Hellenico

Συζητήσεις για προετοιμασία για τον διαγωνισμό, online διαγωνισμούς, βιβλία προγραμματισμού και αλγορίθμων, και όλων των σχετικών.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 359
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Κηπουρίδης »

1.1: Χαχαχα, γιατί σας θέλουμε δυνατούς!!! Μπαίνετε ενθουσιασμένοι οπότε δε σας τρομάξει ένα τέτοιο πρόβλημα. Κι εμείς στηριζόμαστε στον ενθουσιασμό σας και σας κοπανάμε, και βγαίνετε πιο δυνατοί!

Tickets:
52
1 2 53 54
Δηλαδή ούτως ή άλλως θα αγοράσεις 52 εισιτήρια. Αν αγοράσεις άλλο ένα, θα ρίξεις την τιμή όλων. Αν αγοράσεις άλλα 2, θα ρίξεις πολύ την τιμή όλων. Τι ψυχή έχει ένα δεύτερο εισιτηριάκι;

Downloads:
Ξαναλέω. Και χωρίς την ταξινόμηση είναι σωστό. Όμως το ΓΙΑΤΙ είναι σωστό δεν είναι καθόοοολου ξεκάθαρο. Ακριβώς γιατί κάνεις τρελά πράγματα, δίνεις bandwidth σε εργασίες που έχουν ήδη τελειώσει (δες το παράδειγμα στην προηγούμενη απάντησή μου). Τυχαίνει να είναι σωστό, αλλά παραήταν τυχερό!

Αν βάλεις την ταξινόμηση, προφανώς η λύση γίνεται πιο αργή, αλλά τουλάχιστον είναι ξεκάθαρο ότι είναι σωστή.

Επίσης: Το ότι δεν παίζει ρόλο η σειρά, το λέω υπό την προϋπόθεση ότι ΔΕΝ κάνεις κάτι τρομερά περίεργο. Περίεργο λέω αυτό που κάνεις που δίνεις bandwidth σε εργασίες που ήδη έχουν τελειώσει (ούτε τι σημαίνει δεν ξέρω αυτό, αλλά ξέρω σίγουρα ότι αυτό "επιχειρεί" να κάνει ο κώδικάς σου).

Αν φροντίσεις πάντα να χρησιμοποιείς όλο το bandwidth και ποτέ να μη δίνεις bandwidth σε τελειωμένες εργασίες (!) τότε η σειρά δεν παίζει ρόλο. Γιατί; Για τον λόγο "pizza".
Αν δε φροντίσεις αυτό με τις τελειωμένες εργασίες, τότε εξαρτάται από την εκάστοτε λύση. Η δικιά σου τυχαίνει να είναι σωστή, κάποια άλλη ίσως να μην ήταν.

Απάντα τώρα στα ερωτήματα 1-2 της προηγούμενης απάντησής μου!
Λύσεις θεμάτων ΠΔΠ: https://pdp-archive.github.io/
Μπούσουλας διαβάσματος ΠΔΠ: http://snf-800715.vm.okeanos.grnet.gr/PDP/
Tutorials: https://kallinikos.github.io/
Επίσημο forum ΠΔΠ: https://www.pdpforum.eu.org/forum/

bettypan
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 25, 2020 12:44 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από bettypan »

[/quote Όμως έχω ένα καλό νέο. Αν καταλάβεις γιατί δεν παίζει ρόλο η σειρά με την οποία κατεβάζεις, τότε υπάρχει μια τρομερά απλή λύση που ίσως γράψουμε στο forum! Τόσο απλή, που καθιστά βαρετή τη συζήτηση για την προηγούμενη λύση. ] Οπότε η απλή λύση είναι ότι:
Spoiler: show
[/Spoiler : κατεβαίνουν όλα τα αρχεία από την αρχή με όλη την ταχύτητα που μας δίνει το bandwidth...!!!!
Πόσο απλό...!!!!! Χαχαχα
Προσθέτουμε τα kbites όλων των αρχείων ( το βρίσκουμε εύκολα αφού ξέρουμε με τι ταχύτητα κατεβαίνουν και ποσά δευτερόλεπτα χρειάζεται, άρα βρίσκουμε με έναν πολλαπλασιασμό : δευτερόλεπτα* ταχύτητα= Kbites) και αυτό θα διαιρεθεί με το συνολικό bandwidth , οπότε βρίσκουμε τον συνολικό χρόνο.....!]

