Περί Debugging

Ο τομέας μας. ;)
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Περί Debugging

Δημοσίευση από Κηπουρίδης » Τρί Ιούλ 06, 2010 1:18 am

Πώς κάνετε debugging , με ποιο εργαλείο , και τα λοιπά .
Στη διάθεσή σας έχετε μόνο ένα .cpp αρχείο ( γιατί το Anjuta ζητάει κάτι περίεργα και δεν το καταλαβαίνω ) .
Όσοι δεν ξέρουν , να πούνε τι ζητάνε από έναν Debugger ....
( αφορμή ψάχνω να μιλήσω , αύριο , για τον DDD ) .
Εικόνα

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Περί Debugging

Δημοσίευση από chris » Τρί Ιούλ 06, 2010 10:21 am

Όταν λύνω προβλήματα στο σπίτι, gdb. Σε διαγωνισμούς printf ή stl::cout, απλά και γρήγορα :P
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Περί Debugging

Δημοσίευση από thetrojan01 » Τρί Ιούλ 06, 2010 1:42 pm

Διαφώνισε αν θες chris, αλλά εγώ όταν είχα endless loop στο citycirc ΜΟΝΟ ο gdb με βοήθησε τελικά.

Που λες, Κηπουρίδη, κούκλε και μαμάτο παιδί, gdb, ή το front end του μέσω του Qt-Creator. Αν και μέσα στην καμπίνα στο καράβι που γυρνούσα απ' την Αθήνα δοκίμασα και τον ddd... δε ξέρω κάπου κολλούσα αλλά είναι πολύ όμορφο front end.

ΥΓ. @chris: you mean std::cout, right?

[EDIT]Αν και τώρα που τον είδα λίγο πρόχειρα, κι ο Nemiver πολύ καλός δείχνει για απλές περιπτώσεις...
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Περί Debugging

Δημοσίευση από chris » Τρί Ιούλ 06, 2010 7:40 pm

thetrojan01 έγραψε:ΥΓ. @chris: you mean std::cout, right?
lol, όχι εννοώ stl, είναι ένα δικό μου φοβερό γαμάτο namespace το οποίο έχει ένα αντίγραφο της cout, φυσικά κλάσεις ανώτερο!
Spoiler: show
Αστειεύομαι, απλά πείραξα την iostream
Spoiler: show
Αστειεύομαι, λάθος έκανα :P
edit: lol, γιατί δεν δουλεύει το spoiler μέσα σε spoiler; :O
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Περί Debugging

Δημοσίευση από thetrojan01 » Τρί Ιούλ 06, 2010 8:30 pm

chris έγραψε:
Spoiler: show
Αστειεύομαι, απλά πείραξα την iostream
Spoiler: show
Αστειεύομαι, λάθος έκανα :P
edit: lol, γιατί δεν δουλεύει το spoiler μέσα σε spoiler; :O
Όντως, μλκία...
Θα το κοιτάξω αν μπορώ να κάνω κάτι...
------
Κατέληξα:
ΔΕΝ μπορώ να κάνω κάτι. :roll:

-----

και για να απαντήσω...
γιατί το σύστημα του phpbb για το bbcode αντιστοιχίζει το πρώτο /spoiler που θα βρει με το πρώτο
Spoiler: show
που το άνοιξε...
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: Περί Debugging

Δημοσίευση από sotiris » Τετ Ιούλ 07, 2010 11:21 am

Λογικό να μην δουλεύει, αφού ο αλγόριθμος κοιτάει να κλείσει το 1o spoiler όχι αυτό που βρήκε με το αμέσως [/Spoiler]
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Περί Debugging

Δημοσίευση από thetrojan01 » Τετ Ιούλ 07, 2010 11:57 am

sotiris έγραψε:Λογικό να μην δουλεύει, αφού ο αλγόριθμος κοιτάει να κλείσει το 1o spoiler όχι αυτό που βρήκε με το αμέσως [/Spoiler]
1ον, για testing μπορείς να πατάς 'Προεπισκόπηση' αντί για 'Υποβολή'... διαφορετικά δε λέγεται δοκιμή αλλά spamming... καθώς επίσης και αντί για doubleposting να πατάς το κουμπάκι edit ;)
[meaningless post deleted]

2ον, αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε πέραν από να βάλουμε ένα έξτρα MOD για Spoilers, είναι να κάνουμε 2 διαφορετικά tags για spoiler ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ?!?! :ugeek:

3ον... παρακαλώ... /offtopic, respect Κηπουρίδης ;)
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Περί Debugging

Δημοσίευση από chris » Τετ Ιούλ 07, 2010 2:17 pm

@tt1, απλά το ανέφερα, είναι σπαστικό άλλα δεν χάθηκε και ο κόσμος, έτσι και αλλιώς δεν μιλάμε και για κάποιο μεγάλο φόρουμ όπου χρειάζετια συχνά...

Πάντως θα έπρεπε να δουλεύει, το ονομάζω phpBB bug :O
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Περί Debugging

Δημοσίευση από Κηπουρίδης » Τετ Ιούλ 07, 2010 8:53 pm

Ξεφύγαμε λίγο ; DDD και ξερό ψωμί , αλλά τελικά βαριέμαι να μιλήσω . Απλά να πω να τον δοκιμάσετε . Έψαχνα Debugger κοντά δύο μήνες , είχα αλλάξει από Gnome σε KDE μόνο και μόνο γιατί είχα ακούσει για έναν καλό Debugger που είχε εκεί και τελικά μόνο τον DDD μπόρεσα να δουλέψω κι είμαι ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ . Απλά μην κάνετε ποτέ undisplay στις variables ( ειδικά στην i ) γιατί μετά σε όποιο πρόγραμμα και να ανοίξετε , δεν θα την δείχνει !
Και θέλει ψάξιμο για να την επαναφέρεις ( από ένα αρχείο init νομίζω .... ) .
Κατά τα άλλα , κατανοητότατος , πανεύκολος , ολοκληρωμένος .
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Περί Debugging

Δημοσίευση από thetrojan01 » Πέμ Ιούλ 08, 2010 1:02 am

TOPIC SPLITTED: http://www.pdpforum.eu.org/forum/viewto ... ?f=9&t=178

Κηπουρίδη, το θέμα δικό σου!!! :lol: Να σε πω, αλήθεια, τον Nemiver τον δοκίμασες;
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Περί Debugging

Δημοσίευση από Κηπουρίδης » Πέμ Ιούλ 08, 2010 7:43 am

Μπα , δεν τον έχω δει . Αξίζει λες ;
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Περί Debugging

Δημοσίευση από thetrojan01 » Πέμ Ιούλ 08, 2010 10:02 am

Κηπουρίδης έγραψε:Μπα , δεν τον έχω δει . Αξίζει λες ;
Δες τον και πόσταρε τη γνώμη σου έτσι ώστε να διευκολύνεις και άλλους (ακόμα κ αυτούς που απλά googlάρουν και πέφτουν στο φόρουμ)
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

Απάντηση