Hellenico

Συζητήσεις για προετοιμασία για τον διαγωνισμό, online διαγωνισμούς, βιβλία προγραμματισμού και αλγορίθμων, και όλων των σχετικών.
Απάντηση
NikosZ
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 08, 2011 11:23 am

Re: Hellenico

Δημοσίευση από NikosZ » Δευ Μαρ 19, 2012 5:10 pm

nvm telika eixa lathos me kena.

dimitrists
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 13, 2013 8:39 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από dimitrists » Πέμ Ιούλ 25, 2013 2:46 pm

Γεια σας παιδια ... Αυτο ειναι το 1ο μου post.
Μολις μπηκα στην 2.3 και υπεβαλα στο καστρο την λυση που ειχα υποβαλει στο usaco στο ιδιο προβλημα και μου βγαζει μονο δυο σωστα ?.?

scouty
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 03, 2013 11:04 am

Re: Hellenico

Δημοσίευση από scouty » Κυρ Νοέμ 03, 2013 11:09 am

Μπορεί μηπως κάποιος να με βοηθήσει στο προβλημα 2ο της ενοτητας 1.1 πιανω 9/10 και αποτυγχανω μονο στο 5ο testcase συνεχεια!!! :x
ευχαριστω εκ των προτερων

Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Κηπουρίδης » Σάβ Νοέμ 09, 2013 5:23 pm

scouty έγραψε:Μπορεί μηπως κάποιος να με βοηθήσει στο προβλημα 2ο της ενοτητας 1.1 πιανω 9/10 και αποτυγχανω μονο στο 5ο testcase συνεχεια!!! :x
ευχαριστω εκ των προτερων
Φαντάζομαι ότι το λάθος σου είναι το παρακάτω.

Αν οι προσφορές είναι :
1 άτομο 10%
2 άτομα 20%
3 άτομα 21%
4 άτομα 100%

Και σε λέει ότι έρχονται 2 άτομα, τότε ποιό πακέτο θα διαλέξεις;
Εικόνα

vak
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 04, 2014 9:09 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από vak » Σάβ Ιαν 04, 2014 9:36 pm

Καλησπέρα.Χρησιμοποιώ pascal και έχω κολλήσει στο 4ο πρόβλημα της ενότητας 1.3.Αν και περιλαμβάνω τη δήλωση uses hiddenlib; στον πηγαίο κώδικα μου βγάζει μήνυμα ότι η μεταγλώττιση απέτυχε.Έχω ελεγξει 50 φορές το πρόγραμμα για συντακτικά λάθη και δεν ξέρω τι να κάνω.Επίσης δεν καταλαβαίνω τι εννοεί όταν λέει να χρησιμοποιήσω την εντολή ppc386 -O2 hidden.pas για να το μεταγλωττίσω.Λέτε να οφείλεται εκεί η αποτυχία στη μεταγλώττιση?Τι πρέπει να κάνω?
Γενικά επειδή είμαι νέος στον προγραμματισμό αδυνατώ να καταλάβω ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες.Πίστεύω όμως πως το νόημα αυτών των διαγωνισμών είναι η αλγοριθμική επίλυση προβλημάτων.Είναι κρίμα λοιπόν να μη μπορώ να προχωρήσω εξαιτίας μιας τεχνικής λεπτομέρειας.
Οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

manolismi
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Δευ Ιαν 13, 2014 5:16 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από manolismi » Δευ Ιαν 13, 2014 10:01 pm

Και εγώ είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Όταν το στέλνεις λέει η μεταγλώττιση απέτυχε, αλλά στο πλαίσιο με τα σφάλματα δε λέει απολύτως τίποτα. Μάλιστα έστειλα και email στο info@hellenico.com αλλά δεν πήρα απάντηση. Τελικά το έγραψα σε c++ και το πήρε.

alextsigilis
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 11, 2014 11:34 am