Η επεξήγηση του παραδείγματος στην εκφώνηση του προβλήματος σε βάζει στη διαδικασία να «κατεβάζεις» ένα ένα αρχείο, και να υπολογίζεις ξανά από την αρχή την ταχύτητα και τον υπολοιπόμενο χρόνο......
Ενώ, έχετε δίκιο : βάζουμε όλα τα κομμάτια της πίτσας μαζί και τα τρώμε όλα μαζί ταυτόχρονα........;)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bettypan την Κυρ Ιούλ 26, 2020 9:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

bettypan
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 25, 2020 12:44 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από bettypan »

« Το πρώτο πρόβλημα της 1.1, ενώ θα έπρεπε να είναι πανεύκολο γιατί το έκαναν δύσκολο με την άνω και κάτω τελεία; Έπρεπε να το διαβάσεις όλο το αρχείο σαν έναν string και να αφαιρέσεις το ":" και μετά να διπλασιάσεις. Γιατί ο compiler περιμένει κενό για να χωρίσει τους αριθμούς, οχι άνω και κάτω τελεία.«

Χαχα.... στο ίδιο σημείο ( και πάλι) κόλλησε και η κόρη μου που δεν ήξερε τα string .... πώς θα «διαβάσει» το :
Και εδώ υπάρχει πιο απλή λύση , για να διαβάσεις το :

Άβαταρ μέλους
switch
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 05, 2015 11:46 am
Τοποθεσία: 127.0.0.1

Re: Hellenico

Δημοσίευση από switch »

Πωπω σημερα ξεμεινα απο ίντερνετ και εχασα ενδιαφερουσα συζήτηση. Μπετυ, Μπραβο και στους τρεις σας. Νομιζω θα εχετε πολυ ανταγωνισμο στο σπιτι :)

Δημητρη χωρίς την ταξινόμηση βγαζεις το χρονο... "διανυσματικά" :) η time ανεβοκατεβαίνει. Πολυ ωραια λυση. Μπραβο που την καταλαβες.

_Dimitris_
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 22, 2020 4:55 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από _Dimitris_ »

Ευχαριστώ πολύ! Κηπουρίδη στο πρώτο ερώτημα ναι το καταλαβαίνω, γίνεται πιο ξεκάθαρο. Για το δεύτερο ερώτημα όχι δεν κατάλαβα τι εννοείς και δεν μπορώ να βρω το γιατί δεν έχει σημασία από πού ξεκινώ και ποια θα ήταν η πιο απλή λύση, διότι αυτή τη λογική εφάρμοσα στην αρχή, την οποία μετά διόρθωσα, δεν μπορώ να σκεφτώ το κάτι πιο απλό που έχεις στο μυαλό σου, συγγνώμη. Ήταν όλο εξαρχής περίεργο για εμένα καθώς (παραδόξως) ήταν η πρώτη φορά που είδα τη λέξη bandwidth.

Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 359
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Κηπουρίδης »

Νομίζω ότι τώρα απλά θα σε μπερδεύω με το πώς τα έχω εγώ στο μυαλό μου, οπότε δε θα σε κουράσω άλλο, αποσύρω κάθε ερώτηση που σου έχω κάνει :)

Αν έχεις εσύ κάποια συγκεκριμένη απορία, εννοείται θα χαρώ να τη συζητήσουμε!

Εγώ όμως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αν έχεις καταλάβει έστω μία λύση με σιγουριά (πχ αυτή που έχεις γράψει ήδη, αν της πρόσθετες και μία ταξινόμηση στην αρχή). Εννοώ να έχεις καταλάβει ακριβώς γιατί δίνει τη σωστή απάντηση.

Παρεμπιπτόντως τσέκαρε αν θες και τη λύση που έχει σε spoiler η bettypan, είναι πολύ ενδιαφέρουσα επειδή είναι πολύ απλή! Αλλά αν δε την προτιμάς, δεν πειράζει, περί ορέξεως ουδείς λόγος.

