Hellenico

Συζητήσεις για προετοιμασία για τον διαγωνισμό, online διαγωνισμούς, βιβλία προγραμματισμού και αλγορίθμων, και όλων των σχετικών.
alexandros
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Τετ Μαρ 17, 2010 7:20 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από alexandros »

Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος στο πρόβλημα με τα νουκλεοτίδια της ενότητας 1.3; Όσο και να προσπαθώ, μόνο τα 3 πρώτα testcases είναι σωστά.
sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από sotiris »

Και εμένα τα 3 πρώτα τεστ βγάζει σωστά. Φαντάζομαι που είναι το λάθος αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 385
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Κηπουρίδης »

Εμένα με έβγαζε 6 σωστά και μετά πρόσεξα το :
<< ώστε η τελική συμβολοσειρά να είναι περιοδική με περίοδο μικρότερη ή ίση του Κ >>
που πιστεύω ότι είναι το κλειδί σε όλη την υπόθεση .
Για κάποιο λόγο με παίδεψε απίστευτα αυτό το πρόβλημα ενώ τελικά η υλοποίησή του είναι πολύ απλή , ούτε 15 λεπτά δεν με πήρε . Καλή επιτυχία .
( Άσχετο , αλλά εξαιρετικό το DDD , έψαχνα 3 μέρες για κάποιον Debugger και δεν με έκανε κανένας , μέχρι που βγάλανε στο pdp.gr το διαγωνιστικό περιβάλλον και εντυπωσιάστικα με το πόσο εύχρηστος είναι )
Λύσεις θεμάτων ΠΔΠ: https://pdp-archive.github.io/
Μπούσουλας διαβάσματος ΠΔΠ: http://snf-800715.vm.okeanos.grnet.gr/PDP/
Tutorials: https://kallinikos.github.io/
Επίσημο forum ΠΔΠ: https://www.pdpforum.eu.org/forum/
Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 385
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Κηπουρίδης »

Παιδιά , δεν μπορώ , ας βοηθήσει κάποιος , θα τρελαθώ .
Ενότητα 1.5 - Κροκόδειλοι
Τα τελευταία 3 test υπερβαίνουν το χρονικό όριο .

Δεν ξέρω τι να κάνω ! Καμμιά ιδέα ;
Λύσεις θεμάτων ΠΔΠ: https://pdp-archive.github.io/
Μπούσουλας διαβάσματος ΠΔΠ: http://snf-800715.vm.okeanos.grnet.gr/PDP/
Tutorials: https://kallinikos.github.io/
Επίσημο forum ΠΔΠ: https://www.pdpforum.eu.org/forum/
Virus•Hacker•Kontos
Δημοσιεύσεις: 170
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 26, 2009 9:59 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Virus•Hacker•Kontos »

Ενώ τοπικα ειναι σωστες οι λυσεις στο 1.1 περνω "σφαλμα κατατμησης" σε ολες μου τις υποβολες και σε ολα τα test cases. Τελειωνω με newline επιστρεφω 0 και κλεινω τα αρχεία που ανοιγω.

Any help?
DFS Hole:
Spoiler: show
http://virushackerwhizkid.blogspot.com/ ... ze-it.html
DFS = Deep Freeze System
Είμαι σίγουρος ότι το πιστέψατε.
Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 385
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Κηπουρίδης »

Virus•Hacker•Kontos έγραψε:Ενώ τοπικα ειναι σωστες οι λυσεις στο 1.1 περνω "σφαλμα κατατμησης" σε ολες μου τις υποβολες και σε ολα τα test cases. Τελειωνω με newline επιστρεφω 0 και κλεινω τα αρχεία που ανοιγω.

Any help?
Σε ποιο πρόβλημα λες ;
Μήπως το αρχείο σου δεν είναι γραμμένο όπως το ζητάει ( το .out λέω ) . Το Linux κάνει διάκριση πεζών κεφαλαίων , πιθανότατα εκεί είναι το πρόβλημα .