Re: Hellenico

Δημοσίευση από alextsigilis » Κυρ Μαρ 16, 2014 2:35 pm

Γεια σας ,

Έχω ένα πρόβλημα με τα Ρολόγια στην ενότητα 2.1 . Υλοποιώ τον αλγόριθμο που έχει στη θεωρία του hellenico για την αναζήτηση κατά πλάτος , και μου βγάζει τα 2 πρώτα σωστά και τα υπόλοιπα εκτός χρονικού ορίου . Αυτός είναι ο κώδικας μου : https://gist.github.com/alextsigilis/9581855

Αν γνωρίζει κανένας κάτι που θα μπορούσε να με βοηθήσει ας μου το πει Please !!!

alextsigilis
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 11, 2014 11:34 am

Re: Hellenico

Δημοσίευση από alextsigilis » Κυρ Μαρ 16, 2014 2:45 pm

manolismi έγραψε:Και εγώ είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Όταν το στέλνεις λέει η μεταγλώττιση απέτυχε, αλλά στο πλαίσιο με τα σφάλματα δε λέει απολύτως τίποτα. Μάλιστα έστειλα και email στο info@hellenico.com αλλά δεν πήρα απάντηση. Τελικά το έγραψα σε c++ και το πήρε.
Στον υπολογιστή σου μπορούσες να το μεταγλωττίσεις ???

dimitrists
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 13, 2013 8:39 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από dimitrists » Παρ Μάιος 23, 2014 11:32 pm

Καλησπέρα παιδία
Μπορεί να με βοηθήσει κανείς με το Πρωτάθλημα Τένις απο το 2.4 εχω κολλησει...


Ευχαριστώ :D

Άβαταρ μέλους
Sinnosuke
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Τετ Αύγ 24, 2016 12:23 am

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Sinnosuke » Παρ Ιαν 13, 2017 8:40 pm

Καλησπέρα,
Έχω κολλησει στο πρόβλημα millionaire της ενότητας 3.2 εδώ και αρκετό καιρό και θα ήθελα να ξέρω αν το πρόβλημα αναφέρεται σε κάποιο γνωστό αλγόριθμο ή τεχνική πέρα αυτών που γνωρίζω (DFS,BFS,Dijkstra,Bellman-Ford,Floyd-Warshall).Έως τώρα έχω προσπαθήσει να βρω κάποιο έξυπνο implementation του DFS αρχίζοντας απο ακμές με p_e>1/3.

Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Κηπουρίδης » Σάβ Ιαν 14, 2017 3:01 pm

Sinnosuke έγραψε:Καλησπέρα,
Έχω κολλησει στο πρόβλημα millionaire της ενότητας 3.2 εδώ και αρκετό καιρό και θα ήθελα να ξέρω αν το πρόβλημα αναφέρεται σε κάποιο γνωστό αλγόριθμο ή τεχνική πέρα αυτών που γνωρίζω (DFS,BFS,Dijkstra,Bellman-Ford,Floyd-Warshall).Έως τώρα έχω προσπαθήσει να βρω κάποιο έξυπνο implementation του DFS αρχίζοντας απο ακμές με p_e>1/3.
Είναι πολύυυ ενδιαφέρον πρόβλημα, δες εδώ: http://algs4.cs.princeton.edu/44sp/
Arbitrage detection.

Το σκεπτικό είναι ότι ΔΕΝ ξέρουμε να δουλεύουμε με γινόμενα ακμών, ξέρουμε όμως να δουλεύουμε με αθροίσματα ακμών (πχ το shortest path σημαίνει shortest sum των ακμών). Οπότε αφού ισχυέι log(a*b*c) = log(a) + log(b) + log(c), βάζοντας το λογάριθμο του βάρους αντί για το βάρος, μπορούμε πλέον να δουλέψουμε όπως γνωρίζουμε.