Καλή σου συνέχεια φίλε Δημήτρη!
Λύσεις θεμάτων ΠΔΠ: https://pdp-archive.github.io/
Μπούσουλας διαβάσματος ΠΔΠ: http://snf-800715.vm.okeanos.grnet.gr/PDP/
Tutorials: https://kallinikos.github.io/
Επίσημο forum ΠΔΠ: https://www.pdpforum.eu.org/forum/

_Dimitris_
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 22, 2020 4:55 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από _Dimitris_ »

Κηπουρίδης έγραψε:
Κυρ Ιούλ 26, 2020 10:47 pm
Νομίζω ότι τώρα απλά θα σε μπερδεύω με το πώς τα έχω εγώ στο μυαλό μου, οπότε δε θα σε κουράσω άλλο, αποσύρω κάθε ερώτηση που σου έχω κάνει :)

Αν έχεις εσύ κάποια συγκεκριμένη απορία, εννοείται θα χαρώ να τη συζητήσουμε!

Εγώ όμως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αν έχεις καταλάβει έστω μία λύση με σιγουριά (πχ αυτή που έχεις γράψει ήδη, αν της πρόσθετες και μία ταξινόμηση στην αρχή). Εννοώ να έχεις καταλάβει ακριβώς γιατί δίνει τη σωστή απάντηση.

Παρεμπιπτόντως τσέκαρε αν θες και τη λύση που έχει σε spoiler η bettypan, είναι πολύ ενδιαφέρουσα επειδή είναι πολύ απλή! Αλλά αν δε την προτιμάς, δεν πειράζει, περί ορέξεως ουδείς λόγος.

Καλή σου συνέχεια φίλε Δημήτρη!
Εννοείται ότι θα την τσεκάρω, άσχετα άμα την προτιμήσω, θα χαρώ να μάθω άλλες λύσεις. Για όποια άλλη τυχόν απορία θα σας ενημερώσω, για οποιοδήποτε πρόβλημα! Σας ευχαριστώ όλους έναν έναν ξεχωριστά. Καληνύχτα σας!!!!!

_Dimitris_
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 22, 2020 4:55 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από _Dimitris_ »

bettypan έγραψε:
Κυρ Ιούλ 26, 2020 9:24 pm
[/quote Όμως έχω ένα καλό νέο. Αν καταλάβεις γιατί δεν παίζει ρόλο η σειρά με την οποία κατεβάζεις, τότε υπάρχει μια τρομερά απλή λύση που ίσως γράψουμε στο forum! Τόσο απλή, που καθιστά βαρετή τη συζήτηση για την προηγούμενη λύση. ] Οπότε η απλή λύση είναι ότι:
Spoiler: show
[/Spoiler : κατεβαίνουν όλα τα αρχεία από την αρχή με όλη την ταχύτητα που μας δίνει το bandwidth...!!!!
Πόσο απλό...!!!!! Χαχαχα
Προσθέτουμε τα kbites όλων των αρχείων ( το βρίσκουμε εύκολα αφού ξέρουμε με τι ταχύτητα κατεβαίνουν και ποσά δευτερόλεπτα χρειάζεται, άρα βρίσκουμε με έναν πολλαπλασιασμό : δευτερόλεπτα* ταχύτητα= Kbites) και αυτό θα διαιρεθεί με το συνολικό bandwidth , οπότε βρίσκουμε τον συνολικό χρόνο.....!]

Η επεξήγηση του παραδείγματος στην εκφώνηση του προβλήματος σε βάζει στη διαδικασία να «κατεβάζεις» ένα ένα αρχείο, και να υπολογίζεις ξανά από την αρχή την ταχύτητα και τον υπολοιπόμενο χρόνο......
Ενώ, έχετε δίκιο : βάζουμε όλα τα κομμάτια της πίτσας μαζί και τα τρώμε όλα μαζί ταυτόχρονα........;)
Χαχαχαχαχαχα. Τέλειο !!!! 😂😂. Βάζουμε και ένα comment πάνω πάνω ως προειδοποίηση για τη χοληστερίνη και παίρνουμε 10/10! 👨‍💻👨‍💻

Marilenatsiop
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: Παρ Ιουν 12, 2020 10:04 am

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Marilenatsiop »

