Hellenico Training Contest #2
Hellenico Training Contest #2
Ψηθείτε για διαγωνισμό 16-18 Σεπτεμβρίου. Άντε να παίρνουμε μπρος σιγά-σιγά. 

Re: Hellenico Training Contest #2
Θα μπορούσε να γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου ή εάν γίνεται ακόμα πιο νωρίς;feedWARd έγραψε:Ψηθείτε για διαγωνισμό 16-18 Σεπτεμβρίου. Άντε να παίρνουμε μπρος σιγά-σιγά.
- mariosal
- Επικοινωνία:
Ψήθηκα, ανυπομονώ! 

- compileGuy
Είναι καλύτερα να ξεκινάμε απο πιο νωρίς
btw ψήθηκα και εγώ

btw ψήθηκα και εγώ

Δεν νομίζω ότι προλαβαίνω να τον ετοιμάσω τόσο σύντομα. Άσε που μπορεί να μην προλάβουν να ενημερωθούν όλοι όσοι θέλουν να πάρουν μέρος. Πάντως αν δεν μπορείς εκείνο το διάστημα ίσως να τον παρατείνω κατά μία μέρα.sotiris έγραψε:Θα μπορούσε να γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου ή εάν γίνεται ακόμα πιο νωρίς;feedWARd έγραψε:Ψηθείτε για διαγωνισμό 16-18 Σεπτεμβρίου. Άντε να παίρνουμε μπρος σιγά-σιγά.
ΟΚfeedWARd έγραψε:Δεν νομίζω ότι προλαβαίνω να τον ετοιμάσω τόσο σύντομα. Άσε που μπορεί να μην προλάβουν να ενημερωθούν όλοι όσοι θέλουν να πάρουν μέρος. Πάντως αν δεν μπορείς εκείνο το διάστημα ίσως να τον παρατείνω κατά μία μέρα.sotiris έγραψε:Θα μπορούσε να γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου ή εάν γίνεται ακόμα πιο νωρίς;feedWARd έγραψε:Ψηθείτε για διαγωνισμό 16-18 Σεπτεμβρίου. Άντε να παίρνουμε μπρος σιγά-σιγά.
H επισημη ανακοινωση:
http://hellenico.gr/contest/index.php?page=news&id=14
Θα παρω το ρισκο να πω οτι θα προσπαθησουμε να διοργανωνουμε εναν διαγωνισμο καθε μηνα.
Θα παρω το ρισκο να πω οτι θα προσπαθησουμε να διοργανωνουμε εναν διαγωνισμο καθε μηνα.
- zaxeilasfc
Αα μου ακουγεται ωραίο αυτό... Να μην ξεχνιώμαστε και να περιμένουμε την κάθε φάση... +1 feedWARdfeedWARd έγραψε:H επισημη ανακοινωση:
Τα θέματα αυτά θα προστεθούν και στο training site του hellenico;feedWARd έγραψε:H επισημη ανακοινωση:
+1 για το ρίσκο.
Πολύ ωραία προβλήματα
, ανυπομονώ για τον επόμενο μήνα!

Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.
Τα προβλήματα ήταν πολύ ωραία!Δυστυχώς δεν πρόλαβα να τα λύσω και τα 4 γιατί σε ένα με έφαγαν τα strings και οι δείκτες.
Πιστεύω τον άλλο μήνα καλύτερα. 

- compileGuy
Πολύ ωραία προβλήματα και φανταστικός διαγωνισμός. Συγχαρητήρια σε όλους που συμμετείχαν.
Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές και ανυπομονώ για τον επόμενο διαγωνισμο
ΥΓ: Κάποιος που κατέχει το debugging γίνεται να μου αναλύσει γιατι ο κώδικας που υπέβαλα για το cave πετάει Runtime Error

Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές και ανυπομονώ για τον επόμενο διαγωνισμο

ΥΓ: Κάποιος που κατέχει το debugging γίνεται να μου αναλύσει γιατι ο κώδικας που υπέβαλα για το cave πετάει Runtime Error

- Spoiler: show
1) Αναδρομική DFS με 300000 nodes.compileGuy έγραψε: ΥΓ: Κάποιος που κατέχει το debugging γίνεται να μου αναλύσει γιατι ο κώδικας που υπέβαλα για το cave πετάει Runtime Error![]()
2) Λίστα μέγιστου μεγέθους 300000 * 300000 = 90000000000 integers
- compileGuy
Νομιζω πως κανεις λάθος:chris έγραψε:1) Αναδρομική DFS με 300000 nodes.compileGuy έγραψε: ΥΓ: Κάποιος που κατέχει το debugging γίνεται να μου αναλύσει γιατι ο κώδικας που υπέβαλα για το cave πετάει Runtime Error![]()
Δεν έχω σε καθε dfs 300.000 nodes (απλα έχω τον αριθμο του κομβου

