Ένα λινκάκι δύο λινκάκια που ανακάλυψα με tutorials and stuff:
http://www.electronics-lab.com/
http://www.allaboutcircuits.com/

λολ θα κοιτάξω κι εγώ να ξεθάψω όλα τα βιβλία του πατέρα μου... και να αποφασίσω να τα διαβάσω (αφού πρώτα τα βάλω σε μια σειρά)...Κηπουρίδης έγραψε:Τι κάνεις ρε πούστη Τρόγιαν ! Διακοπές είμαι !!!!! Θα τις φάω εδώ πέρα , στα σάιτ σου .
Λοιπόν , αρχικά έχω να πω ότι έχω ακούσει καλές κριτικές για το << Βασική ηλεκτρονική >> του Malvino . Εγώ σκέφτομαι πρώτα να διαβάσω basic electricity ( Ηλεκτρισμός και μαγνητισμός ( μετάφραση , όχι αστεία ) ) του Gussow Milton , για να καταλάβω ένα δυό πράγματα , αλλά από ό,τι είδα, κι ο Malvino κάνει μια εισαγωγή .
Αυτά για αρχή και βλέπουμε .
Α , έχω συζητήσει και με ηλεκτρονικούς , με λένε << Θα μάθεις μόνο αν ξοδέψεις λεφτά να αγοράσεις κάρτες και τέτοια και να μάθεις >>. Περί των 120 ευρώ ! Οπότε προτιμώ να πάρω την θεωρητική ( πολύ πολύ πολύ θεωρητική ) κατάρτιση και μετά να ξοδέψω τα λεφτά των συναυλιών μου !
Αυτά από εμένα .
Γιατί δεν τα λέει αυτά. Κυκλώματα, πως να φτιάξεις το δικό σου gps, κτλ.sotiris έγραψε:Τι ακριβώς θέλετε να μάθετε? Γιατί απλά δεν διαβάζετε ένα βιβλίο φυσικής που τα λέει αυτά?
και τα βιβλία φυσικής δε νομίζω να ασχολούνται με ημιαγωγά στοιχεία.chris έγραψε:Γιατί δεν τα λέει αυτά. Κυκλώματα, πως να φτιάξεις το δικό σου gps, κτλ.sotiris έγραψε:Τι ακριβώς θέλετε να μάθετε? Γιατί απλά δεν διαβάζετε ένα βιβλίο φυσικής που τα λέει αυτά?
Καμία σχέση!Κηπουρίδης έγραψε: Ο μπαμπάς πληροφορικοτέτοιος είναι ρε , σωστά .
Ναι αλλά τέτοια πράγματα είναι πολύ προχωρημένα. Καταρχάς χρειάζεσαι υλικά και για να βρεις τέτοια υλικά χρειάζεσαι πολλά λεφτά + πολύ χρόνο. Εάν ενδιαφέρεστε τόσο πολύ γιαυτά καλύτερα να ασχοληθείτε όταν θα είστε στο πανεπιστήμιο,τώρα δεν έχει πολύ νόημα. Και εγώ θέλω να ασχοληθώ με αυτά αλλά από την στιγμή που δεν έχω τα υλικά δεν έχει νόημα. Να ασχοληθείς τώρα με την θεωρία εντάξει τότε.chris έγραψε:Γιατί δεν τα λέει αυτά. Κυκλώματα, πως να φτιάξεις το δικό σου gps, κτλ.sotiris έγραψε:Τι ακριβώς θέλετε να μάθετε? Γιατί απλά δεν διαβάζετε ένα βιβλίο φυσικής που τα λέει αυτά?
Φαντάσου όταν ήθελες να αρχίσεις να ασχολείσαι με τον προγραμματισμό να στο έλεγε κάποιος αυτό και ούτε ΠΔΠ ούτε Dijkstra ούτε τίποτα!sotiris έγραψε:Ναι αλλά τέτοια πράγματα είναι πολύ προχωρημένα. Καταρχάς χρειάζεσαι υλικά και για να βρεις τέτοια υλικά χρειάζεσαι πολλά λεφτά + πολύ χρόνο. Εάν ενδιαφέρεστε τόσο πολύ γιαυτά καλύτερα να ασχοληθείτε όταν θα είστε στο πανεπιστήμιο,τώρα δεν έχει πολύ νόημα. Και εγώ θέλω να ασχοληθώ με αυτά αλλά από την στιγμή που δεν έχω τα υλικά δεν έχει νόημα. Να ασχοληθείς τώρα με την θεωρία εντάξει τότε.chris έγραψε:Γιατί δεν τα λέει αυτά. Κυκλώματα, πως να φτιάξεις το δικό σου gps, κτλ.sotiris έγραψε:Τι ακριβώς θέλετε να μάθετε? Γιατί απλά δεν διαβάζετε ένα βιβλίο φυσικής που τα λέει αυτά?
ok, αν αναφέρεσαι για τα ηλ. εξαρτήματα... ε, εντάξει, τα ηλεκτρολογικά/ηλεκτρονια μέρη συνήθως δεν είναι τόσο ακριβά, πόσο μάλλον αν έχεις βρει και καλό κατάστημα. Για τις πλακέτες και πόσο κάνει το διάλυμα και τα υλικά να φτιάξεις μια ολο-δική σου, δε ξέρω, αλλά δε φαντάζομαι να είναι και πανάκριβα...sotiris έγραψε:Μα και εγώ θα προσπαθήσω(έχω ήδη αρχίσει). Αλλά Λουκά δεν είναι το ίδιο,εδώ μιλάμε για μηχανήματα και όχι για υπολογιστή όπου κατεβάζεις έναν compiler και προγραμματίζεις άμεσα.
Δε χρειάζεσαι πλακέταthetrojan01 έγραψε:Για τις πλακέτες και πόσο κάνει το διάλυμα και τα υλικά να φτιάξεις μια ολο-δική σου, δε ξέρω, αλλά δε φαντάζομαι να είναι και πανάκριβα...
Για μπρέντμπορντ χρειάζεσαι χαρτόνι και αλουμινόχαρτο σε στυλ Φωτεινός Παντογνώστηςthetrojan01 έγραψε:Για τις πλακέτες και πόσο κάνει το διάλυμα και τα υλικά να φτιάξεις μια ολο-δική σου, δε ξέρω, αλλά δε φαντάζομαι να είναι και πανάκριβα...
ουψ, όντως,kernelpanic έγραψε:Για μπρέντμπορντ χρειάζεσαι χαρτόνι και αλουμινόχαρτο σε στυλ Φωτεινός Παντογνώστηςthetrojan01 έγραψε:Για τις πλακέτες και πόσο κάνει το διάλυμα και τα υλικά να φτιάξεις μια ολο-δική σου, δε ξέρω, αλλά δε φαντάζομαι να είναι και πανάκριβα...
Θα σου βγάλει τη ψυχή και θα θέλει συνεχείς μικροδιορθώσεις αλλά γίνεται.thetrojan01 έγραψε: χαρτόνι και αλουμινόχαρτο;
Θες μια μορφή υπολογιστή, οπότε είτεsotiris έγραψε:Κάτι ποιο σύνθετο πως θα εκανε ότι θέλετε?