Φυσικά δοκιμάσαμε, μόλις, με την Μαριλένα την απλή λύση!
Αλλά, το ..."αυστηρό" Hellenico μας βγάζει ...σφάλμα κατάτμησης.......;!
:oops: :? :shock: :lol:
Spoiler: show

Κώδικας: Επιλογή όλων

[/#include <iostream>
#include <cmath>
using namespace std;

int main() {
freopen("downloads_easy.in","r",stdin);
freopen("downloads_easy.out","w",stdout);
int n;
cin>>n;
int t[n],x[n], kb[n], sumkb=0, bandwidth=0;
double ans=0;

for(int i=0; i<n; i++){
cin>>t[i]>>x[i];
kb[i]=t[i]*x[i];
sumkb+=kb[i];
bandwidth+=t[i];
}

ans=sumkb/bandwidth;

cout<<round(ans);
	return 0;
}
][/Spoiler]

Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 359
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Κηπουρίδης »

Μπορεί να με κοροϊδέψετε, ή θα σας κοροϊδέψω εγώ. Αλλά η freopen σας ανοίγει λάθος αρχείο.
Αν στο hellenico το στέλνετε σωστά, τότε συγγνώμη, δε βλέπω με πρώτη ματιά τι φταίει.

BTW εκεί που κάνετε ans = sumkb / bandwidth, ίσως θέλει να κάνετε ans = (double) sumkb / bandwidth. Επειδή αλλιώς κινδυνεύετε η C++ να δεις ότι διαιρεί δύο integers, οπότε να κάνει ακέραια διαίρεση (να πετάξει το κλασματικό μέρος).

Καλή επιτυχία!
Λύσεις θεμάτων ΠΔΠ: https://pdp-archive.github.io/
Μπούσουλας διαβάσματος ΠΔΠ: http://snf-800715.vm.okeanos.grnet.gr/PDP/
Tutorials: https://kallinikos.github.io/
Επίσημο forum ΠΔΠ: https://www.pdpforum.eu.org/forum/

bettypan
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 25, 2020 12:44 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από bettypan »

Κηπουρίδης έγραψε:
Δευ Ιούλ 27, 2020 12:43 am
Μπορεί να με κοροϊδέψετε, ή θα σας κοροϊδέψω εγώ. Αλλά η freopen σας ανοίγει λάθος αρχείο.
Αν στο hellenico το στέλνετε σωστά, τότε συγγνώμη, δε βλέπω με πρώτη ματιά τι φταίει.

BTW εκεί που κάνετε ans = sumkb / bandwidth, ίσως θέλει να κάνετε ans = (double) sumkb / bandwidth. Επειδή αλλιώς κινδυνεύετε η C++ να δεις ότι διαιρεί δύο integers, οπότε να κάνει ακέραια διαίρεση (να πετάξει το κλασματικό μέρος).

Καλή επιτυχία!
Πολύ σωστές και οι δυο παρατηρήσεις:
1. Το freopen , όντως, έκανε την ζημιά....... (... χανόμαστε με διπλούς λογαριασμούς ,πολλαπλές λύσεις αποθηκευμένες σε διπλά αρχεία μάνας/κόρης , κτλ....)
2. ans = (double) sumkb / bandwidth : χωρίς το (double) είχαμε μόνο δυο σωστά testcases...!

Οπότε, τώρα , όλα οκ!!!
Να πω ευχαριστώ.... είναι λίγο...!!!!!
Καλό βράδυ!!!

[edit] για το 1. ... γελάστε ελεύθερα...😂
για το 2. βλέπω ότι αλλιώς μπορώ να το γράψω και ως:
ans= 1.0*sumkb/bandwidth , σωστά; ( το είχα ως απορία σχετικά με double μεταβλητές...)

Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 359
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Κηπουρίδης »

1. Δε γελώ καθόλου, το βρήκα εύκολα γιατί το έχω πάθει πολλάκις! Συνήθως εγώ δεν έχω βάλει καν διάβασμα/γράψιμο αρχείου.
2. Βέβαια γίνεται και με 1.0*x/y. Ο λόγος είναι ότι οι πράξεις γίνονται από αριστερά προς δεξιά κι έτσι το 1.0*χ είναι πολλαπλασιασμός double με int. Άρα δίνει double αποτέλεσμα. Κι έτσι μετά έχεις διαίρεση double με int, αντί για int με int.

