"Τεχνική" Λεπτομέρεια στον ΠΔΠ

Ο τομέας μας. ;)
Απάντηση
jimDim
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 30, 2010 11:07 am

"Τεχνική" Λεπτομέρεια στον ΠΔΠ

Δημοσίευση από jimDim » Πέμ Δεκ 30, 2010 11:27 am

Γεια σας παιδιά και καλές γιορτές,

Έφτιαξα το πρόγραμμα της Α φάσης σε C (23ος πδπ). Ήθελα να ρωτήσω όμως το εξής:

Κατα την αξιολήγηση σε ποιο "φάκελο" θα μεταγλωτιστεί το πρόγραμμα;
Συγκεκριμένα χρησιμοποίησα την ακόλουθη εντολή στο σύστημά μου (Windows)

fin = fopen("c:\\TC\\PDP\\profit.in", "r");

Η διαδρομή δίσκου σε ποιον φάκελο πρέπει να αναφέρεται για να είναι έγκυρη η παραπάνω εντολή στο δικό τους σύστημα;

Ή μήπως θα πρέπει να φτιάξω ξανά το πρόγραμμα με τέτοιο τρόπο ώστε να διαβάζει
το αρχείο profit.in από τον φάκελο στον οποίο εκετελέιται.(το ίδιο το πρόγραμμα)
[ τρέχοντα κατάλογο / current directory ] :?: (μήπως ξέρετε και πως αυτό γίνεται;)

Δημήτρης

Άβαταρ μέλους
kernelpanic
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 8:16 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: "Τεχνική" Λεπτομέρεια στον ΠΔΠ

Δημοσίευση από kernelpanic » Πέμ Δεκ 30, 2010 4:07 pm

Οι συναρτήσεις της stdio.h θεωρούν ως τρέχον directory αυτό στο οποίο εκτελείται το πρόγραμμα.
Το αρχείο εισόδου θα βρίσκεται στον ίδιο φάκελο, και εκεί πρέπει να είναι και το αρχείο εξόδου.

Εν συντομία,

Κώδικας: Επιλογή όλων

fin=fopen("profit.in","r");
fout=fopen("profit.out","w");
Υπάρχουν συναρτήσεις για ν'αλλάξεις το τρέχον directory που βλέπει το πρόγραμμα, αλλά απαγορεύεται κάθε προσπάθεια εξερεύνησης ή δημιουργίας άσχετου αρχείου/φακέλου, για λόγους ασφαλείας.

Παρεμπιπτόντως, πολύ καλή ερώτηση.
99 little bugs in the code,
99 bugs in the code,
Fix one bug,
Compile again,
104 little bugs in the code.

jimDim
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 30, 2010 11:07 am

Re: "Τεχνική" Λεπτομέρεια στον ΠΔΠ

Δημοσίευση από jimDim » Πέμ Δεκ 30, 2010 6:55 pm

Ευχαριστώ για την ταχύτατη απάντηση! :D
Ειλικρεινά δεν μου πέρασε από το μυαλο! Προσπαθώ ... να "μετανατεύσω" στην C αφού η Java δεν υποστηρίζεται από τον ΠΔΠ ... αλλά όπως διαπιστώνω έχω αυτά τα "μικροπροβλήματα".

Και πάλι ευχαριστώ!

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: "Τεχνική" Λεπτομέρεια στον ΠΔΠ

Δημοσίευση από chris » Πέμ Δεκ 30, 2010 7:04 pm

jimDim έγραψε:Ευχαριστώ για την ταχύτατη απάντηση! :D
Ειλικρεινά δεν μου πέρασε από το μυαλο! Προσπαθώ ... να "μετανατεύσω" στην C αφού η Java δεν υποστηρίζεται από τον ΠΔΠ ... αλλά όπως διαπιστώνω έχω αυτά τα "μικροπροβλήματα".

Και πάλι ευχαριστώ!
Η Java δεν είναι γλώσσα του IOI για πολλούς λόγους και για αυτό δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις, δεν είναι πρωτοβουλία του ΠΔΠ να μην συμπεριλάβει την Java στις γλώσσες του διαγωνισμού.

Λογικά πάντως και στην java αν προσπαθήσεις να ανήξεις ένα αρχείο file.in θα προσπαθήσει να το βρεί στο working directory που θα είναι ο φάκελος του προγραμμάτος. Όπως και αν έδινες ./file.in, δηλαδή.

Και σχεδόν το ξέχασα, καλωσήρθες :).
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

jimDim
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 30, 2010 11:07 am

Re: "Τεχνική" Λεπτομέρεια στον ΠΔΠ

Δημοσίευση από jimDim » Παρ Δεκ 31, 2010 11:10 am

:D

Απάντηση