Σελίδα 9 από 14

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μαρ 19, 2012 5:10 pm
από NikosZ
nvm telika eixa lathos me kena.

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 25, 2013 2:46 pm
από dimitrists
Γεια σας παιδια ... Αυτο ειναι το 1ο μου post.
Μολις μπηκα στην 2.3 και υπεβαλα στο καστρο την λυση που ειχα υποβαλει στο usaco στο ιδιο προβλημα και μου βγαζει μονο δυο σωστα ?.?

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Νοέμ 03, 2013 11:09 am
από scouty
Μπορεί μηπως κάποιος να με βοηθήσει στο προβλημα 2ο της ενοτητας 1.1 πιανω 9/10 και αποτυγχανω μονο στο 5ο testcase συνεχεια!!! :x
ευχαριστω εκ των προτερων

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 09, 2013 5:23 pm
από Κηπουρίδης
scouty έγραψε:Μπορεί μηπως κάποιος να με βοηθήσει στο προβλημα 2ο της ενοτητας 1.1 πιανω 9/10 και αποτυγχανω μονο στο 5ο testcase συνεχεια!!! :x
ευχαριστω εκ των προτερων
Φαντάζομαι ότι το λάθος σου είναι το παρακάτω.

Αν οι προσφορές είναι :
1 άτομο 10%
2 άτομα 20%
3 άτομα 21%
4 άτομα 100%

Και σε λέει ότι έρχονται 2 άτομα, τότε ποιό πακέτο θα διαλέξεις;

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιαν 04, 2014 9:36 pm
από vak
Καλησπέρα.Χρησιμοποιώ pascal και έχω κολλήσει στο 4ο πρόβλημα της ενότητας 1.3.Αν και περιλαμβάνω τη δήλωση uses hiddenlib; στον πηγαίο κώδικα μου βγάζει μήνυμα ότι η μεταγλώττιση απέτυχε.Έχω ελεγξει 50 φορές το πρόγραμμα για συντακτικά λάθη και δεν ξέρω τι να κάνω.Επίσης δεν καταλαβαίνω τι εννοεί όταν λέει να χρησιμοποιήσω την εντολή ppc386 -O2 hidden.pas για να το μεταγλωττίσω.Λέτε να οφείλεται εκεί η αποτυχία στη μεταγλώττιση?Τι πρέπει να κάνω?
Γενικά επειδή είμαι νέος στον προγραμματισμό αδυνατώ να καταλάβω ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες.Πίστεύω όμως πως το νόημα αυτών των διαγωνισμών είναι η αλγοριθμική επίλυση προβλημάτων.Είναι κρίμα λοιπόν να μη μπορώ να προχωρήσω εξαιτίας μιας τεχνικής λεπτομέρειας.
Οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 13, 2014 10:01 pm
από manolismi
Και εγώ είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Όταν το στέλνεις λέει η μεταγλώττιση απέτυχε, αλλά στο πλαίσιο με τα σφάλματα δε λέει απολύτως τίποτα. Μάλιστα έστειλα και email στο info@hellenico.com αλλά δεν πήρα απάντηση. Τελικά το έγραψα σε c++ και το πήρε.

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 16, 2014 2:35 pm
από alextsigilis
Γεια σας ,

Έχω ένα πρόβλημα με τα Ρολόγια στην ενότητα 2.1 . Υλοποιώ τον αλγόριθμο που έχει στη θεωρία του hellenico για την αναζήτηση κατά πλάτος , και μου βγάζει τα 2 πρώτα σωστά και τα υπόλοιπα εκτός χρονικού ορίου . Αυτός είναι ο κώδικας μου : https://gist.github.com/alextsigilis/9581855

Αν γνωρίζει κανένας κάτι που θα μπορούσε να με βοηθήσει ας μου το πει Please !!!

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 16, 2014 2:45 pm
από alextsigilis
manolismi έγραψε:Και εγώ είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Όταν το στέλνεις λέει η μεταγλώττιση απέτυχε, αλλά στο πλαίσιο με τα σφάλματα δε λέει απολύτως τίποτα. Μάλιστα έστειλα και email στο info@hellenico.com αλλά δεν πήρα απάντηση. Τελικά το έγραψα σε c++ και το πήρε.
Στον υπολογιστή σου μπορούσες να το μεταγλωττίσεις ???

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 23, 2014 11:32 pm
από dimitrists
Καλησπέρα παιδία
Μπορεί να με βοηθήσει κανείς με το Πρωτάθλημα Τένις απο το 2.4 εχω κολλησει...


