Σελίδα 1 από 1

Θα μπορούμε να γράφουμε Python στους επόμενους διαγωνισμούς;

Δημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 08, 2017 9:19 pm
από Δημήτρης Μπουγάς
Θέλω να ασχοληθώ με το διαγωνισμό αλλά θα ήθελα ακόμα και να ασχοληθώ με python, θα έχω τη δυνατότητα να παντρέψω αυτά τα δύο σε επόμενους διαγωνισμούς;

Re: Θα μπορούμε να γράφουμε Python στους επόμενους διαγωνισμ

Δημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 08, 2017 11:18 pm
από Κηπουρίδης
Δημήτρης Μπουγάς έγραψε:Θέλω να ασχοληθώ με το διαγωνισμό αλλά θα ήθελα ακόμα και να ασχοληθώ με python, θα έχω τη δυνατότητα να παντρέψω αυτά τα δύο σε επόμενους διαγωνισμούς;
Η python είναι πράγματι μία πανέμορφη γλώσσα. Είναι απλή, έχει τεράστια βιβλιοθήκη, λύνει τα χέρια για οποιαδήποτε ερασιτεχνική ενασχόληση. Επίσης υποχρεώνει να μάθουμε και σωστό identation.
Δυστυχώς η python είναι interpreted γλώσσα, και για πολλούς λόγους τα ίδια ακριβώς πράγματα να κάνεις με τη C, θα τρέξει δραματικά πιο αργά.

Για τον τελευταίο λόγο αποφεύγεται η python σε διαγωνισμούς, καθώς αυτός που τη γράφει θα έχει μεγάλο μειονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Επιπλέον ο διαγωνισμός εστιάζει στην ικανότητα να λύνουμε. Με την python μπορεί κάποια πράγματα να λύνονται σε μία γραμμή επειδή είναι έτοιμα υλοποιημένα, χωρίς όμως να καταλαβαίνει ο προγραμματιστής γιατί λειτουργούν. Το τελευταίο αυτό θα οδηγούσε σε πλεονέκτημα αυτών με μεγάλη μνήμη αντί αυτών με δημιουργική σκέψη, πράγμα που επίσης αποφεύγεται.

Αν κάτι αλλάξει και μπει η python μπορείς να ενημερωθείς και από το pdp.gr (στην ενότητα κανονισμός) αλλά, απ' όσο ξέρω, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στα σχέδια.

Όσο για την προσωπική συμβουλή, πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα, οπότε μην αποθαρρύνεσαι που δεν παντρεύονται. Και από τα 2 έχεις να κερδίσεις πάρα πολλά, διάλεξε όποιο σου ταιριάζει περισσότερο. Η python από τη μία σου επιτρέπει γρήγορα να κάνεις ωραίες δουλειές, που θα μπορείς να δείχνεις και στους φίλους σου (πχ πρόγραμμα που να ελέγχει μία σελίδα και να σε ενημερώνει αν πόσταρε ο τάδε χρήστης). Με το διαγωνισμό, απ' την άλλη, θα μάθεις πώς να υλοποιείς αυτά που οι python-ίστες χρησιμοποιούν έτοιμα, χωρίς να θεωρείς τίποτα δοσμένο.