Στους κώδικές μου μάλιστα πάντα αυτό τον τρόπο με το 1.0 χρησιμοποιώ, για συντομία. Απλά όταν απαντάω σε ερώτηση, δίνω το (double) που είναι πιο σωστό-σαφές, κι ας μην είναι τόσο σύντομο.
Λύσεις θεμάτων ΠΔΠ: https://pdp-archive.github.io/
Μπούσουλας διαβάσματος ΠΔΠ: http://snf-800715.vm.okeanos.grnet.gr/PDP/
Tutorials: https://kallinikos.github.io/
Επίσημο forum ΠΔΠ: https://www.pdpforum.eu.org/forum/

Άβαταρ μέλους
switch
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 05, 2015 11:46 am
Τοποθεσία: 127.0.0.1

Re: Hellenico

Δημοσίευση από switch »

Marilenatsiop έγραψε:
Δευ Ιούλ 27, 2020 12:25 am
Φυσικά δοκιμάσαμε, μόλις, με την Μαριλένα την απλή λύση! ...

Οι πίνακες χρειάζονται;;;; :)
Τη λυση πολυ καλα τη σκεφτηκατε. Εύγε!
Spoiler: show
Ουσιαστικα εχουμε ενα παραλληλογραμο με υψος το bandwidth και πλατος το χρονο. Οπως κ να μοιρασουμε το ελευθερωμενο bandwidth απο τις ολοκληρωμένες ληψεις (το κενο που θα αφησει μεχρι τη δεξια πλευρα του παραλληλογραμμου), θα "μαζευτουν" τα κομματια απο το τελος των ανολοκληρωτων αρχειων να καλυψουν τις τρυπες.
Απλα πρεπει να καταλαβουμε οτι ακομα κ αν κατεβαζουμε μονο ενα αρχειο τη φορα, παλι ιδιο αποτέλεσμα εχουμε.

Μαθηματικά θα λεγαμε οτι εστω t ο ζητούμενος χρονος και bandwidth το συνολικο οριο της γραμμης, τοτε κατεβασαμε συνολικομεγεθος=t*bandwidth=>t=συνολικομεγεθος/bandwidth (με bandwidth!=0)και το bandwidth ειναι το αθροισμα των επιμερους ταχυτητων και το συνολικο μεγεθος το αθροισμα των επιμερους μεγεθων.

Άβαταρ μέλους
switch
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 05, 2015 11:46 am
Τοποθεσία: 127.0.0.1

Re: Hellenico

Δημοσίευση από switch »

bettypan έγραψε:
Δευ Ιούλ 27, 2020 1:58 am
2. ans = (double) sumkb / bandwidth :
Μια αλλη λυση αντι για το round (που δεν έχω χρησιμοποιησει ποτε :) )

Κώδικας: Επιλογή όλων

 int ans = 0.5+double(sumkb)/bandwidth;
cout << ans << endl;
ή

Κώδικας: Επιλογή όλων

 int ans = 0.5+(double)sumkb/bandwidth;
cout << ans << endl;
Το δεκαδικο μερος χανεται παντα κατα την αποθήκευση double στην ακεραια ans.
Προσθετοντας 0.5:
αν το δεκαδικό αποτέλεσμα της διαιρεσης ειναι .5 εως .9 το αναγκαζουμε να παει στην επομενη μοναδα
ενω αν ειναι μικροτερο απο .5, δεν θα αλλαξει μοναδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
το παρακάτω δεν λειτουργει. Το δεύτερο μέλος της πρόσθεσης θα έχει χάσει τα δεκαδικά του ψηφία λόγω ακέραιας διαίρεσης.

