Το παιχνιδι σας..!

Ο τομέας μας. ;)
Virus•Hacker•Kontos
Δημοσιεύσεις: 170
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 26, 2009 9:59 pm

Το παιχνιδι σας..!

Δημοσίευση από Virus•Hacker•Kontos » Πέμ Νοέμ 26, 2009 10:49 pm

Εχετε φτιαξει δικο σας παιχνιδι με γλωσσα προγραμματισμου? (Αν ειναι DirectX - XNA ακομα καλυτερα...)
Αν ναι ανεβαστε ενα link για να το δουν και οι αλλοι...


Τωρα θυμηθηκα το πρωτο πρωτο πρωτο μου προγραμμα... Οταν ακομα δεν μπορουσα να γραφω αρκετα γρηγορα και ηθελα...!
Spoiler: show

Κώδικας: Επιλογή όλων

void main()
{
printf("8");
getch();
printf("e");
getch();
printf("l");
getch();
printf("w");
getch();
printf(" ");
getch();
printf("n");
getch();
printf("a");
getch();
printf(" g");
getch();
printf("r");
getch();
printf("a");
getch();
printf("f");
getch();
printf("w");
getch();
printf(" g");
getch();
printf("r");
getch();
printf("i");
getch();
printf("go");
getch();
printf("ra");
getch();
}
Ημουν περιφανος για αυτο το προγραμμα..!


Το ονειρο μου εγινε πραγματικοτητα φετος το καλοκαιρι (3 χρονια απο τοτε) οταν με τη βοηθεια του DLL του πρωην δασκαλου μου Jolt3D (δυστυχως εφιγε για να σπουδασει... :( ) καταφερα να φτιαξω το Island Jumping.!
http://www.mediafire.com/?zyntyznyzmm

Οριστε. Ειναι και Version 1.1!
DFS Hole:
Spoiler: show
http://virushackerwhizkid.blogspot.com/ ... ze-it.html
DFS = Deep Freeze System
Είμαι σίγουρος ότι το πιστέψατε.

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Το παιχνιδι σας..!

Δημοσίευση από thetrojan01 » Σάβ Νοέμ 28, 2009 11:49 pm

σίγουρα δε θα ήσουν τόσο περίφανος αν αυτό είναι το πρόγραμμά σου, γιατί ξεχνάς να κάνεις include κάποιες βιβλιοθήκες... cstdio/stdio.h ας πούμε. :ugeek:
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

Virus•Hacker•Kontos
Δημοσιεύσεις: 170
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 26, 2009 9:59 pm

Re: Το παιχνιδι σας..!

Δημοσίευση από Virus•Hacker•Kontos » Κυρ Νοέμ 29, 2009 12:50 pm

Το θεωρισα περριτο γιατι το μονο που ηθελα ηταν να δειξω τη δομη του προγραμματος οχι να το ξαναγραψω ολολκηρο...
DFS Hole:
Spoiler: show
http://virushackerwhizkid.blogspot.com/ ... ze-it.html
DFS = Deep Freeze System
Είμαι σίγουρος ότι το πιστέψατε.

sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: Το παιχνιδι σας..!

Δημοσίευση από sotiris » Κυρ Νοέμ 29, 2009 11:21 pm

Με ανάπτυξη παιχνιδιών έχω ασχοληθεί αρκετά. Μερικά παραδείγματα που έχω κάνει είναι
1)Τρίλιζα
2)Strategy game(beta version)
3)Air-hockey
4)Pacman
5)Ναρκαλιευτή
6)3d παιχνίδι στο οποίο ισχύει η βαρύτητα , οι συγκρούσεις αντικειμένων , φόρτωση μοντέλων από προγράμματα μοντελοποίησης , χρήση gamepad για την κίνηση του χαρακτήρα με αναλογικά και επίσης και τα άλλα κουμπιά για άλλα συμβάντα , υπάρχει περιστροφή γύρω από την κάμερα και υπάρχει και μενού για items και κλπ.
7)Top secret!!!!!!! Σε λίγο καιρό στην κυκλοφορία ως online παιχνίδι
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Το παιχνιδι σας..!

Δημοσίευση από thetrojan01 » Δευ Νοέμ 30, 2009 3:25 am

Τα μόνα παιχνίδια που έχω κάνει είναι 2:

1 σε C++ (random number guessing game, κλασικά!),
1 σε GW-BASIC/BASICA (Μαλακία και καλά κρυμμένος θυσαυρός και έτσι).

Κώδικας: Επιλογή όλων

int number = rand()%1000+1;
cout << "Mantepste enan arithmo metaksy 1-1000. " << endl;
cin >> guess;

	while(guess != number)
	{
		if(guess > number)
		{
			cout << "Ooopa magka, kateva! ";
			cin >> guess;
		}
		else if(guess<number)
		{
			cout << "Aneva ligo re " << endl;
			cin >> guess;
		}
	}
	cout<<"Ante re, epitelous kati vrikes!" << endl;
αυτό σαν κύριο σώμα, με μια do while και μία boolean μεταβλητή για αν ήθελε ο παίκτης να ξαναέπαιζε (σπάνιο φαινόμενο, αλλά το χα βάλει τότε :lol: )


Εκείνο στη GW-B το χω χαμένο νομίζω, αν και ήταν πολλές γραμμές και πολλά SUBs.... Παλιές καλές εποχές...
Spoiler: show
ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ! :!: :evil:
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Το παιχνιδι σας..!