Ευχαριστώ :D

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 13, 2017 8:40 pm
από Sinnosuke
Καλησπέρα,
Έχω κολλησει στο πρόβλημα millionaire της ενότητας 3.2 εδώ και αρκετό καιρό και θα ήθελα να ξέρω αν το πρόβλημα αναφέρεται σε κάποιο γνωστό αλγόριθμο ή τεχνική πέρα αυτών που γνωρίζω (DFS,BFS,Dijkstra,Bellman-Ford,Floyd-Warshall).Έως τώρα έχω προσπαθήσει να βρω κάποιο έξυπνο implementation του DFS αρχίζοντας απο ακμές με p_e>1/3.

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιαν 14, 2017 3:01 pm
από Κηπουρίδης
Sinnosuke έγραψε:Καλησπέρα,
Έχω κολλησει στο πρόβλημα millionaire της ενότητας 3.2 εδώ και αρκετό καιρό και θα ήθελα να ξέρω αν το πρόβλημα αναφέρεται σε κάποιο γνωστό αλγόριθμο ή τεχνική πέρα αυτών που γνωρίζω (DFS,BFS,Dijkstra,Bellman-Ford,Floyd-Warshall).Έως τώρα έχω προσπαθήσει να βρω κάποιο έξυπνο implementation του DFS αρχίζοντας απο ακμές με p_e>1/3.
Είναι πολύυυ ενδιαφέρον πρόβλημα, δες εδώ: http://algs4.cs.princeton.edu/44sp/
Arbitrage detection.

Το σκεπτικό είναι ότι ΔΕΝ ξέρουμε να δουλεύουμε με γινόμενα ακμών, ξέρουμε όμως να δουλεύουμε με αθροίσματα ακμών (πχ το shortest path σημαίνει shortest sum των ακμών). Οπότε αφού ισχυέι log(a*b*c) = log(a) + log(b) + log(c), βάζοντας το λογάριθμο του βάρους αντί για το βάρος, μπορούμε πλέον να δουλέψουμε όπως γνωρίζουμε.

Ας ξαναδούμε τι γίνεται. Θέλαμε a*b*c*... > 1, που σημαίνει log(a*b*c*...) > log(1) = 0, άρα θέλουμε ένα θετικό κύκλο... ο bellman ford ξέρει να εντοπίζει αρνητικούς κύκλους, σίγουρα μπορείς να βρεις την τροποποίηση που χρειάζεται.

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να δεις είναι ότι ο Bellman Ford ζητάει μια πηγή και εντοπίζει αν αυτή η πηγή φτάνει σε αρνητικό κύκλο, ενώ εμείς θέλουμε να δούμε αν γενικά υπάρχει αρνητικός κύκλος. Θα αρκούσε να ξεκινούσαμε από έναν κόμβο που φτάνει σε όλους τους άλλους, αν υπήρχε τέτοιος. Όμως δεν είναι ανάγκη να υπάρχει, μπορείς να επιβάλλεις εσύ έναν!

Δεν ξεκαθάρισα όλες τις λεπτομέρειες γιατί θα το χαρείς πολύ να συνδέσεις εσύ τα κομμάτια. Εννοείται αν κάτι το προσπαθήσεις δυό-τρεις μέρες και δε σου βγει, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε περισσότερο!

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 16, 2017 10:58 pm
από Sinnosuke
Κηπουρίδης έγραψε:
Sinnosuke έγραψε:Καλησπέρα,
Έχω κολλησει στο πρόβλημα millionaire της ενότητας 3.2 εδώ και αρκετό καιρό και θα ήθελα να ξέρω αν το πρόβλημα αναφέρεται σε κάποιο γνωστό αλγόριθμο ή τεχνική πέρα αυτών που γνωρίζω (DFS,BFS,Dijkstra,Bellman-Ford,Floyd-Warshall).Έως τώρα έχω προσπαθήσει να βρω κάποιο έξυπνο implementation του DFS αρχίζοντας απο ακμές με p_e>1/3.
Είναι πολύυυ ενδιαφέρον πρόβλημα, δες εδώ: http://algs4.cs.princeton.edu/44sp/
Arbitrage detection.

Το σκεπτικό είναι ότι ΔΕΝ ξέρουμε να δουλεύουμε με γινόμενα ακμών, ξέρουμε όμως να δουλεύουμε με αθροίσματα ακμών (πχ το shortest path σημαίνει shortest sum των ακμών). Οπότε αφού ισχυέι log(a*b*c) = log(a) + log(b) + log(c), βάζοντας το λογάριθμο του βάρους αντί για το βάρος, μπορούμε πλέον να δουλέψουμε όπως γνωρίζουμε.

