε ... τερματικό: λαπτοπ, ντεσκτοπ, κινητό.... :D :D :D

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 10, 2020 10:08 pm
από bettypan
Η Μαριλένα «χάκαρε» τον λογαριασμό μου..... μπήκε από τον δικό μου...( μάλλον δεν κατάλαβε ότι ήμουν εγώ συνδεδεμένη ) και μετά συνέχισε από το δικό της.....
Συγγνώμη...!
( η Μπεττυ είμαι ;) )

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 13, 2020 6:27 pm
από Marilenatsiop
χρειάζομαι βοήθεια στο πρόβλημα 3.1.2 (Ταξινόμηση σειράς δεδομένων με τρία κλειδιά)
ο κώδικάς μου περνάει 4/10 testcases...
καταμετρώ τις ανταλλαγες του 1-2 , 1-3 , 2-1 , 2-3 , 3-1 , 3-2 και μετά υπολογίζω το αθροισμα των ελάχιστων ανταλλαγών, όμως μάλλον υπολογίζω κάποια περισσότερες φορές από ότι έπρεπε .....
Spoiler: show

Κώδικας: Επιλογή όλων

#include <bits/stdc++.h>  
using namespace std;  
  
int main() {  
 freopen("sort3.in", "r", stdin);  
 freopen("sort3.out", "w", stdout);  
    int n;  
    cin>>n;  
    int starter[n];  
    for(int i=0; i<n; i++){  
        cin>>starter[i];  
    }  
    int count[4];  
    for(int i=0; i<4; i++){  
        count[i]=0;  
    }  
    for(int i=0; i<n; i++){  
        count[starter[i]]++;  
    }  
    int ant12=0, ant13=0, ant21=0, ant23=0, ant31=0, ant32=0;  
    for(int i=0; i<count[1]; i++){  
        if(starter[i]==2){  
            ant12++;  
        }else if(starter[i]==3){  
            ant13++;  
        }  
    }  
    for(int i=count[1]; i<count[1]+count[2]; i++){  
        if(starter[i]==1){  
            ant21++;  
        }else if(starter[i]==3){  
            ant23++;  
        }  
    }  
    for(int i=count[1]+count[2]; i<count[1]+count[2]+count[3]; i++){  
        if(starter[i]==1){  
            ant31++;  
        }else if(starter[i]==2){  
            ant32++;  
        }  
    }  
   int  ans=min(ant12,ant21)+min(ant13,ant31)+min(ant23,ant32);   
   cout<< ans;  
      
    return 0;  
}

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 13, 2020 6:37 pm
από Κηπουρίδης
Συμφωνώ ότι η πληροφορία που υπολογίζεις (αυτές οι 6 μεταβλητές) αρκεί για να υπολογιστεί η τελική απάντηση. Θες να μας πεις όμως πώς χρησιμοποιείς αυτές τις έξι μεταβλητές (ανταλλαγές12, ανταλλαγές13, ανταλλαγές21, ανταλλαγές23, ανταλλαγές31, ανταλλαγές32) ώστε να υπολογίσεις την τελική απάντηση;
Ίσως έτσι μπορέσουμε να σου δώσουμε κάποιο αντιπαράδειγμα όπου η λογική σου να μην το λύνει.

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 13, 2020 6:57 pm
από Marilenatsiop
οι ανταλλαγές 1-2, 2-1 είναι το ίδιο πραγμα, οπότε παίρνω την μικρότερη απο αυτές τις δυο.
οι ανταλλαγές 1-3 και 3-1 είναι επίσης το ίδιο, παίρνω την μικρότερη τιμή,
οι ανταλλαγές 2-3 και 3-2, επισης, παίρνω την μικρότερη και ,
τέλος, προσθέτω αυτές τις τρεις τιμές.

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 13, 2020 7:15 pm
από Κηπουρίδης
Είσαι σίγουρη ότι οι μεταβλητές αυτές είναι ίσες; Στο παρακάτω παράδειγμα πχ δε μου φαίνονται ίσες.
1 2 3 3 3 1

Παρεμπιπτόντως η απάντησή θα έπρεπε να είναι 2 (ένα flip ο τελευταίος άσσος με το δυάρι, και κατόπιν άλλο ένα flip το δυάρι με το πρώτο τριάρι). Το πρόγραμμά σου δίνει 0.

Ελπίζω να σε βοηθήσει το αντιπαράδειγμα να σκεφτείς τι πάει στραβά στη λύση σου και πώς θα τη βελτιώσεις.

Σημείωση: Όλοι όσοι ξέρω, συμπεριλαμβανομένου εμού, συναντήσαμε δυσκολία στο εν λόγω πρόβλημα. Μοιάζει τόσο απλό που σε παρασύρει να κάνεις μια πολύ απλή λύση. Δεν είναι όμως τόοοσο απλό (χωρίς να σημαίνει ότι είναι και τραγικά δύσκολο, αλλά τη θέλει τη δουλίτσα του).

Καλή συνέχεια!

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Νοέμ 15, 2020 11:33 pm
από Marilenatsiop
οκ με το παράδειγμα που μου δώσατε το κατάλαβα , σε συνδυασμό με αυτό που μου είχε εξηγήσει στο παρελθόν και ο κύριος Μποκής...
η λύση μου θα είναι
Spoiler: show

Κώδικας: Επιλογή όλων

int  ans=min(ant12,ant21)+min(ant13,ant31)+min(ant23,ant32)+2*(max(ant13,ant31)-min(ant13,ant31)); 
είτε

Κώδικας: Επιλογή όλων

int  ans=min(ant12,ant21)+min(ant13,ant31)+min(ant23,ant32)+2*(max(ant12,ant21)-min(ant12,ant21));
είτε

Κώδικας: Επιλογή όλων

int  ans=min(ant12,ant21)+min(ant13,ant31)+min(ant23,ant32)+2*(max(ant23,ant32)-min(ant23,ant32));   

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Δεκ 26, 2020 2:30 pm
από Marilenatsiop
Χρόνια πολλά και καλές γιορτές...!!!
Κόλλησε πάλι το hellenico :roll:

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Δεκ 27, 2020 12:04 pm
από Κηπουρίδης
Ενημέρωσα και πρέπει αν λύθηκε, σε ευχαριστούμε για την ενημέρώση!

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Δεκ 27, 2020 11:23 pm
από Marilenatsiop
Ευχαριστώ πολύ!!! ευτυχώς πρόλαβα να κάνω, ένα πρόβλημα, υποβολή το πρωι...
ξανακόλλησε :P :roll: :lol:

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Δευ Δεκ 28, 2020 5:13 am
από Κηπουρίδης
Fixed!