Το πως θα ελέγχει αν τρέχει σωστά είναι απλό, θα μετράει πόσες φορές καλείται η getn και αν η τελευταία της κλήση είναι με το x.
Δεν βλέπω ασάφειες...
Tο πλήθος των κινήσεων είναι το πλήθος των κύβων που θα μετακινηθούν. Πρέπει να βάλεις τους κύβους έτσι ώστε να καλύπτουν μία ορθογώνια επιφάνεια AxB που πρέπει να έχει εμβαδόν ίσο με N. Στην τελική διάταξη κανένας κύβος δεν θα πρέπει να βρίσκεται πάνω σε άλλον.alkhwarizmi έγραψε:Το τελευταίο θέμα της 1ης φάσης με τους κύβους (ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ) έχω την εντύπωση ότι έχει πολύ κακή εκφώνηση ή εγώ δεν μπορώ να καταλάβω κάτι πολύ προφανές. Δηλαδή ποιες είναι οι επιτρεπτές κινήσεις? Απλά παίρνω έναν κύβο και τον βάζω σε οποιοδήποτε κενό τετράγωνο? Παίζει ρόλο σε ποιο τετράγωνο θα βάλεις τον κύβο? δηλαδή πόσο θα απέχει από το τετράγωνο που ήταν?
Με τον τρόπο που παρουσιάζει το πρόβλημα εγώ καταλαβαίνω ότι το πλήθος των κινήσεων είναι το πλήθος των κύβων που θα μετακινηθούν , το οποίο προφανώς δεν ισχύει.
Άρα???
Έχω να ασχοληθώ αρκετό καιρό με το hellenico, άλλα αν θυμάμαι καλά αυτό ήταν greedy... Λύσε 1-2 testcases στο χαρτί και διάβασε προσεκτικά την εκφώνηση.panayotist έγραψε:Καλησπέρα,
μήπως μπορεί να με βοηθήσει κανείς στο πρόβλημα 3 της Ενότητας 1.1; Έχω λύσει τα 1,2,4 με 100% αλλά στο "Λήψη Αρχείων" δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω...
Ευχαριστώ
Πανεύκολο είναι, σκέψου απλά. Αν έχεις δελφίνια των 1, 2, 9 και 10 κιλών και πρέπει να τα βάλεις σε ζευγάρια, πως θα ελαχιστοποιήσεις το βάρος των φορτίων; Λογική θέλει.SOTIRIS έγραψε:δεν με βοήθησες καθόλου