+ Παιδιά , θέλω βοήθεια για το 1.5 , PLEASE !
Λύσεις θεμάτων ΠΔΠ: https://pdp-archive.github.io/
Μπούσουλας διαβάσματος ΠΔΠ: http://snf-800715.vm.okeanos.grnet.gr/PDP/
Tutorials: https://kallinikos.github.io/
Επίσημο forum ΠΔΠ: https://www.pdpforum.eu.org/forum/
chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Hellenico

Δημοσίευση από chris »

Εγώ είμαι στην 1.3 και θέλω 5 μονάδες για να προχωρήσω στην 1.4.
Στο Ταξινόμηση σειράς δεδομένων με τρία κλειδιά έχω πάρει 5/10.
Το Περιοδικές ακολουθίες νουκλεοτιδίων δεν το έχω αρχίσει, απλά γιατί δεν ξέρω τι να κάνω.

Κάποιο hint;

Τι περίπου λένε οι κροκόδιλοι;
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 385
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Κηπουρίδης »

@Chris , κι εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με τα νουκλεοτίδια . Πρόσεξε πολύ αυτό , δεν είναι απλά για να καταλάβεις τι σημαίνει περιοδικός , χρησιμοποίησέ το στον κώδικά σου :
Μια συμβολοσειρά μήκους Ν λέγεται περιοδική με περίοδο p αν ο i-οστός χαρακτήρας είναι ίσος με τον (i+p)-οστό χαρακτήρα για κάθε χαρακτήρα από τον πρώτο έως τον (Ν-p)-οστό .
Επίσης , αφού λύσεις αποκλειστικά και μόνο για περίοδο K , και βγάλεις κάποιες σωστές λύσεις , τροποποίησε ανάλογα τον κώδικά σου για να καλύψεις και το :
με περίοδο μικρότερη ή ίση του Κ .
Αυτά , αν έχεις κάποιο πρόβλημα πες μου .
Λύσεις θεμάτων ΠΔΠ: https://pdp-archive.github.io/
Μπούσουλας διαβάσματος ΠΔΠ: http://snf-800715.vm.okeanos.grnet.gr/PDP/
Tutorials: https://kallinikos.github.io/
Επίσημο forum ΠΔΠ: https://www.pdpforum.eu.org/forum/
Virus•Hacker•Kontos
Δημοσιεύσεις: 170
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 26, 2009 9:59 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Virus•Hacker•Kontos »

Virus•Hacker•Kontos έγραψε:Ενώ τοπικα ειναι σωστες οι λυσεις στο 1.1 περνω "σφαλμα κατατμησης" σε ολες μου τις υποβολες και σε ολα τα test cases. Τελειωνω με newline επιστρεφω 0 και κλεινω τα αρχεία που ανοιγω.

Any help?
Παιζει ρόλο αν ανοίγω το αρχείο με iostream?? Γιατι το ανοιγω με fopen...
DFS Hole:
Spoiler: show
http://virushackerwhizkid.blogspot.com/ ... ze-it.html
DFS = Deep Freeze System
Είμαι σίγουρος ότι το πιστέψατε.
Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 385
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Κηπουρίδης »

Virus•Hacker•Kontos έγραψε:
Virus•Hacker•Kontos έγραψε:Ενώ τοπικα ειναι σωστες οι λυσεις στο 1.1 περνω "σφαλμα κατατμησης" σε ολες μου τις υποβολες και σε ολα τα test cases. Τελειωνω με newline επιστρεφω 0 και κλεινω τα αρχεία που ανοιγω.

Any help?
Παιζει ρόλο αν ανοίγω το αρχείο με iostream?? Γιατι το ανοιγω με fopen...
Kι εγώ με fopen τα ανοίγω , δεν δημιουργεί πρόβλημα . Ακόμα δεν με είπες , σε ποιο πρόβλημα το παθαίνεις αυτό ;
Λύσεις θεμάτων ΠΔΠ: https://pdp-archive.github.io/
Μπούσουλας διαβάσματος ΠΔΠ: http://snf-800715.vm.okeanos.grnet.gr/PDP/
Tutorials: https://kallinikos.github.io/
Επίσημο forum ΠΔΠ: https://www.pdpforum.eu.org/forum/
Virus•Hacker•Kontos
Δημοσιεύσεις: 170
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 26, 2009 9:59 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Virus•Hacker•Kontos »

και στα δυο που εχω λυσει μεχρι τωρα.
time και goldbach...

