Δύναμη σε C ;

Ο τομέας μας. ;)
Απάντηση
chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Δύναμη σε C ;

Δημοσίευση από chris »

Έχει η C τελεστή δύναμης; Το ^ δεν λειτουργεί...
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

stathis
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 378
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 14, 2008 6:01 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: Δύναμη σε C ;

Δημοσίευση από stathis »

Αν θυμάμαι καλά υπάρχει στο math.h, αλλά ειναι function, pow();

Άβαταρ μέλους
costas
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: Δευ Φεβ 02, 2009 7:13 pm

Re: Δύναμη σε C ;

Δημοσίευση από costas »

κάνε include το "math.h" κ μετά χρησιμοποίησε την pow... κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

float x = pow(2.0, 3.0);
προσοχή όμως η δομή της pow είναι ως εξής: pow(double x, double y)...

ελπίζω να βοήθησα!

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Δύναμη σε C ;

Δημοσίευση από chris »

thanx!!!
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

stathis
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 378
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 14, 2008 6:01 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: Δύναμη σε C ;

Δημοσίευση από stathis »

Σωστός, είναι double :P

Άβαταρ μέλους
kernelpanic
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 8:16 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Δύναμη σε C ;

Δημοσίευση από kernelpanic »

Spoiler: show
Το κάνεις και μόνος σου...απλώς σκέψου πώς έμαθες τι είναι οι δυνάμεις. ;)
99 little bugs in the code,
99 bugs in the code,
Fix one bug,
Compile again,
104 little bugs in the code.

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Δύναμη σε C ;

Δημοσίευση από chris »

Ναι, φυσικά και μπορώ να κάνω ένα υποπρόγραμμα, αλλά ήλπιζα πως θα υπήρχε μια πιο απλή λύση...

:?
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

Άβαταρ μέλους
kernelpanic
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 8:16 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Δύναμη σε C ;

Δημοσίευση από kernelpanic »

Τι υποπρόγραμμα καλέ, δυο πράματα ακριβώς να πληκτρολογήσεις είναι...
Αλλιώς υπάρχει και η pow().
Να του το πώ ή δε πρέπει;
99 little bugs in the code,
99 bugs in the code,
Fix one bug,
Compile again,
104 little bugs in the code.

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Δύναμη σε C ;

Δημοσίευση από chris »

εεε; ένα for i<b [a^b] και ένα πολλαπλασιασμό a*a μέσα στο for...
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

Άβαταρ μέλους
eparon
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 18, 2008 8:04 pm
Τοποθεσία: Patra
Επικοινωνία:

Re: Δύναμη σε C ;

Δημοσίευση από eparon »

το ^ πρέπει να είναι το XOR αν θυμάμαι καλά
Εικόνα
Εικόνα

userresu
Δημοσιεύσεις: 191
Εγγραφή: Τρί Δεκ 16, 2008 9:53 pm

Re: Δύναμη σε C ;

Δημοσίευση από userresu »

Καλά θυμάσαι :P

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Δύναμη σε C ;

Δημοσίευση από thetrojan01 »

logical operators (λογικοί τελεστές):

Κώδικας: Επιλογή όλων

& AND
| OR
^ XOR
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Δύναμη σε C ;

Δημοσίευση από chris »

Thanx! :D

Πάντως το αποτέλεσμα είναι float, δέχεται όμως και integers... μόλις το δοκίμασα! ;)
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

Άβαταρ μέλους
kernelpanic
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 8:16 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Δύναμη σε C ;

Δημοσίευση από kernelpanic »

Σταθερές ή μεταβλητές;
99 little bugs in the code,
99 bugs in the code,
Fix one bug,
Compile again,
104 little bugs in the code.

Άβαταρ μέλους
dionyziz
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Παρ Μάιος 01, 2009 5:10 pm
Τοποθεσία: Αθήνα, Ελλάδα
Επικοινωνία:

Re: Δύναμη σε C ;

Δημοσίευση από dionyziz »

chris έγραψε:εεε; ένα for i<b [a^b] και ένα πολλαπλασιασμό a*a μέσα στο for...
Αυτό όμως δε δουλεύει για αρνητικές δυνάμεις. Try harder :)

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Δύναμη σε C ;

Δημοσίευση από thetrojan01 »

ούτε για κλασματικές.
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

Virus•Hacker•Kontos
Δημοσιεύσεις: 170
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 26, 2009 9:59 pm

Re: Δύναμη σε C ;

Δημοσίευση από Virus•Hacker•Kontos »

Η pow καλυπτει, αν και δεν την εχω χρησιμοποιησει σε C αλλα μονο σε PHP, οπου πιανει ολες τις τιμες.
Οσο για το "χειροκινητο" δεν νομιζω πως ειναι και πολύ βολικό...
http://cplusplus.com Ουπς, ξεχασα ειναι σκετη C... :oops: ...
DFS Hole:
Spoiler: show
http://virushackerwhizkid.blogspot.com/ ... ze-it.html
DFS = Deep Freeze System
Είμαι σίγουρος ότι το πιστέψατε.

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Δύναμη σε C ;

Δημοσίευση από chris »

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που άνοιξα το θέμα, έχω χρησιμοποιήσει την pow() δεκάδες φορές. Σας ευχαριστώ όλους πάντως :)
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

Virus•Hacker•Kontos
Δημοσιεύσεις: 170
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 26, 2009 9:59 pm

Re: Δύναμη σε C ;

Δημοσίευση από Virus•Hacker•Kontos »

Ποπο, τωρα το παρατηρησα...!!! Ελεος.
DFS Hole:
Spoiler: show
http://virushackerwhizkid.blogspot.com/ ... ze-it.html
DFS = Deep Freeze System
Είμαι σίγουρος ότι το πιστέψατε.

Απάντηση