Κώδικας: Επιλογή όλων

 int ans = 0.5+sumkb/bandwidth;

Marilenatsiop
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: Παρ Ιουν 12, 2020 10:04 am

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Marilenatsiop »

switch έγραψε:
Δευ Ιούλ 27, 2020 10:35 pm

Οι πίνακες χρειάζονται;;;; :)
Καλημέρα!!!
Το έλυσα και χωρις πίνακες :D
Spoiler: show
[Pastebin]#include <iostream>
using namespace std;

int main() {
int n;
cin>>n;
int t,sec,kb=0,bandwidth=0,ans=0;
while(n--){
cin>>t>>sec;
bandwidth+=t;
kb+=sec*t;
}
ans = 0.5 + 1.0*kb/bandwidth;
cout<<ans<<endl;
return 0;
}[/Pastebin]

Marilenatsiop
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: Παρ Ιουν 12, 2020 10:04 am

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Marilenatsiop »

Επίσης πως μπορώ να γράψω τον κωδικα στο spoiler αλλα σε μορφή κώδικα ;;;

_Dimitris_
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 22, 2020 4:55 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από _Dimitris_ »

Marilenatsiop έγραψε:
Τρί Αύγ 18, 2020 11:20 am
Επίσης πως μπορώ να γράψω τον κωδικα στο spoiler αλλα σε μορφή κώδικα ;;;
Καλημέρα! Όπως μου έμαθε η ομάδα του forum, η λέξη για κώδικα είναι code και συντάσσεται όπως ακριβώς το spoiler (με κάθετο και αγκύλες). Μόνο που τα code αν θέλεις με spoiler, να είναι ανάμεσά τους. Πχ... spoiler code /code /spoiler (το καθένα σε αγκύλες, αν τις έβαζα θα μου το εμφάνιζε έτσι:)
Spoiler: show

Κώδικας: Επιλογή όλων

 
 #include <iostream>

int main(){
std::cout<<"Kalimera forum";
return 0;
}

Marilenatsiop
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: Παρ Ιουν 12, 2020 10:04 am

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Marilenatsiop »

_Dimitris_ έγραψε:
Τρί Αύγ 18, 2020 11:28 am


Καλημέρα! Όπως μου έμαθε η ομάδα του forum, η λέξη για κώδικα είναι code και συντάσσεται όπως ακριβώς το spoiler (με κάθετο και αγκύλες). Μόνο που τα code αν θέλεις με spoiler, να είναι ανάμεσά τους. Πχ... spoiler code /code /spoiler (το καθένα σε αγκύλες, αν τις έβαζα θα μου το εμφάνιζε έτσι:)
Spoiler: show

Κώδικας: Επιλογή όλων

 
 #include <iostream>

int main(){
std::cout<<"Kalimera forum";
return 0;
}
ευχαριστώ πολυ !! ;) :) :D
Spoiler: show

Κώδικας: Επιλογή όλων

#include <iostream>
using namespace std;

int main() {
int n;
cin>>n;
int t,sec,kb=0,bandwidth=0,ans=0;
while(n--){
cin>>t>>sec;
bandwidth+=t;
kb+=sec*t;
}
ans = 0.5 + 1.0*kb/bandwidth;
cout<<ans<<endl;
return 0;
} 

_Dimitris_
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 22, 2020 4:55 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από _Dimitris_ »

Marilenatsiop έγραψε:
Τρί Αύγ 18, 2020 4:10 pm
_Dimitris_ έγραψε:
Τρί Αύγ 18, 2020 11:28 am


Καλημέρα! Όπως μου έμαθε η ομάδα του forum, η λέξη για κώδικα είναι code και συντάσσεται όπως ακριβώς το spoiler (με κάθετο και αγκύλες). Μόνο που τα code αν θέλεις με spoiler, να είναι ανάμεσά τους. Πχ... spoiler code /code /spoiler (το καθένα σε αγκύλες, αν τις έβαζα θα μου το εμφάνιζε έτσι:)
Spoiler: show

Κώδικας: Επιλογή όλων

 
 #include <iostream>

int main(){
std::cout<<"Kalimera forum";
return 0;
}
ευχαριστώ πολυ !! ;) :) :D
Spoiler: show

Κώδικας: Επιλογή όλων

#include <iostream>
using namespace std;

int main() {
int n;
cin>>n;
int t,sec,kb=0,bandwidth=0,ans=0;
while(n--){
cin>>t>>sec;
bandwidth+=t;
kb+=sec*t;
}
ans = 0.5 + 1.0*kb/bandwidth;
cout<<ans<<endl;
return 0;
} 
Να 'σαι καλά, για οποιαδήποτε άλλη απορία, θα χαρώ να σε βοηθήσω, όπως ακριβώς έκαναν οι πιο έμπειροι του forum με εμένα. Καλή συνέχεια!!!

Απάντηση