Ας ξαναδούμε τι γίνεται. Θέλαμε a*b*c*... > 1, που σημαίνει log(a*b*c*...) > log(1) = 0, άρα θέλουμε ένα θετικό κύκλο... ο bellman ford ξέρει να εντοπίζει αρνητικούς κύκλους, σίγουρα μπορείς να βρεις την τροποποίηση που χρειάζεται.

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να δεις είναι ότι ο Bellman Ford ζητάει μια πηγή και εντοπίζει αν αυτή η πηγή φτάνει σε αρνητικό κύκλο, ενώ εμείς θέλουμε να δούμε αν γενικά υπάρχει αρνητικός κύκλος. Θα αρκούσε να ξεκινούσαμε από έναν κόμβο που φτάνει σε όλους τους άλλους, αν υπήρχε τέτοιος. Όμως δεν είναι ανάγκη να υπάρχει, μπορείς να επιβάλλεις εσύ έναν!

Δεν ξεκαθάρισα όλες τις λεπτομέρειες γιατί θα το χαρείς πολύ να συνδέσεις εσύ τα κομμάτια. Εννοείται αν κάτι το προσπαθήσεις δυό-τρεις μέρες και δε σου βγει, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε περισσότερο!
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Sinnosuke
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Τετ Αύγ 24, 2016 12:23 am

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Sinnosuke » Δευ Ιαν 16, 2017 10:58 pm

Κηπουρίδης έγραψε:
Sinnosuke έγραψε:Καλησπέρα,
Έχω κολλησει στο πρόβλημα millionaire της ενότητας 3.2 εδώ και αρκετό καιρό και θα ήθελα να ξέρω αν το πρόβλημα αναφέρεται σε κάποιο γνωστό αλγόριθμο ή τεχνική πέρα αυτών που γνωρίζω (DFS,BFS,Dijkstra,Bellman-Ford,Floyd-Warshall).Έως τώρα έχω προσπαθήσει να βρω κάποιο έξυπνο implementation του DFS αρχίζοντας απο ακμές με p_e>1/3.
Είναι πολύυυ ενδιαφέρον πρόβλημα, δες εδώ: http://algs4.cs.princeton.edu/44sp/
Arbitrage detection.

Το σκεπτικό είναι ότι ΔΕΝ ξέρουμε να δουλεύουμε με γινόμενα ακμών, ξέρουμε όμως να δουλεύουμε με αθροίσματα ακμών (πχ το shortest path σημαίνει shortest sum των ακμών). Οπότε αφού ισχυέι log(a*b*c) = log(a) + log(b) + log(c), βάζοντας το λογάριθμο του βάρους αντί για το βάρος, μπορούμε πλέον να δουλέψουμε όπως γνωρίζουμε.

Ας ξαναδούμε τι γίνεται. Θέλαμε a*b*c*... > 1, που σημαίνει log(a*b*c*...) > log(1) = 0, άρα θέλουμε ένα θετικό κύκλο... ο bellman ford ξέρει να εντοπίζει αρνητικούς κύκλους, σίγουρα μπορείς να βρεις την τροποποίηση που χρειάζεται.

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να δεις είναι ότι ο Bellman Ford ζητάει μια πηγή και εντοπίζει αν αυτή η πηγή φτάνει σε αρνητικό κύκλο, ενώ εμείς θέλουμε να δούμε αν γενικά υπάρχει αρνητικός κύκλος. Θα αρκούσε να ξεκινούσαμε από έναν κόμβο που φτάνει σε όλους τους άλλους, αν υπήρχε τέτοιος. Όμως δεν είναι ανάγκη να υπάρχει, μπορείς να επιβάλλεις εσύ έναν!

Δεν ξεκαθάρισα όλες τις λεπτομέρειες γιατί θα το χαρείς πολύ να συνδέσεις εσύ τα κομμάτια. Εννοείται αν κάτι το προσπαθήσεις δυό-τρεις μέρες και δε σου βγει, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε περισσότερο!
Ευχαριστώ πολύ! Το έλυσα τελικά το πρόβλημα.

Απάντηση