Ας ξαναδούμε τι γίνεται. Θέλαμε a*b*c*... > 1, που σημαίνει log(a*b*c*...) > log(1) = 0, άρα θέλουμε ένα θετικό κύκλο... ο bellman ford ξέρει να εντοπίζει αρνητικούς κύκλους, σίγουρα μπορείς να βρεις την τροποποίηση που χρειάζεται.

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να δεις είναι ότι ο Bellman Ford ζητάει μια πηγή και εντοπίζει αν αυτή η πηγή φτάνει σε αρνητικό κύκλο, ενώ εμείς θέλουμε να δούμε αν γενικά υπάρχει αρνητικός κύκλος. Θα αρκούσε να ξεκινούσαμε από έναν κόμβο που φτάνει σε όλους τους άλλους, αν υπήρχε τέτοιος. Όμως δεν είναι ανάγκη να υπάρχει, μπορείς να επιβάλλεις εσύ έναν!

Δεν ξεκαθάρισα όλες τις λεπτομέρειες γιατί θα το χαρείς πολύ να συνδέσεις εσύ τα κομμάτια. Εννοείται αν κάτι το προσπαθήσεις δυό-τρεις μέρες και δε σου βγει, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε περισσότερο!
Ευχαριστώ πολύ! Το έλυσα τελικά το πρόβλημα.

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 14, 2020 8:32 pm
από Aris
Σας παρακαλώ μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ? Συγνώμη για την ενόχληση.

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 15, 2020 1:41 am
από radaiosm7
Aris έγραψε:
Πέμ Μάιος 14, 2020 8:32 pm
Σας παρακαλώ μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ? Συγνώμη για την ενόχληση.
Καλησπέρα φίλε :)
Αρχικά, δε χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη, με το να γράφεις ζωντανεύεις το φόρουμ. :D

Με μεγάλη μας χαρά θα βοηθήσουμε, αρκεί βέβαια να μας πεις τι ακριβώς σε δυσκολεύει.

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 15, 2020 10:49 am
από Aris
Ευχαριστώ πολύ για την καλοπροαίρετη διάθεση και που δέχτηκες να με βοηθήσεις, αυτό που με δυσκολεύει είναι πως δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα. Και πάλι ευχαριστώ!!

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 15, 2020 5:03 pm
από switch
Καλησπέρα.

Έχεις wrong answer ή timeout?

Δεν ξέρω τι έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα, αλλά το πρόβλημα έχει μερικά στάδια που πρέπει να λύσεις.

Έχεις σκεφτεί ότι ίσως βολεύει να μεταφέρεις εκτός από τους κύβους των "πάνω ορόφων" και κάποιους του "ισογείου";

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 15, 2020 5:32 pm
από Aris
Καλησπέρα,

Όχι δεν έχω wrong answer ούτε timeout.
Αυτό που δεν μπορώ να καταφέρω είναι να καταλάβω το πρόβλημα, δηλαδή τι ακριβώς πρέπει να κάνω.

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 15, 2020 5:46 pm
από switch
Έχεις μια πολυκατοικία με κύβους.
Θέλεις μια μετατροπή να γίνει με κάποιο μαγικό (και σχετικά αδιάφορο) τρόπο και
όλοι οι κύβοι να έρθουν στο ισόγειο
όπου να σχηματίσουν ένα παραλληλόγραμμο (γεμάτο - χωρίς τρύπες) με κύβους.
Προφανώς υπάρχουν πολλά παραλληλόγραμμα που θα μπορούσαν να φτιαχτούν.
Πόσες είναι οι λιγότερες μετακινήσεις για να μετατρέψεις την πολυκατοικία σε κάποιο (χωρίς τρύπες) ισόγειο παραλληλόγραμμο;

Βοήθησα καθόλου;

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 15, 2020 5:56 pm
από Aris
Ναι με βοήθησες πάρα πολύ σε ευχαριστώ!!

Re: Hellenico

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιουν 15, 2020 8:53 pm
από Marilenatsiop
καλησπέρα σας!!! Είμαι μαθήτρια πέμπτης δημοτικού και τώρα μαθαίνω c++ . Στο πρόβλημα "ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΡΟΛΟΙ" του hellenico, πώς μπορώ να κάνω cin από το input το σύμβολο ":";;;; Χρειάζεται string (δεν το έχω μάθει ακόμα);;;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!