Δημοσίευση από Κηπουρίδης » Τρί Μαρ 02, 2010 5:10 pm

Ένα παιχνίδι με χαρτιά σε Visual Basic :lol:
400 γραμμές κώδικα , το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχω φτιάξει ......
Δηλώνω πολύ περύφανος που το έκανα , γιατί ( ακόμα κι αν δεν το πιστεύετε , εγώ δεν το πίστευα ) κατάφερα να το παίξω , ενώ νόμιζα ότι θα είναι απαίσιο σαν παιχνίδι κι ότι απλά θα με έκανε καλό για να μάθω να προγραμματίζω 8-) .
Εικόνα

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Το παιχνιδι σας..!

Δημοσίευση από chris » Τρί Μαρ 02, 2010 7:42 pm

Μια τρίλιζα και ένα pacman, σε C++ χρησιμοποιόντας SDL. Τρελές δημιουργίες!
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

Άβαταρ μέλους
Κηπουρίδης
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 5:05 pm

Re: Το παιχνιδι σας..!

Δημοσίευση από Κηπουρίδης » Τρί Μαρ 02, 2010 8:29 pm

Ε , τρίλιζα έχω κάνει κι εγώ :lol: . Σε C .
Απλά ήταν τραγική !!!!
Νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι νικητής είναι ο Σωτήρης ε ; Αλήθεια , σε ποια γλώσσα το έκανες εσύ τα προγράμματα που ανέφερες Σωτήρη ;
Εικόνα

stathis
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 377
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 14, 2008 6:01 pm
Τοποθεσία: Χανιά
Επικοινωνία:

Re: Το παιχνιδι σας..!

Δημοσίευση από stathis » Τετ Μαρ 03, 2010 2:58 pm

@SOTIRIS: κι εγώ ξέρω να καλώ συναρτήσεις από game engine libraries. :o

sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: Το παιχνιδι σας..!

Δημοσίευση από sotiris » Πέμ Μαρ 04, 2010 4:09 pm

Στάθη δεν χρησιμοποιώ καμιά έτοιμη game-engine εάν θες να ξέρεις.

Κηπουρίδη ,
1)Τρίλιζα γράφτηκε σε C++ με SDL
2)Strategy game(beta version) γράφτηκε σε C++ με SDL
3)Air-hockey γράφτηκε σε C++ με SDL
4)Pacman γράφτηκε σε C++ με SDL
5)Ναρκαλιευτή γράφτηκε σε C++ με SDL
6) 3d παιχνίδι γράφτηκε σε C++ με SDL και OpenGL
7)online παιχνίδι www.basketpro.eu (μου πήρε 8 μήνες να το τελειώσω) το οποίο είναι συνδυασμός από γλώσσες γράφτηκε σε Html,JavaScript,Php,ActionScript,Ajax,Css και για βάση δεδομένων έχει mysql
Εικόνα

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Το παιχνιδι σας..!

Δημοσίευση από chris » Σάβ Μαρ 06, 2010 9:53 pm

stathis έγραψε:@SOTIRIS: κι εγώ ξέρω να καλώ συναρτήσεις από game engine libraries. :o
:evil: Ηρέμησε δρακουμέλ! :evil:
Και τα δικά μου games είναι τραγικά... :(

Γενικό πρόβλημα, που το πετάω εδώ:
Όποτε αρχίζω ένα project, όχι game απαραίτητα, απλά το παρατάω μετά από 2-3 μέρες ενασχόλησης (10+ ώρες την ημέρα) μαζί του. Συνεχώς. Τι να κάνω;
Spoiler: show
Θα γίνω υδραυλικός!
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

Virus•Hacker•Kontos
Δημοσιεύσεις: 170
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 26, 2009 9:59 pm

Re: Το παιχνιδι σας..!

Δημοσίευση από Virus•Hacker•Kontos » Δευ Μαρ 08, 2010 4:10 pm

Και εγω ρε γμτ... Και σαν να μην φτανει αυτο, μετα λεω: ποπο παλι δεν εχω τι να κανω στον υπολογιστη. Πρεπει να βρω καμια ιδεα για προγραμματισμο να ασχολουμαι...
DFS Hole:
Spoiler: show
http://virushackerwhizkid.blogspot.com/ ... ze-it.html
DFS = Deep Freeze System
Είμαι σίγουρος ότι το πιστέψατε.

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Το παιχνιδι σας..!

Δημοσίευση από thetrojan01 » Πέμ Μαρ 11, 2010 11:43 pm

chris έγραψε:
Spoiler: show
Θα γίνω υδραυλικός!
Κοίτα, το είχαμε συζητήσει αυτό και live και είχα αποφασίσει κι εγώ να κάνω ένα τέτοιο επάγγελμα.... χμμ... πλακατζής ή σοβατζής, what about that? :lol:
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

errietta
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: Τετ Απρ 28, 2010 10:50 am
Επικοινωνία:

Re: Το παιχνιδι σας..!

