Help!

Ζητήστε βοήθεια για θέματα υπολογιστών, προγραμμάτων, και λοιπά απο άλλους χρήστες
Απάντηση
errietta
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: Τετ Απρ 28, 2010 10:50 am
Επικοινωνία:

Help!

Δημοσίευση από errietta » Κυρ Ιουν 20, 2010 10:04 am

Χρησιμοποιώ Ubuntu 10.04 και έχω ένα πρόβλημα: όταν πατάω ctrl + alt + F1 για να πάω σε κάποιο tty η οθόνη κλείνει (ή απλώς γίνεται μαύρη και δεν μου εμφανίζει απολίτως τίποτα) ενώ στο gui φένεται να δουλεύει ok. Η κάρτα είναι κάπως αρχαία ATI Technologies Inc RS690M [Radeon X1200 Series]. Any ideas?


chris
Δημοσιεύσεις: 528
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 9:27 am

Re: Help!

Δημοσίευση από chris » Κυρ Ιουν 20, 2010 4:07 pm

ctrl - alt - F2 και login από εκεί θα έπρεπε να δουλεύει και με ένα γουγλινγκ 30 δευτερολέπτων βλέπω πως το

Κώδικας: Επιλογή όλων

sudo modprobe vga16fb
sudo modprobe fbcon
έχει λύσει τα προβλήματα πολλών.
Μετα από 397 δημοσιεύσεις, έβαλα και υπογραφή.

errietta
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: Τετ Απρ 28, 2010 10:50 am
Επικοινωνία:

Re: Help!

Δημοσίευση από errietta » Κυρ Ιουν 20, 2010 5:41 pm

Δωκίμασα αυτές τις εντολές αλλά ακόμα μου φέρνει μαύρη οθόνη. Το κάνει σε όλουσ τους συνδιασμους ctrl + alt + f εχτώς βέβαια απο το f7 που είναι το gui


Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Help!

Δημοσίευση από thetrojan01 » Κυρ Ιουν 20, 2010 9:24 pm

Το είχα κι εγώ, Ερριέτα, στο λάπτοπ παλιότερα με άλλη έκδοση του Ubuntu.

Έχεις εγκαταστήσει τα drivers της ATI?
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

errietta
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: Τετ Απρ 28, 2010 10:50 am
Επικοινωνία:

Re: Help!

Δημοσίευση από errietta » Δευ Ιουν 21, 2010 1:05 pm

Η ATI δεν υποστιρίζει πλέον τα καινούρια kernels νομίζω. Πρέπει να έχω το open source driver.


Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Help!

Δημοσίευση από thetrojan01 » Δευ Ιουν 21, 2010 3:37 pm

errietta έγραψε:Η ATI δεν υποστιρίζει πλέον τα καινούρια kernels νομίζω. Πρέπει να έχω το open source driver.
Στα Ubuntu Αν πας System>Administration>Hardware Drivers θα σου δείξει τον κατάλληλο driver της ATI πιθανότατα (πρέπει να είσαι συνδεδεμένη στο Internet). Ο οδηγός θα είναι proprietary, όχι open source. Εγώ πάντως για το Dell Studio 15 μου τον έχω εγκατεστημένο.
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

errietta
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: Τετ Απρ 28, 2010 10:50 am
Επικοινωνία:

Re: Help!

Δημοσίευση από errietta » Δευ Ιουν 21, 2010 7:17 pm

Δεν δίχνει κανέναν οδηγό εκεί :P


Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Help!

Δημοσίευση από thetrojan01 » Τρί Ιουν 22, 2010 2:10 am

errietta έγραψε:Δεν δίχνει κανέναν οδηγό εκεί :P
ααα τόσο καλά. ΟΚ, θα το ψάξω ίσως αυτές τις μέρες και αν βρω κάτι ενδιαφέρον θα σου πω. :)
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

stathis
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 377
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 14, 2008 6:01 pm
Τοποθεσία: Χανιά
Επικοινωνία:

Re: Help!

Δημοσίευση από stathis » Τρί Ιουν 22, 2010 5:03 pm

Ή μπορείς να βάλεις opensuse :ugeek:

Άβαταρ μέλους
thetrojan01
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:45 pm
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Re: Help!

Δημοσίευση από thetrojan01 » Τρί Ιουν 22, 2010 5:20 pm

stathis έγραψε:Ή μπορείς να βάλεις opensuse :ugeek:
ΜΠΛΙΑΧ! ΕΚΤΩΣ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ rpm-based --- ΜΠΛΙΑΧ. :shock:

Μπορείς να χαθείς ελεύθερα σε dependencies checking διαδικασίες :lol:
svyr cercrv an inevrfnv cbyl tvn an gb iyrcrvf nhgb... cvtrar xnzvn ibygn yrj tj.

Απάντηση