Δεν με ενδιαφερει και πολυ να βρω το γιατι αλλα να ανοιξω και τα υπολοιπα προβληματα για προετοιμασία...
DFS Hole:
Spoiler: show
http://virushackerwhizkid.blogspot.com/ ... ze-it.html
DFS = Deep Freeze System
Είμαι σίγουρος ότι το πιστέψατε.
Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 385
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Κηπουρίδης »

To time.out έχει περίεργη δομή , πρόσεξε το τι γράφεις στο αρχείο , επειδή έχει άνω κάτω τελείες και τέτοια , οπότε μπορεί τελικά εκεί να τρώει το σφάλμα κατάτμησης . Και το goldbach ήταν ενδιαφέρον πρόβλημα , δοκίμασε να λύσεις και κανένα ακόμα ( αφού έτσι κι αλλιώς μόνο με δύο δεν περνάς ) κι αν έχεις το ίδιο πρόβλημα μπορώ να σε βοηθήσω .
Καμμιά βοήθεια για τους κροκόδειλους ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Λύσεις θεμάτων ΠΔΠ: https://pdp-archive.github.io/
Μπούσουλας διαβάσματος ΠΔΠ: http://snf-800715.vm.okeanos.grnet.gr/PDP/
Tutorials: https://kallinikos.github.io/
Επίσημο forum ΠΔΠ: https://www.pdpforum.eu.org/forum/
alexandros
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Τετ Μαρ 17, 2010 7:20 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από alexandros »

Κηπουρίδης έγραψε:Εμένα με έβγαζε 6 σωστά και μετά πρόσεξα το :
<< ώστε η τελική συμβολοσειρά να είναι περιοδική με περίοδο μικρότερη ή ίση του Κ >>
που πιστεύω ότι είναι το κλειδί σε όλη την υπόθεση .
Για κάποιο λόγο με παίδεψε απίστευτα αυτό το πρόβλημα ενώ τελικά η υλοποίησή του είναι πολύ απλή , ούτε 15 λεπτά δεν με πήρε . Καλή επιτυχία .
Η καλύτερη λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι η εξής:
  • Για κάθε p από το 1 έως το Κ:
    • Για κάθε χαρακτήρα i από τον 1ο έως τον (N-p)-οστό:
      • Θεώρησε ότι η συμβολοσειρά-περίοδος είναι η i έως i+p-1 και υπολόγισε τον αριθμό των αντικαταστάσεων
    Βρες την ελάχιστη τιμή και εκτύπωσέ την
Πού είναι το λάθος/τα λάθη;
Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 385
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από Κηπουρίδης »

Πρέπει να το κλείσεις ολόκληρο σε μια μεγάλη for που να ελατώνει το k ώστε να ελέγχεις και τις περιπτώσεις που το k είναι μικρότερο του K που σε δίνεται .
Επίσης δεν είναι σωστό το << θεώρησε ότι η συμβολοσειρά έχει περίοδο από i ως Ν-p >> . Γιατί να το θεωρήσεις αυτό ; Τώρα δεν ξέρω όμως κατά πόσο με επιτρέπεται να γράψω στο forum την λύση .... οκ , διαβάστε το με δική σας ευθύνη :P
Spoiler: show