Στο πρόβλημα frog διαθέτετε λύση DP που να πιάνει 100?
Επίσης μπορεί κάποιος να αποδείξει γιατί δουλεύει πάντα η Greedy λύση;
- kernelpanic
@compileguy:
Ποιό είναι το μέγιστο βάθος της αναδρομικής κλήσης; Νομίζω στα περίπου 2ΜΒ στοίβας καίγεσαι
@pman:
Ποιά greedy;
ΥΓ:
Τελικά πόσο μεγάλη ήταν η μεγαλύτερη σειρά γραμμάτων στο compress που έπρεπε να αναγραφεί ολογράφως; Δε το έλεγε στην εκφώνηση
ΥΓ2:
Γεια στο κουράγιο του MC Hatz και του User που μας έστησαν κι άλλο διαγωνισμό, ειδικά για τα αστραπιαία αποτελέσματα
Ποιό είναι το μέγιστο βάθος της αναδρομικής κλήσης; Νομίζω στα περίπου 2ΜΒ στοίβας καίγεσαι

@pman:
Ποιά greedy;
ΥΓ:
Τελικά πόσο μεγάλη ήταν η μεγαλύτερη σειρά γραμμάτων στο compress που έπρεπε να αναγραφεί ολογράφως; Δε το έλεγε στην εκφώνηση

ΥΓ2:
Γεια στο κουράγιο του MC Hatz και του User που μας έστησαν κι άλλο διαγωνισμό, ειδικά για τα αστραπιαία αποτελέσματα

- Συνημμένα
-
- nico_9_2011.zip
- 4 προγράμματα, 3 γραμμές σχολίων :P
- (2.38 KiB) Μεταφορτώθηκε 1037 φορές
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κηπουρίδης την Τετ Ιούλ 10, 2024 7:09 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Λόγος: Το ποστ ανωνυμοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος χρήστη.
Λόγος: Το ποστ ανωνυμοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος χρήστη.
99 little bugs in the code,
99 bugs in the code,
Fix one bug,
Compile again,
104 little bugs in the code.
99 bugs in the code,
Fix one bug,
Compile again,
104 little bugs in the code.
Υπάρχει λύση O(1) νομίζω, αλλά γίνεται εύκολα O(N) αν βαριέσαι να ψάχνεις τύπους.sotiris έγραψε:Στο πρόβλημα frog διαθέτετε λύση DP που να πιάνει 100?
Δεν είμαι βέβαιος, αλλά νομίζω πως μια γρήγορη εξήγηση είναι αυτή:
- Spoiler: show
- compileGuy
@kernelpanic
Δεν νομιζω το πρόβλημα να είναι στο βάθος της dfs όσο σε λάθος σε δομή δεδομένων( vector ισως
). Σε κάθε αναδρομική κλήση δεσμεύει 5 bytes (4 + 1) οπότε σε καμιά περίπτωση δεν είναι θέμα .
Δεν νομιζω το πρόβλημα να είναι στο βάθος της dfs όσο σε λάθος σε δομή δεδομένων( vector ισως

Εννοώ πως μπορεί η αναδρομή να είναι πολύ μεγάλη στο (1). Στο (2) θέλω να πως πως αν κρατάς όλον τον γράφο πιθανώς να καίγεσαι από μνήμη. Παίρνεις Runtime Error και στα μικρά testcases;compileGuy έγραψε:Νομιζω πως κανεις λάθος:chris έγραψε:1) Αναδρομική DFS με 300000 nodes.compileGuy έγραψε: ΥΓ: Κάποιος που κατέχει το debugging γίνεται να μου αναλύσει γιατι ο κώδικας που υπέβαλα για το cave πετάει Runtime Error![]()
Δεν έχω σε καθε dfs 300.000 nodes (απλα έχω τον αριθμο του κομβου). Αντίθετα έχω εναν πίνακα με 300.000 θέσεις και συνολικα σε αυτες μπαίνουν ακόμα 2*Μ ints. Άρα έχω 300.000+200.000 = 500.000 θέσεις πίνακα.
- compileGuy
Μπα δεν είναι η μνήμη το θέμα. Το hellenico μου βγάζει "σφάλμα κατάτμησης"( που κατά κύριο λόγο είναι το πρόβλημα που δεν τυπώνει στο αρχείο εξόδου) . Μέτα από αυτό δοκίμασα τα testcases manually και είδα πως όντως δεν τύπωνε και κάπου έχω θέμα στην dfs . Λες να είναι όντως inf-loop στην dfs; ( παίζει ... )chris έγραψε:Εννοώ πως μπορεί η αναδρομή να είναι πολύ μεγάλη στο (1). Στο (2) θέλω να πως πως αν κρατάς όλον τον γράφο πιθανώς να καίγεσαι από μνήμη. Παίρνεις Runtime Error και στα μικρά testcases;compileGuy έγραψε:Νομιζω πως κανεις λάθος:chris έγραψε:1) Αναδρομική DFS με 300000 nodes.compileGuy έγραψε: ΥΓ: Κάποιος που κατέχει το debugging γίνεται να μου αναλύσει γιατι ο κώδικας που υπέβαλα για το cave πετάει Runtime Error![]()
Δεν έχω σε καθε dfs 300.000 nodes (απλα έχω τον αριθμο του κομβου). Αντίθετα έχω εναν πίνακα με 300.000 θέσεις και συνολικα σε αυτες μπαίνουν ακόμα 2*Μ ints. Άρα έχω 300.000+200.000 = 500.000 θέσεις πίνακα.
EDIT: Και ναι σε κάποια μικρά παίρνω Runtime-Error....