Δημοσίευση από errietta » Τετ Απρ 28, 2010 3:59 pm

Εγώ έχω φτιάξει ένα browser game (με αρκετούς χρήστες!) σε PHP & javascript (μπορείτε να το δείτε στο pokemonlake.com αν θέλετε). Μην παραπονεθείτε για το design, το φτιάχνω τώρα!


chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Το παιχνιδι σας..!

Δημοσίευση από chris » Τετ Απρ 28, 2010 5:49 pm

errietta έγραψε:Εγώ έχω φτιάξει ένα browser game (με αρκετούς χρήστες!) σε PHP & javascript (μπορείτε να το δείτε στο pokemonlake.com αν θέλετε). Μην παραπονεθείτε για το design, το φτιάχνω τώρα!
Ουάο, πολύ εντυπωσιακό και φένεται να έχει πολύ κίνηση, congratz :)
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

errietta
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: Τετ Απρ 28, 2010 10:50 am
Επικοινωνία:

Re: Το παιχνιδι σας..!

Δημοσίευση από errietta » Τετ Απρ 28, 2010 7:31 pm

chris έγραψε:
errietta έγραψε:Εγώ έχω φτιάξει ένα browser game (με αρκετούς χρήστες!) σε PHP & javascript (μπορείτε να το δείτε στο pokemonlake.com αν θέλετε). Μην παραπονεθείτε για το design, το φτιάχνω τώρα!
Ουάο, πολύ εντυπωσιακό και φένεται να έχει πολύ κίνηση, congratz :)
Ευχαριστώ! Περίμενε όμως να δεις και το νέο design :p αν και με design δεν ασχολούμαι ιδιαιτερα (σχεδόν καθόλου) προτιμώ το προγραμματιστικώ μέρος


sotiris
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: Τρί Φεβ 10, 2009 9:49 pm

Re: Το παιχνιδι σας..!

Δημοσίευση από sotiris » Τετ Απρ 28, 2010 9:04 pm

Έκανα εγγραφή να δω πως είναι. Καλό φαίνεται αλλά δεν μπορώ να πω πως ότι εντυπωσιάστικα κιόλας. Απέχει πάρα πολύ από το original game (από ότι θυμάμαι) . Αλήθεια πόσο καιρό σου πήρε να το φτιάξεις? Θα πρέπει να σου πήρε αρκετό χρόνο, μέχρι να βρεις τις εικόνες για κάθε παίκτη , maps κλπ.
Εικόνα

chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Το παιχνιδι σας..!

Δημοσίευση από chris » Τετ Απρ 28, 2010 10:09 pm

Και εγώ έπαιζα pokemon στο gameboy μου κάποτε... σνίφ... :cry:
Έχω εντυπωσιαστεί και από το παιχνίδι, άλλα πιο πολύ από το pokemonlake σαν συνολική εικόνα, με την community και τον μεγάλο αριθμό παικτών, που δεν πρέπει να είναι έυκολο να δημιουργηθεί και ακόμα περισσότερο να συντηρηθεί.
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

errietta
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: Τετ Απρ 28, 2010 10:50 am
Επικοινωνία:

Re: Το παιχνιδι σας..!

Δημοσίευση από errietta » Τετ Απρ 28, 2010 10:33 pm

chris έγραψε:Και εγώ έπαιζα pokemon στο gameboy μου κάποτε... σνίφ... :cry:
Έχω εντυπωσιαστεί και από το παιχνίδι, άλλα πιο πολύ από το pokemonlake σαν συνολική εικόνα, με την community και τον μεγάλο αριθμό παικτών, που δεν πρέπει να είναι έυκολο να δημιουργηθεί και ακόμα περισσότερο να συντηρηθεί.
Ευχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πριν λίγο καιρό είχα φοβερά προβλήματα με την mysql (μου έτρωγε όλο το CPU λόγο της μεγάλης κίνησης) αλλά ευτυχώς με βοήθησε κάποιος απ' το freenode να την κάνω optimise :)


Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Το παιχνιδι σας..!

Δημοσίευση από thetrojan01 » Τετ Απρ 28, 2010 11:54 pm

errietta έγραψε:
chris έγραψε:Και εγώ έπαιζα pokemon στο gameboy μου κάποτε... σνίφ... :cry:
Έχω εντυπωσιαστεί και από το παιχνίδι, άλλα πιο πολύ από το pokemonlake σαν συνολική εικόνα, με την community και τον μεγάλο αριθμό παικτών, που δεν πρέπει να είναι έυκολο να δημιουργηθεί και ακόμα περισσότερο να συντηρηθεί.
Ευχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πριν λίγο καιρό είχα φοβερά προβλήματα με την mysql (μου έτρωγε όλο το CPU λόγο της μεγάλης κίνησης) αλλά ευτυχώς με βοήθησε κάποιος απ' το freenode να την κάνω optimise :)
Για να καταλάβω... πού hostάρεις το site?!? :shock:
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

Απάντηση