Κώδικας: Επιλογή όλων

Για Κάθε i από Κ έως 1 ( βήμα -1 )
   ανταλλαγές = 0
   για κάθε j από 0 έως i
      αδενίνη = 0 , θυμίνη = 0 , γουανίνη = 0 , κυτοσίνη = 0
      μετρητής = 0
      για κάθε z από j έως Ν ( βήμα K )
         αν ( νουκλεοτίδια[z] = αδενίνη ) αδενίνη = αδενίνη + 1
         παρόμοια και για τα υπόλοιπα
         μετρητής = μετρητής + 1
      αδενίνη = μετρητής - αδενίνη
      παρόμοια και για τα υπόλοιπα
      μικρότερο = << το μικρότερο από τα νουκλεοτίδια που υπολογίσαμε 1 γραμμή πιο πάνω >>
      ανταλλαγές = ανταλλαγές + μικρότερο
   αν ( μικρότερη_ανταλλαγή > ανταλλαγές ) μικρότερη_ανταλλαγή = ανταλλαγές
Αυτά .....
Άκυρο για τους κροκόδειλους , λύθηκαν τελικά .
Λύσεις θεμάτων ΠΔΠ: https://pdp-archive.github.io/
Μπούσουλας διαβάσματος ΠΔΠ: http://snf-800715.vm.okeanos.grnet.gr/PDP/
Tutorials: https://kallinikos.github.io/
Επίσημο forum ΠΔΠ: https://www.pdpforum.eu.org/forum/
chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Hellenico

Δημοσίευση από chris »

Και εγώ έλυσα το dna με αργή λύση, άλλα δουλεύει. Τώρα είμαι στο τελυταίο της 1.4, όπου είναι ένα knapsack με τεμαχιασμό στο τέλος.
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.
errietta
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: Τετ Απρ 28, 2010 10:50 am
Επικοινωνία:

Re: Hellenico

Δημοσίευση από errietta »

Έχω πρόβλημα στο Κρυμμένος θησαυρός. Δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω βασικά αλλά άμα κάνω submit κάτι τυχαίο μου λέει ότι δεν μπορεί να βρει το output file όμως το πρόβλημα δεν λέει τίποτα για input & output file...

alexandros
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Τετ Μαρ 17, 2010 7:20 pm

Re: Hellenico

Δημοσίευση από alexandros »

errietta έγραψε:Έχω πρόβλημα στο Κρυμμένος θησαυρός. Δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω βασικά αλλά άμα κάνω submit κάτι τυχαίο μου λέει ότι δεν μπορεί να βρει το output file όμως το πρόβλημα δεν λέει τίποτα για input & output file...
Στο πρόβλημα αυτό δεν εργάζεσαι με αρχεία εισόδου-εξόδου. Σου παρέχεται μία βιβλιοθήκη με το όνομα hiddenlib, την οποία θα χρησιμοποιήσεις για να βρεις το πρόβλημα.

Παράδειγμα (λύση C/C++ για το πολύ 100 στοιχεία):

Κώδικας: Επιλογή όλων

#include "hiddenlib.h"

int main(){
    int N=getN();
    for(int i=1;i<=N;++i){
        if(ishidden(i)) break;
    }
    return 0;
}
tester
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 02, 2010 10:09 am

Re: Hellenico

Δημοσίευση από tester »

Παιδιά έχω κολλήσει στα νουκλεοτίδια. Η λύση μου βγάζει σωστά μόνο τα 3 πρώτα tests. Μήπως κάποιος γνωρίζει πού μπορώ να βρώ τα δεδομένα και την λύση του 4ου test case (ή κάποιου άλλου) ώστε να βρω που έχω το πρόβλημα;
chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Hellenico

Δημοσίευση από chris »

@tester:
Κηπουρίδης έγραψε:Πρέπει να το κλείσεις ολόκληρο σε μια μεγάλη for που να ελατώνει το k ώστε να ελέγχεις και τις περιπτώσεις που το k είναι μικρότερο του K που σε δίνεται .
;)
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.
tester
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 02, 2010 10:09 am

Re: Hellenico

Δημοσίευση από tester »

chris έγραψε:@tester:
Κηπουρίδης έγραψε:Πρέπει να το κλείσεις ολόκληρο σε μια μεγάλη for που να ελατώνει το k ώστε να ελέγχεις και τις περιπτώσεις που το k είναι μικρότερο του K που σε δίνεται .
;)
Το έχω κάνει αυτό.
Απάντηση